Saturday, July 27, 2013

Serba Boleh

at Saturday, July 27, 2013
Reactions: 
0 comments
kali ni nak cerita lagi pasal adik aku yang gemuk...

ala, yang makan kuat tu.. aku makan, dia makan, adik aku makan, dia makan, kalau tak ada sapa yang makan, dia tetap makan.. pftttt...!!!

nak cerita, adik aku ni, walaupun perut dia penuh, tapi otak dia selalu muat untuk diisi dengan macam-macam gosip yang terjadi kat rumah

contohnya:

bila tengok tv, bukak channel 103.

 aku tanya "cerita apa ni"

dia jawab "ala, cerita bini dia kene pukul, bla bla bla..."

bukak channel 105.

aku tanya, "episode lepas ape jadi"

dia jawab " minggu lepas bf dia jumpa awek lama dia la kak ya"

bukak channel 108

aku tanya "ending dia best tak?

dia jawab, "besttttt...!"

woi...!!! apa channel yang ko tak tahu...??



contoh 2:

aku tanya, "siapa yang datang jumpa Kak Ulul (adik aku no 3) tu..??"

dia jawab... "ala abang A yang datang."

sebulan lepas tu...

aku tanya, "eh, nape bukan abang A yang datang, kenapa orang lain pulak"

dia jawab, "dah putus la kak ya, yang dulu tu bla bla bla.... yang ni namanya abang B"

3 bulan lepas tu

aku tanya, "eh, dah putus ke dengan abang B tu..??"

dia jawab.. "dah.. sebab abang B tu gini gini gini... sekarang dengan abang C"

ye... kalau nak diikutkan, dia boleh ceritakan serba detail kronologi perpisahan antara abang A, B, dan C  tanpa fail..!!

kuat gosip budak kecik ni, sebijik macam mak nya.. :)




Friday, July 26, 2013

Sama La Macam Kita Kak Ya

at Friday, July 26, 2013
Reactions: 
0 comments
Sedia maklum aku ada seorang adik yang gemuk bom bom kat kampung.

adik aku ni memang jenis kalau berpikir, aku sendiri tak boleh pikir benda tu, tapi, dalam diam-diam, kalau dipikirkan balik, eh betullah... ha gitu...

nak dijadikan cerita, masa tu aku balik kampung.

aku kalau balik kampung, perangai ular kekenyangan ni memang melekat je kat mana-mana.

kat rumah sewa aku bantai online 24 hours, kat kampung sama.

padahal tak ada benda pun yang ditengoknya, balik-balik cerita drama.

aku online sampai mak aku nak bulu la tengok perangai anak dara dia ni. lepas tu mula la dia naik pangkat jadi peramal masa depan..

" ONLINE ONLINE ONLINE..!! NANTI DAH KAWIN ESOK, ONLINE JE LA KERJANYA. NANTI ANAK-ANAKNYA TAK DIBAGI MAKAN. DI SURUH MASAK SENDIRI. DAH HADAP PESBUKKK AJE..!"

iolls kan anak yang mendengar kata, buat bolayan je... tetap mata ke skrin, lepas tu adik aku yang gemuk tu menjawap...


" sama la macam kita Kak Ya, kalau ibu online, kita yang kena cari sendiri makan, atin yang kene masak sendiri, ibu bagi makan pokok bunga dia je"

danggggg...!! 

terdiam mak aku, aku bantai ngekek sambil tambah lauk...

"HAAH, BETUL LA FATIN..!!"



Monday, July 15, 2013

Edisi Jiwa Kacau: Ex Bertunang

at Monday, July 15, 2013
Reactions: 
0 comments
secara jujurnya nak bagitahu, aku ni memang perempuan yang suka stalk orang

stalk je ok, tapi aku tak ganggu pun orang yang aku stalk je.

paling biasa aku stalk kat fb saje. kot kot ada bahan buat aku baca time ngantok dekat ofis tu ha..

1 of the person yang aku stalk ialah ex encik bam bam..!

hahaha.. gila saiko aku ni. padahal benda ni dah berlalu 2 tahun lepas. tapi aku tetap akan stalk.

few months ago bila last time aku stalk, aku dengar ex en bam bam nak tunang. tapi, aku tak tahu tunang nya siapa. gambar bf dia pun tak ada dekat fb.

then, bulan 6 lepas, aku buka page ex en bam bam lagi sekali, dan budak tu dah bertunang. gelabah sekejap aku sebab tertanya-tanya siapa la tunang dia tu kan. kot la en bam bam, boleh heart attack jadinya.

aku scroll page budak tu... nampak ade gambar engagement. woaaaaa... aku tak sabor nak tengok tunang dia..

boleh lawan ketampanan en bam bam ke idok...

gambar pertama adalah kek bertunang. bila aku baca nama atas kek tu, aku terkedu sekejap.

AYU & WAN

nama en bam bam adalah RAZWAN..!!

ah sudahh....

entah entah.....

mula la aku pikir bukan-bukan. gila ko tak gelabah kalau tengok nama bf sendiri atas kek tunang ex dia.

tema tunang adalah BIRU. 

time ni aku aku tak bagitahu en bam bam lagi. aku tengok gambar-gambar lain.

hurm, tak adalah pulak muka budak gemuk ni....

pastu ada gambar seorang makcik tengah sarungkan cincin.. berdebor aku kalau sekali yang sarung mak dia....!!

tengok muka makcik tu, kusss semangat.. nasib baik bukan...


malam tu en bam bam balik je kerja, aku terus tembak

"apa warna kegemaran by..??"

selamba badak dia jawab BIRU..!!

tergolek-golek jantung ahkak jatuh tangga bila dia jawab biru...!!

hoii, kebetulan yang banyak sangat ni...

pastu aku cerita la dari A sampai Z pada en bam bam, siap dengan tema warna majlis itu, dia boleh GELAK aje.. eh aku pang kang..!!

awas ko bang, kalau itu adalah by, i cut cut cut cut your weapon..!!!!!



 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review