Thursday, February 24, 2011

Branded Tapi Hampehhhh

at Thursday, February 24, 2011
Reactions: 
Itulah yang aku alami bila dompet yang aku beli mengelupas macam kulit-kulit kaki yang kering.

Dia punya mengelupas tu, memang tak tahan la, bikin hati Cik Peah sentap jiwa raga. Baikk je dia punya lunyai, beli baru 2 minggu, ko sental dompet tu dalam poket, memang tersirat habis kulit-kulit luar nya, tersirat jugakla jantung aku ni.


Nasib bukan aku yang beli kan, jadi tutup mata jelah buang... Hahahaha



Cerita pasal dompet kan, dulu-dulu masa sekolah, aku memang perempuan yang jenis tak pakai dompet wa cakap lu, orang lain dompet gambar hello kitty, berbintang-bintang, keychain bergantung-gantung sampai keychain tu lagi berat dari duit, aku punya tempat letak duit, simple je, dekat poket beg sekolah tu ha..

Sumpah aku tak pandai guna dompet, jadi pada kawan-kawan yang ade dompet tu, kalau keluar rehat, nak pergi tandas, selalu je suruhkan aku pegangkan dompet diorang.. Hek eleh...tak ke dah menyusahkan orang yang xde dompet ni, tu satu hal, ade ketika tu, kalau ada yang berlagak nak pakai dompet, dalam 5 hari seminggu turun rehat ke kantin, 5 hari tu la patah balik 2 kali ke kelas sebab tak bawak dompet, "Fa, dompet aku tertinggal la, jom amik kejap". Tu pasal masa sekolah-sekolah aku ramping, kerjanya hanya ulang alik pergi kelas amik dompet tertinggal. Huh..! Bermasel-masel kaki kak Peah ko ni ha

Yang paling tak tahan sekali, gatal nak pakai dompet, lepas tu tak pandai jaga. Biasala kan, budak-budak baru nak up, nak nampak cool, nak nampak ladies (entah ape ape), usungla dompet tu ke padang, nak nampak lagi matured, keluarkan keychain pink pink tu terjuntai keluar poket, pastu bila dah hur har hur har, maka tercicirla dompet tu, akaaakkk jugak yang kene tolong, duit nye setakat seringgit je, yang menangis melalak nak cari dompet tu, sebab ade gambar pakwe dalam tu... hek eleh...


Kalau nak nampak matured waktu sekolah kene ade dompet ek..??? Hey, nak nampak matured, bukan kene ade dompet, tapi kene ade otak, kalau otak pun macam lembu, matured kah...???? Kan aku dah emo... Lari tajuk pulak, ok ok berbalik pada dompet aku tu..


Disebabkan aku dah sentap merajuk sentap merajuk lapapoloh kali, akhirnye, elaun masuk je, zasssss aku ke mall cari dompet baru... kali ni, tak kiralah kan, walopun dompet tu nampak macam makcik-makcik, tapi, biar tahan bertahun-tahun, simpan duit berkepuk-kepuk pun, zip masih tak lari allignment, itu namanya kualiti


Jeng jeng jeng...!!!! Inilah dia, harga murah sajork, rm 30++... hehehe, nak mahal-mahal kene tunggu date dengn boyfriend dulu, pastu buat-buat manja tunjuk dompet terkoyak.. Agak-agak dapat simpati tak? hehehehe ke dapat lempang...???

Merah uollsss...! Haruslah kan, kalau warna dompet tak jauh beza dengan lantai rumah, berkurun la ko di situ seperti mencari barang tersembunyi.


0 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review