Saturday, February 26, 2011

Genting Part 2

at Saturday, February 26, 2011
Reactions: 
0 comments
Haaaaa lama giler kooo baru nak ade kesinambungan entry genting part 2, sampaikan ade yang terpikir, 'eh, ade part 1 ke ???'.. Janganlah persoalan tu ko timbulkan depan muka aku, harus aku henyakkan aje... Ade ye, ade..!!! Selak balik... Jap jap, last aku cerita pasal ape ek dalam Genting Part 1 tu? ekekeke

Aku sendiri sudah kelupaan..

Oh ye, kali terakhir aku ceritakan macam mana aku telah menjadi Watson Yambek kejar LRT, macam mana lengan aku naik masel-masel gara-gara mendaki tangga LRT.. Phewwww, die punya lelah tu, macam ko daki KLCC..

Tepat-tepat sampai dekat Stesen Putra pukul 9.00. Gila tak gila, bas gerak 9.10... Bayangkan, kak Peah ko yang lawa ni bau annei tebar roti canai, berpeluh-peluh...huh, dasyat gilerrr



Turun je dari bas, terus bergambar, depan bas pun bas la.. Kenangan tu wei... Bayangkan, kalau 15 orang semua ni ade camera, 15 15 nak amik gambar, kepam aku di situ.. Kat aras ni, dah rasa sejuk sikit, tapi masih boleh dikawal la..





Masa nak cari stesen cable car, sampai terpusing-pusing. Sesat barat jadinya.. Dengan tak ade sign boardnye.. Dia ingat macam semua orang lahir atas gunung tu, Keluar-keluar perut mak, dah tahu mana nak cari cable car.. Adoilaaaa, masalah betul..




Bisa aja raut wajahku seperti Bunga Citra Lestari... (gelak setan... Muahahahaha)

Sementara menunggu budak-budak ni membuang air di bilik kecik.. Eleh, belum naik cable car, kecut nya sampai nak terkencing. Tengok macam aku, dah naik cable car baru gelabah nak cari toilet.. muahahaha



Saya bersama faiz comel.. masih kosong..! Lelong lelong..! 5 hinggit 5 hinggit... hak hak hak..


Cem: Fa, cube nak tengok sikit gaya orang perempuan bergambar

Kak Peah: Cam ni ha.... montot kasi up...!

Cem: ooo macam ni ek, adehhh patah pinggang aku, susah jugak jadi perempuan ni ek

Baru ko tahu... tak tengok lagi gaya perempuan nak beranak... Macam hulk die punya teran..!



Ceaaa, busget seperti bebidol la tu buat mulut kepam-kepam gitu... Trend senyuman budak baru nak up zaman sekarang. Muka ala-ala je, tapi bile senyum macam ni, kaulah ratu. Sape setuju dengan aku...??? kan kan kan..



Aku nak komen hidung budak tudung purple ni, Tapi aku tahu, die sensitif bab hidung... wakakaka... Tapi kan, hidung kau cantik kot, macam JELOOOOO wa cakap lu... JELOOO pun nangis hentak kaki nak hidung seksi macam Eja..




Bersedia untuk berlepas. Dan bersedia untuk buat muka ketat macam disuntik botox... Dont move, dont move..!! Bising mulut aku suruh diorang jangan berdiri, gerak-gerak, kalau boleh kene jadi geng 'ketat' macam aku, tapi harammmmm..copot jantung aku duduk dengan diorang ni tau...


Meraka mengatakan bahawa aku keras di dalam ini... Air liur nak telan pun kene delay dulu 2 3 minit...wahahaha... Serius aku takut, nak gerak seinchi pun, macam kene minta izin dulu dengan penjaga hutan... Acik ketaqqqqqq...!



Harus pose dulu seperti Tyra Banks uollsss... Apa? Kulit terlalu cerah..??? Xpe xpe, Rozita Che Wan pun boleh... wakakakaka


Apa yang ko pandang tu Fara..??? Jodoh kah...??? Muka macam konfius dengan jodoh sendiri je...hik hik hik.. Lepas turun dari kabel car, muka lega macam baru keluar dari bilik kecik lepas hajat... Sudah berdarah semula kalau ko toreh banyak kali...

Masa hari yang weoll sampai ni, keadaan berkabus adalah sangat teruk.. Tahap pandangan adalah sejauh depa Kak Peah, kalau jalan boleh langgar tiang. Tanbah pulak, kabus nya ni jenis yang lembab, ko berdiri tak sampai setengah jam, macam mandi kat situ.. Tak terkecuali aku. Habis bulu mata aku tertanggal-tanggal.. Baru nak glams uollss. Mana taknya, sebelah hujung melekat, hujung satu lagi terjengket... Perghhh, macam kene cantas bulu mata aku...


Seingat aku, aku suruh amik gambar aku sorang je time ni, ade pulak yang beratur belakang tu. Ceh...!! Terpaksa kongsi populariti tau... Ok ok, tau, yang belakang aku tu paling over.. Tak boleh kalau nampak aku up punggung sikit.. wakakakaka



Waktu ni, dah tak tahan duduk kat luar, masuk dalam, baru ko rase Arghhhhhh... Bunyi dengan nada lembut ye, bukan nada gersang..!

Janganlah ko tanya kenapa muka jantan tu macam tu, die kalau bergambar ada masalah split personality... Kalau depan camera, perangai ade cacat sikit la... wakakakaka (Sorry Cem..muahaha)


Mummy Geno & Baby Geno.. Comel kan baby geno tu.. muka die tu bebi bebi fesshhh la.. Ekekeke




Dihadapan bas London... Rupanya dalam bas ini adalah untuk tempat makan ye. Kitorang punya perak (jakun) tu, sampai kan, ade bangla naik atas bas ni, tunjuk order kat kitorang, pastu masing-masing buat muka 'Ko pehal..???' Hahahahaha.. Padahal dia nak amik order. Tak pasal-pasal..


Mereka yang happy naik bende ini, tetapi dalam hati, penuh tanda soal, 'Apa motif aku terlalu gembira naik benda ini..??' Tengah feeling iklan Taman Ribena la tu...



Satu cawan, aku sorang je naik.. Tahu apa maknanya..??? Ye, maknanya bontot aku dah besar. Senang cerita.. Tak muat kot nak naik berdua..


Poning-poning acik naik bende alah ribena kepala hijau ni..


Lepak dalam lagi panas dari luar,, waaa...lega tak terhingga. Tangan kaki ketiak, naik biru-biru kesejukan.. Nampak tak budak comel yang tengah mendongak tu...??? comel kan ??? Single lagi tu, sape nak, xyah isi borang, wakakaka... aku jadi egen, deposit 50 hinggit je...wahahahaha

,
Time ni dah pukul lebih, tunggu budak-budak ni nak masuk Snow World. Kak Peah ko tinggal luar je, sebab pinggang nak patah jalan banyak sangat... Besar kot genting ni, sampai longgar-longgar seluar aku.. Ecececehh, nak jugak cerite seluar longgar setiap entry.. dush dush..!!

Aku balik yang paling terawal, sebab dah rindu dengan cik abg... ekekeke.. gelissss.. tu dulu la, sekarang cik abg lain pulak...

Nampak x, nampak x, tak ke aku ni laku... Hahahahaha.. lempang sekali..!!


Thursday, February 24, 2011

Branded Tapi Hampehhhh

at Thursday, February 24, 2011
Reactions: 
0 comments
Itulah yang aku alami bila dompet yang aku beli mengelupas macam kulit-kulit kaki yang kering.

Dia punya mengelupas tu, memang tak tahan la, bikin hati Cik Peah sentap jiwa raga. Baikk je dia punya lunyai, beli baru 2 minggu, ko sental dompet tu dalam poket, memang tersirat habis kulit-kulit luar nya, tersirat jugakla jantung aku ni.


Nasib bukan aku yang beli kan, jadi tutup mata jelah buang... Hahahaha



Cerita pasal dompet kan, dulu-dulu masa sekolah, aku memang perempuan yang jenis tak pakai dompet wa cakap lu, orang lain dompet gambar hello kitty, berbintang-bintang, keychain bergantung-gantung sampai keychain tu lagi berat dari duit, aku punya tempat letak duit, simple je, dekat poket beg sekolah tu ha..

Sumpah aku tak pandai guna dompet, jadi pada kawan-kawan yang ade dompet tu, kalau keluar rehat, nak pergi tandas, selalu je suruhkan aku pegangkan dompet diorang.. Hek eleh...tak ke dah menyusahkan orang yang xde dompet ni, tu satu hal, ade ketika tu, kalau ada yang berlagak nak pakai dompet, dalam 5 hari seminggu turun rehat ke kantin, 5 hari tu la patah balik 2 kali ke kelas sebab tak bawak dompet, "Fa, dompet aku tertinggal la, jom amik kejap". Tu pasal masa sekolah-sekolah aku ramping, kerjanya hanya ulang alik pergi kelas amik dompet tertinggal. Huh..! Bermasel-masel kaki kak Peah ko ni ha

Yang paling tak tahan sekali, gatal nak pakai dompet, lepas tu tak pandai jaga. Biasala kan, budak-budak baru nak up, nak nampak cool, nak nampak ladies (entah ape ape), usungla dompet tu ke padang, nak nampak lagi matured, keluarkan keychain pink pink tu terjuntai keluar poket, pastu bila dah hur har hur har, maka tercicirla dompet tu, akaaakkk jugak yang kene tolong, duit nye setakat seringgit je, yang menangis melalak nak cari dompet tu, sebab ade gambar pakwe dalam tu... hek eleh...


Kalau nak nampak matured waktu sekolah kene ade dompet ek..??? Hey, nak nampak matured, bukan kene ade dompet, tapi kene ade otak, kalau otak pun macam lembu, matured kah...???? Kan aku dah emo... Lari tajuk pulak, ok ok berbalik pada dompet aku tu..


Disebabkan aku dah sentap merajuk sentap merajuk lapapoloh kali, akhirnye, elaun masuk je, zasssss aku ke mall cari dompet baru... kali ni, tak kiralah kan, walopun dompet tu nampak macam makcik-makcik, tapi, biar tahan bertahun-tahun, simpan duit berkepuk-kepuk pun, zip masih tak lari allignment, itu namanya kualiti


Jeng jeng jeng...!!!! Inilah dia, harga murah sajork, rm 30++... hehehe, nak mahal-mahal kene tunggu date dengn boyfriend dulu, pastu buat-buat manja tunjuk dompet terkoyak.. Agak-agak dapat simpati tak? hehehehe ke dapat lempang...???

Merah uollsss...! Haruslah kan, kalau warna dompet tak jauh beza dengan lantai rumah, berkurun la ko di situ seperti mencari barang tersembunyi.


Tertunggak

at Thursday, February 24, 2011
Reactions: 
2 comments

Cer tengok cer tengok

Kali terakhir aku update blog ialah 5 hb yang lepas... Ni bukan tertunggak dah, tertonggeng, terbengkalai, tertanam terus...

Ape ke malas beno cik Peah bulan ni pun tak tahula, makin lama, makin menjadi penyakit M, si dua kangkang.. Bulan depan, aci berani kerat jari la, akan datang ber kangkang-kangkang la M aku tu..

Tak tahu la apa yang aku sibukkan, nak kata sedang memangku jawatan Perdana Menteri, tak pernah pulak muka aku muncul dalam mesyuarat kabinet negara, nak kata sibuk sebagai suri rumah, laki aku yang buat semua kerje... Hahahaha..keji...

Sape-sape yang merindui wajah kesayangan hamba ini (ke??? ekekeke), jangan bimbang, jangan risau, usah dicari, ku sedang renovate muka ku ini, menjadi wajah kesayangan sultan pulak... hikhikhik...

Saturday, February 5, 2011

Berlagak Sekejap

at Saturday, February 05, 2011
Reactions: 
0 comments

Ce citer ce citer, ape yang aku nak berlagakkan..

Aku kan anak kesayanagan mak aku, sekali balik kampung sempena CNY hari tu, mak aku bagi camera yawwww..

Macam tak percaya pun ada jugak, makcik hang tuah tu kira kedekut piang la jugakkan nak bagi barang mahal-mahal, sekali agaknya dia kesian tengok aku amik gambar kat Genting pakai camera phone saje..

Pandai tak aku berlakon muka kesian.. cececece... muke kesian aku ni macam popeye sikit, kadang-kadang mendapat belas kesian, kadang-kadang mendapat lempang...! kadang-kadang mendapat tendangan... Ikut mood la kan.. Kalau hari tu, bapak aku bagi nafkah 2000, dapat la aku camera.. Muahaha.. I love u la bapak...


Tantek tak camera saya... Walopun bukan camera baru, tapi 10 megapixel wooo.. camera phone aku baru 5 mega pix..



Sebelum nak dapatkan camera ni pun, berpeluh jugak la berperang mulut, mak aku tu suka ungkit kisah camera aku yang penah hilang dulu.. Kata aku tak pandai jaga la, tak cermat la.. Dah nak buek camno, perompak masuk rumah, takkan aku kene deal dengan perompak tu jangan curi camera aku..



Muka gembira, muka seksi bersama camera baru... hukhukhuk.. Boyfreind pun sudah baru yek.. eceh... hehehe


Genting Part 1

at Saturday, February 05, 2011
Reactions: 
0 comments
Cerita dan gambar adalah sangat panjang dan banyak, jadi terpaksa buat part-part ye anak-anak. Nak lempang?? Sila..


Aku pergi genting wooooooo... Syok syok syok..!! mesti ade yang tengah mencik-mencik tengok gambar aku yang gedik kan... Gedik tu harus, sopan tu jangan...hak hak hak. Kemain lagi eh cik buyung berangan nak feeling-feeling Niu Zilen kata koo..

Plan nak g Genting ni, dah seminggu di buat.. Diorang sok sek dalam kelas, aku pun, punya kepochi, tanyala, apa bende yang bising-bising, korang nak pergi mana...??

Bila diorang cakap nak pergi Genting, gempa bumi kelas tu dibuatnya gara-gara excited nak ikut... Kak Peah ko ni kan sikit punya obeerr kan...



Perginya ari Selasa, pagi Isnin dah hilang kawalan nak pakai baju apa, kasut apa, nampak hot ke tak, nampak innocent ke tak... kihkihkih.. Innocent tu penting yaww... mana la tau, sangkut jodoh sorang... Kalau abang Peah tahu ni, matikkk aku... Shhhh...


Sehari sebelum tu, dah berjanji, kene jumpa dekat LRT Bukit Jalil, pukul 7.. Memang tak laaa.. Aku adalah orang pertama yang turun dari bilik hostel.. Aku turun, kosong, takde orang, yilekk pocikkk. Woi woi, korang buat lawak sempena Cuti Wilayah ke apa.. Aku sorang je, masa tu dah nak dekat pukul 7..


Lepas ketiak aku berpeluh setitik dua, baru la nampak muka sorang-sorang turun... Dei...apa daaaa...Gigih tak gigih aku bangun pukul 6, semata-mata nak sharp turun pukul 7.. Bila dah cukup orang, zaaasss pergi tunggu teksi.. Tunggu teksi pun hazaaaabbbbb. Time aku nak teksi la, dia boleh buat hal xnak muncul-muncul. SAJA SABOTAJ GADIS CANTIK..! Dahla kami perlukan 3 buah teksi, ni sebontot kereta pun takde.. Perlu aku selak kain ke baru nak datang beratur depan pwincess-pwincess ini...???

Masa tu dah pukul 7.30, muka dah gelabah tahap dewa takut tertinggal bas.. sebab weoll naik kat Gomabk.. Bayangkan, dari bukit Jalil, ko kene ada dekat Gombak sebelum pukul 9. Bermasel-masel kaki aku berlari kejar teksi sana sini.. Dengan menahan seluar yang asyik nak terlondeh, padahal malam tadi try ketat tau... Ecececeaaaa, motip seluar ketat, seluar longgar..??? hehehehe... Jotos aje kepalanya...!


Bila dah sampai dekat stesen LRT, ingat setel dah, boleh terus nak train, rupanya kene menunggu lelaki-lelaki muka 'kacak terpaksa' itu... Cehhhhhh.. Sabor je la... Dia punya lambat tu, kalau aku hentak kepala ni dekat kepala LRT tu, patah balik aku rase LRT tu kebelakang. Geram punya pasal kan.. Tapi muka maintain cun, dan ayu secara tak sengaja. Cewaaahhhh..

Semasa menunggu teksi, aku tak paham apa la yang budak baju kelabu tu pandang... Apa bende entah yang dibelek tu.. Tak payah tengok lama-lama, cantik dah... Wakakakakaka..!!!

Antara gadis tudung oren, dan tudung hitam tu, mana lagi hot..???

Jawapan syok sendiri: Oren hot, hitam pun hot, tapi dah suam sikit.. (hahahaha..matikla aku Isnin ni)

Waktu ni memang dah cuak gila, sebab nak ke Gombak, kene amik dua train.. lepas tu nak tukar lagi. Sekejap-sekajap tengok jam, sekejap-sekejap tengok dah dekat stesen yang mana.. Dia punye takot terlepas bas tu, macam letak jantung dekat landasan keretapi.. Tak senang duduk, tapi jiwe getar-getar, tetap lentik nye mengancam.. hikhikhik



Disebabkan, hari itu adalah cuti wilayah, maka tak berapa ramai orang naik LRT... Nasib la kan, kalau tak kan, Kak Buyung ko ni, bermasel-masel jadi Abang Buyung, mengharung orang ramai... Akhirnya, berjaya jugak sampai sebelum pukul 9, itupun kena jadi watson yambeek dulu lah... Naik bas je, terus terlentang kepenatan..


Tuesday, February 1, 2011

Penat..

at Tuesday, February 01, 2011
Reactions: 
0 comments

Aku baru balik dari genting... umakaih dia punya penat, memang terbaik la.. Nak angkat kening berlagak pergi genting pun tak larat ni ha.. Tapi die punya best wa cakap lu, memang best.. nanti aku kasik cerita ceriti nah.. Aku bagi mukadimah dulu supaya malam ni ko tak tensen-tensen tengok muka kak Peah yang persis kak Erra ni.. Hik hik hik...nak jugak... Bila sampai bilik, nak naik tangga, persis kak Limah jengket koo.. Keseimbangan badan dan kewarasan kecantikan masih belum stabil ni, tu yang cakap pun weng weng, macam orang suntik...Adehhh...

P/s: eh esok balik kampung... dan aku adelah ponteng kelas..!! Tak sabar mahu jumpa gendut di rumah... Tapi kene kosongkan dompet, poket dan segala mak nenek tempat yang berisi duit awal-awal.. Muflis aku dibuatnya kalau balik kampung.. Mencik...! Hahaha


Habis RM 200 yawww.!

at Tuesday, February 01, 2011
Reactions: 
2 comments
Kentang tak kentang, aku habis dekat RM 200 masa shopping dekat SOGO dan Jalan TAR masa tu... haihhhh... Salahkan Sogo ok, kenapa banyak sangat papan tanda ATM dalam bangunan tu. Jalan sikit ATM, jalan depan lagi ATM... Cuba la kan, buat papan tanda ASB ke... Bagi keinsafan sikit pada yang tak insaf-insaf.. Manusia yang tak insaf, mesti yang cantik-cantik... Hak hak hak...


Betulll, cuba kalau takde ATM, xdelah aku nak keluarkan duit, takde la aku nak tekan 'Pengeluaran Tunai', takdelah hujung-hujung bulan, 'Baki Anda Tidak Mencukupi'.. Salahkan ATM, salahkan ATM.. Takdelah hujung bulan, 'Papa, nak duit...~' Memang kene lempang..


Jom tengok apa yang aku beli...



Part baju aku nak kasi cerita ni.. Punya susah nak carik baju yang murah kan, semua harga 40 lebih ke atas... Jalan punya jalan, nampak baju murah... Aku budget, walau saiz XL, mesti macam mak gajah dah nak beranak untuk kali kelima.. Masuk fitting room, muka pasrah, muat tak muat, kita tengok dulu...


Sekali longgar uolsss...!!! hak hak hak... Terus angkat saiz L... Keluar fitting room, muka berlagak, hidung kemain tinggi. Aku saiz L wei, saiz L...!!!



Baju 15 hinggit.. Made in Jalan TAR.. Yang ni pun pasrah muat tak muat.. Sekali bila pakai, memang cun meletop la... Ni pak imam tengok aku pakai, boleh lupe tertib wuduk ni... Hak hak hak




Shawl Jalan TAR. Dah jalan 3 jam, baru jumpa yang berkenan.. Cari tudung pun, macam bercinta..

Cantik kan...? Ketat dan seksi...(maksud aku bajunye yang ketat, hahaha)... Tapi kain jenis memeri, memang terbaik ah kalau aku yang pakai...



Ceria pasal seluar pulak... Dulu-dulu kan, aku kalau nak beli jeans perempuan, mesti selalu sentap, sebab aku dulu saiz 36 kot..ulang ye, 36... Standard size untuk ikan paus.. Pastu kalau untuk ladies, maksimum ialah 33... Mana muat kan, bila nak masuk pinggul je, macam berperang dengan kereta kebal dia punya berpeluh.. Lepas tu, tambah pulak perlian dari pihak mulut laser, tula, sape suruh gemuk sangat, nak cari seluar pun kene pergi bahagian lelaki baru ade saiz ko...


Sentap nya mampu untuk aku mengarang Warkah Terakhir Hidup Cik Peah..


Say no to 36, say yes to 32, 33, 34.. Just say it babyyy...!!!! Oh yeahhhh.... Tapi 32 tu sempit sikit la, tapi boleh butang ok.... Yang penting boleh zipppp... Pinggul aku ni kan macam Rozita Che Wan sikit, 32 kira gila kentang seksi la... hik hik hik


 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review