Wednesday, September 19, 2012

Serupa

at Wednesday, September 19, 2012
Reactions: 
0 comments

Last week, aku pergi rumah cousin kawen..

Ni kira cousin yang rapat la.. Jadi ramai sedara mara lain hadir..

Kebetulan, aku kan baru beli tab, jadi sebagai orang yang pengak tab, haruslah aku usung tab sana sini..

Walaupun tab godang, tapi tetap macam gaya macam usung iphone..

Bila ade sorang makcik aku, tengok aku dok swipe swipe tab ni, bukak fb segala bagai... Mula dia mula cucuk jarum nak tengok En Babam kesayangan Cik Peah..

"Mana gambar bf, nak tengok..."

Ah, gementor ahkak eh nak kasi tengok, demi tidak mengecewakan peminat * libas rambut*, aku klik pada prof pic kat fb yang kebetulan gambar kami berdua...

"Ni ha dia... x hensem pun..."

Pastu dengan spontan makcik aku tegur...

"Lorr, muka sebijik je dengan farehah. nak sama"




KEMBANG HIDUNG AHKAK DEK NON...!!

Ok, bagi pada sape yang tak tahu, selain petua tetek rapat yang pernah aku ceritakan dulu, orang-orang tua kata, kalau pasangan kita tu muka hampir nak sama dengan kita, tak kira la cara senyum ke, mata ke, lobang hidung ke, orang kata panjang jodoh...

Wallahualam... Moga betul apa yang diperkatakan...

Kalau ikut gambar kat atas, kompem tang pipi yang sama..

Dah tu canne, dua dua kuat makan, kalau kat restoran, masing-masing xnak beralah. kalau dia order 4, aku order 5, berlaku adegan sentap-sentap.. Makanan aku pun di rembat, pantang aku tak habis makan, selamba dia tarik pinggan dan keluar ayat ostad "Tak baik membazir"... Ngap sekali sampai habis.. Pfttttt... kadang-kadang, tak sempat aku habis makan, baru letak sudu, dia tanya, "tak habis ek, meh sini pinggan.."

Pftttt sejota kali..!!! 



Jalan-Jalan Cari Makan: Ayam Penyet Wong Solo

at Wednesday, September 19, 2012
Reactions: 
0 comments

Aku rasa dari tahun lepas aku duk berzikir nak makan ayam penyet dekat restoran ni...

Orang asyik puji-puji ayam penyet dekat Wong Solo ni memang terbaik..!

Jadi kaki aku ni memang gatal je la kan kalau naik kete, mesti kalau tanya nak makan mana, aku sebut "Ayam Penyet..!"

Kali ni memang tak boleh tahan, kene pergi jugak, walaupun sumpah aku tak tahu kat mana ayam penyet Wong Solo ni...

Jadi guna GPS sajok.. Koser aku nak berlemuih ketiak nak tanya orang..

Kalau kat GPS, ko taip je Wong Solo, memang keluar terus map dia..

menu dia memang banyak choice, kalau yang suka sayur-sayur, memang banyak gila la..

Tapi sebab aku dah aim cuma nak ayam penyet, jadi tak payah nak gatal mulut order bende lain..

Sebab aku adalah pencinta daging, aku order set empal penyet ni...

Kalau ratah gitu je memang kurang sikit rasanya, tapi bila ko makan dengan nasi....

PERGHHHHHHH... Bapak ko nikahkan dengan jantan lain kat sebelah pun, ko takkan sedor..

Nampak macam tak berapa menyelerakan, tapi, bila masuk tekak, ko rase perasaan nak menari-nari..

Habis sepinggan nasi aku bedal, En Babam tengok je perangai aku makan... Terus rasa angin, "ape pandang-pandang..!"

Tu nak kata kat kite la tu.. Dalam hati mesti dia kata, "Aku amik budak debab ni jadi gf aku, masa aku tengah koma ke??"

Pftttttt...

Lokasi adalah di Bangi. Jangan ko tanya seksyen mana.. Prinsip aku adelah belasah seksyen mana, janji jumpa..

Harga untuk set ni ialah RM10... Takdelah mahal mana, tapi berbaloiiii....

Ahhh... kan dah termimpi-mimpi..!


Dapat Bunga Besar

at Wednesday, September 19, 2012
Reactions: 
0 comments


Pes time dapat bunga besar gini..

Selalunya dapat yang setoet sekuntum je...

Disebabkan aku ni ratu drama, tengok dalam tv orang pakai hempas je bunga mahal dalam tong, aku pun terasa nak jugak dapat bunga besaq..!!

Tapi takdelah aku campak dalam tong..

Aku sayang sampai aku kepit je celah ketiak..

5 minit je wangi, pastu perfume ketiak kepam aku pulak yang amik alih...

Harga..? Kata En Babam, nak terkeluar taik dia bila membayar...!!

Tipu benor la sampai nak terkeluar taik... Kalau kata gugur telor tu, boleh amik kira gak.. Wakakaka...

I olss is suka, sebab boleh buat muka comel macam Kak Rita dapat bunga dalam drama..


Saturday, September 15, 2012

Muka Bulat

at Saturday, September 15, 2012
Reactions: 
0 comments


Semalam berborak dengan cousin, tanya dia, 'akak dah nampak kurus belum'...

Muka dia dah herot-herot...

Dalam hati aku, nak bagi jawapan cilaka la tu..

Lepas muka herot tu, dia ketawa dekah-dekah..

Kuajaq betul..!

Pastu dia bersuara, ' akak, badan akak ni kecik, tapi muka, x berubah, BULAT..!' perghhh..

Ayat makan dalam betul..

Muka x kisah, janji badan akak meletup dek non...

Tembam pun tembam la..


Pasrah sudah..!

Monday, September 10, 2012

Inilah BF Baru Saya...

at Monday, September 10, 2012
Reactions: 
0 comments




Fuh... Lobos kocek aku lepas beli...

Memang angan-angan okeh..

Kerja semata-mata nak dapat samsung tab...!!

Akhirnye, tercapai hasrat mak hencek..

Beli pakai duit sendiri je, nak harap sugar daddy, muka x cun, lemak tersentil, mana mahunyaaaaa...

Cantik kan???? Muahahaha... Nyawa oiiii....

Mampu pakai samsung je.. nak beli ipad, kene gadai bulu dulu... wakakaka

Mencuba...

at Monday, September 10, 2012
Reactions: 
0 comments
Testing.. testing..

try upload pakaitab.. fuhhh macam mencabar je



Sunday, September 9, 2012

Window Shopping..

at Sunday, September 09, 2012
Reactions: 
0 comments
Petang ni malas joging..!

Sebab nak cari satu barang untuk my second 'new boyfriend'...

Yes, i got a new bf last night.. He's dark, slim, and tough.. And i just declare with him last night...

Ahhhh...! Sayang ketat-ketat..

Nak touch pun, alahai, macam pegang baby baru...

Asyik pandang je depan mata.. Muahahaha... Oh, jangan terkejut ahkak nampak slim... Muahahaha...

Sangat mencabar diet kali ni.. Bukan senang weh...!!

Aku ada order satu barang untuk boost bakar lemak degil dekat punggung...

Yes, man love woman who have big hip, but woman hate it.. Susah cari saiz seluar..!

Oh, jangan ikut diet cara aku, melainkan ko rasa nak kawen dalam masa sebulan...

Aku boleh ajar.. Muahaha...


Saturday, September 8, 2012

Selepas Seminggu...

at Saturday, September 08, 2012
Reactions: 
0 comments


Fuhhh... Akhirnya selepas seminggu tak makan tengahari and jogging bagai nak rak, akhirnye, aku tak nampak gebu pada hari ini... Slim melim ahkak ari ni uollss... Cuma tang pinggul tu kene berusaha lagi la, macam mak mak... Pfttt...!

Biru Di Pagi Hari

at Saturday, September 08, 2012
Reactions: 
0 comments

Hadoiiii...! Tak percaya boleh bangun seawal 6.30 pagi untuk ke Melaka.

Percayalah, ahkak serapan pun, kalau boleh nak ada orang suap. Aku nak pejam mata je..

Ngantok weiiii...!

Muke masih sepet lag.. Kang dah tengahari, muka transform jadi babygugurl, aku kasi tayang...

Tak semangat..!

Friday, September 7, 2012

Kene Gigit

at Friday, September 07, 2012
Reactions: 
0 comments

Berlaku pada pagi tadi... Kisahnya, aku memang suka bila bangun tidor, aku suka sambung tido kat ruang tamu.

Sebab bilik aku panas dan terang..! Pfffttt... Tergganggu my beauty sleep..

Selalunya bila tidur kat ruang tamu, aku lebih suka park body aku yang gagah ni dekat satu sudut..

Selalunya ok je, takde ape berlaku..

Sekali pagi ni, aku tengah sedap mimpi kene rogol, pastu jari kelingking aku macam ada yang mencakor..

Terkujat ahkak dek non...!!

Terus hilang mimpi sedap tadi, meloncat bangun aku..

APAKAH...!!!!!????

Bukak lampu, bukak tv, aku tenung je tempat tangan aku kene gigit tadi.. Siap bau kooo...! Hahaha...

Tetibe macam ada makhluk melintas.


TIKUS..!!!


Perghhh.. Cibais je, dahla aku dah bau bau tangan yang kene gigit..

Bapak aku pulak, boleh buat andaian cencorot uollss...!!

Cepat-cepat aku sental tangan dengan dettol...

Pastu, cerite la kejadian kene gigit tikus pada mak aku, baikkkk punya kene bahan..

Pastu aku balas, 'alah, ni baru tangan, tu nasib tidur pakai seluar, kalau pakai kain, pantatnye kene gigit pun tak sedar.

Sedap kot, sampai tak boleh beze orang yang gigit ke, tikus yang gigit... Wakakaka...'

Thursday, September 6, 2012

Motorboat

at Thursday, September 06, 2012
Reactions: 
0 comments

Tengah tengah jogging, nampak orang main motorbot kecik dekat tasik...

Ni bukan yang dipandu tau. Tapi pakai alat kawalan jauh jugak.

Dan aku rasa, pakai petrol. Sebab bila lalu je depan mata, bau minyak..

Aku tahu sangat dah bau bau gini.. Pastu kasi letak exzos mat pit mana entah, jadi bunyi pun peng peng peng..! Eh, ni kalau buat bisnes, laku wooooo...

Tuan punya boat boleh beli banglo, mak pak pulak tak berani jogging sini, kene paw dek anak-anak..! Kalau anak aku, sekali boleh la..

Kalau dah selalu, ko pergi terjun lombong sana.!!

Pukul 3 Pagi

at Thursday, September 06, 2012
Reactions: 
0 comments

Pejamlah wahai mata... Tak usah mengalirkan air mata lagi... Bertahanlah.. 

Kalau dia makin jauh, biarkan saja... Itu jalan yang dia pilih...

Wednesday, September 5, 2012

Bergaduh Besar..!

at Wednesday, September 05, 2012
Reactions: 
0 comments
Aah..! Orang lelaki, asyik nak menang.. 

Salah sendiri, aku pulak yang dimarahnya..!!

Jadi, biarkan aje.. Ade jodoh, ade lah.. Kalau takde, aku cari lain..!

BENGANG..!

Tak Paham Betul Aku...

at Wednesday, September 05, 2012
Reactions: 
0 comments
Aku ni nak kata selalu jejak taman ni untuk berjogging, takdelah selalu sangat..

Jadi tolonglah bagi pemandangan mata aku ni senonoh sikit..

Ingatkan kalau pergi waktu hari biasa, dapatla elak dari tengok muka mat pit.. Tapi, nan hadooooooo...!

Tetapla jugak ada.. Aku tau, kalau takde pempuan gedik berpeleseran dekat sini, takdelah muka mat pit ni ye idok..

Meh akak kasi satu contoh dek non...

Nampak tak mat pit pakai baju purple tu..???

First round ahkak jogging, dia takde kat situ, cuma ada 2 gurl yang agak gedik.

Second round jogging,muka tembok dia dah terpahat kat situ.

Sempatla jugak dengar dia tanya dua gurl tadi, 'wei, sape nama budak sebelah ni ek..?'.

Konon la yang dua gurl ni buat jual mahal.. Orang tua tua kata, lambat panas...!

Third round aku jogging, budak laki ni dah bawak geng daaaahhhh, and guest what, 2 org gurl tadi, dah kasi harga diskaun punya... Takde dah jual mahal macam tadi, 2 2 macam stok barang pasar karat..

Kali ke lima akak lalu situ, hilang dah..!

Hurm, dah nak malam, mesti pergi kejar wayang midnight.. MELUAT..!!!

Tuesday, September 4, 2012

Kata Orang Tua Tua, Kalau...

at Tuesday, September 04, 2012
Reactions: 
0 comments
Jangan mencarut kat ahkak pulak kalau akak kata ni menyinggung para isteri di luar sana...

Ini yang aku dengar je la.. Telinga aku ni kan astro sikit, panjang la antenna nya kalau ada yang bergosip...

Ok ok, berbalik pada tajuk...

Cerita ni aku dengar dari makcik bahulu yang mulut lancang itu..

Sebelum aku kasi cerita, cuba uolls, yang perempuan la, duduk dalam bilik air tu, pastu tengok kat cermin.

Yes, sila tengok pada tetek uolls. Cuba tengok, antara dua breast tu, rapat ke jarang..

Bak kata orang tua-tua, kalau rapat, suami sayang... Hahaha.. (dan dan check tetek) Bongek..

Dah kalau tetek jarang, dapat somi kaki pukul la??

Ini apa yang diceritakan la...

Dah kalau satu tetek ke timur, satu ke barat, pandai-pandaila ko kasi cantum.. Hahaha..

Aku pun rajin check, dan keputusannya, haruslah laki ahkak sayanggggggggg.... *libas rambut*

( >____<)


Monday, September 3, 2012

Mood Tarak Baik

at Monday, September 03, 2012
Reactions: 
0 comments
Hari ni gila-gila punya mood aku tak baik...

Perasaannya macam nak hagulkan kepala kat dinding juta-juta kali..

Kalau darah pun tak rasa sakit, sebab sakit di hati mengatasi segalanya..

Bukan putus cinta ok, bukan.. Tapi rasa sakitnya macam boipren pergi jumpa ex lama gitu.. Kih3..

Bila mood takde ni, mula la rasa macam masa lambaaaaatttttt no berlalu..

menyeksakan tauk..!!

Selalunya, bila aku senyum, ibarat bunga kembang mekar (cewah), tapi hari ni bila senyum, bunag pun takot nak muncul...! Huwaaaaaa...

Disebabkan mood tarak baik, tapi perut banyaakkkk lapar, aku dengan mualimah nye telah memasak..!

jeng jeng jeng..!

Apakah menu yang dimasak oleh anak dara berat montot itu...~~

-
-
-
-
-
-

 Macaroni carbonara.. Wallaweh, nyummeh..!!



Kembang cantik macaroni ahkak deknon..


Nasib baik mood yang swing itu datang lepas makan malam, jadi aku balun sepinggan habis.. ! 

Kalau mood emosi datang sebelum makan, ahkak masak untuk second round.. Pakai belanga terus..!!

Tsk... T____T



 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review