Tuesday, November 29, 2011

Orang Perempuan Bila Dalam Rumah Dan Di Luar Rumah

at Tuesday, November 29, 2011
Reactions: 
0 comments
Ini aku bercakap berdasarkan pengalaman aku memerhati orang la.. 

Sejak duduk di kalangan manusia-manusia yang terlalu ramai ni, jadi pemandangan tu jadi LUEHHHHHH , orang perok kate.

Perhatikan penampilan perempuan bila keluar rumah. Bandingkan bila diorang berada dalam rumah..

Luar rumah: Ketiak wangi gilerr.. Orang lain mandi dengan sabun, dia mandi dengan softlan.
Dalam rumah: Memang tak boleh tahan la bau dia.. Bekas bekas bau goreng belacan, ikan masin tengahari tadi melekat lagi..

Luar rumah: Pakai tudung kemain kemas lagi, memang takde makcik-makcik la.
Dalam rumah: Rambut paling tak boleh blah la.. Kalau kak limah tengok, resign terus. Kalau kibas-kibas, turun la segala macam sayur, taik ikan bilis, kulit bawang semua.

Luar rumah: Seluar kalau boleh, nak jeans saje. Takde dah tracksuit.
Dalam rumah: Seluar adalah stok yang berkerak kuning kat belakang

Luar rumah: Baju siap iron.. Side kasi tajam.
Dalam rumah: Kalau jalan sebelah member serumah, mesti ingat sampah kat dapur tak buang lagi.

Luar rumah: Jalan lenggang kangkong. Nak nak lalu sebelah stok jantan hangat.
Dalam rumah: Kaki kanan dekat kepala katil, kaki kiri kat ekor katil.. Nahhh, bau tak yah cerite la. Member nak makan pun, 1 km punya jarak

Aku memang tak boleh tahan dengan stok perempuan gini.. plizz plizzz...! KO BAKAL CIKGU KOT..!!!

Untuk Si Dia

at Tuesday, November 29, 2011
Reactions: 
0 comments


Untuk si dia yang bakal menyara perut tong bini nya yang bam bam ni seumur hidup, mana baju couple ni...!!

Grrrrr... Berbulan-bulan tunggu dah..

Lama-lama buat-buat tak tahu...

Saya memang tahu kite tiada saiz..!!

Tapi tetap nak jugak baju couple..!!

Tak kisah la kalau ade gambar cicak kissing ke..!!!

Saya menjeles tengok orang lain pakai baju sedondon pergi tengok wayang..!

Cerita ombak rindu keluar nanti, tak pakai baju sama, dalam wayang seat saya adalah A1, seat kamu adalah di luar..!!

Ni yang nak marah ni... Grrrrrrrr..


Dia Memang HOT..!!!

at Tuesday, November 29, 2011
Reactions: 
0 comments


Baru aku tahu lagu ni tengah hot..!

Eh ke aku yang terlambat tahu?? Maklumlah, bila dah tak berapa nak urban sangat, otak pun dah sendu lain macam

Macam kereta zaman 50'an.

Ter ek ek ek..

Tajuk lagu adelah Chamak Challo.. Kalau dengar beat dia, kepala otomatik goyang kiring kanan. 

WANNABE BE MY CHAMAK CHALLO..~~ Yaauwww..

Hey, hey, hey, hey

Girl you are my chammak challo,
Where you go girl I'm gonna follow
What you want girl just let me know
Oh oh ohh
You can be my chammak challo
Ooh ohh

[Verse:]
Surely I'm gonna get ya
You know I'm gonna get ya
You know I'll even let you
Let you be my chammak challo

[Chorus:]
Kaisa sharmana aaja nach ke dikha de
Aa meri holey aaja parda gira de
Aa meri akiyon se akiyan mila le
Aa tu na nakhre dikhaa...
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh

Hey hey hey hey

Tu meri chammak challo
Teri picture ka main hero
Give it to me girl mujhko de do
Ho hoo hooo
You can be my chammak challo oh

[Verse:]
Surely I'm gonna get ya
You know I'm gonna get ya
Baby I'll even let you
Be my chammak chammak challo

[Chorus:]
Kaisa sharmana aaja nach ke dikha de
Aa meri hole aaja parda gira de
Aa meri akiyon se akiyan mila le
Aa tu na nakhre dikhaa
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh

Ooh ho ooh ooh hoo

[Hamsika (Tamil):]
Unnai thottal En Ullathai
Norukka maattiyo
Ennai pola pennai parthu
Mayanga maattiyo
Kannil kannai pootti vittaal sirikka maattiyo
Ennai unnil soothi vittaal
Ottikka maattiyo

[Chorus:]
Kaisa sharmana tujhe nach ke dikha doon
Mera ho jaye jo mein parda gira doon
Aa tujhe akhiyon mein apne basaa loon
Aa tu na nakhre dikhaa
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh
Wanna be my chammak challo
Ooh ooh ooh ooh

Wanna be my chammak challo... oh oh oh [x4]

Oho oh hey
Oho oh hey
Oho oh hey
Oho oh [x4]
(Hey) [x4]

Thursday, November 17, 2011

Gurau Senda Di Petang Hari

at Thursday, November 17, 2011
Reactions: 
0 comments


Gadis Cantik: Baby, nak pakai macam ni..!

En Bam Bam: Okay.. (Sambil beli kondom 2 3 plestik)

Kah kah kah


Wednesday, November 16, 2011

Kenapa Dah Tak Ramai Suka Cerita Hindustan

at Wednesday, November 16, 2011
Reactions: 
0 comments
Kalau aku ajak En Bam Bam pergi tengok cerita hindi kan, muka dia dah lain..

Dalam hati mesti kata, "Eeee, elergik aku, elergik..!'

Hahahaha.. Walaupun dia tak kata demi kebaikan kami berdua, di mana aku memang cepat sentap dengan komen dia, dan membawa kemerajukkan di wayang itu selama berjam-jam, tapi, aku boleh baca ok air muka dia.

Alah, dia tu memang senang aku duga..

Kalau dia kata, hari ni makan tak sedap, tapi badan bau Kehepsi, memang siapla kene kan.. Kalau dia kata tak makan untuk satu hari, ade la tu yang cuba disembunyikan. Kalau dia kata makan menu biasa-biasa, sambil cube elak dari pandangan mata aku, maknanya, makan sedap la tu. Tak nak kongsi le tuww..

Kan panjang pula melalutnye.. 

Minggu lepas, aku layan cerita Bodyguard. Salman berlakon. Adik aku kata best, mak aku kata x best.

Tapi bila tengok, eh best le pulekkkk...

Tapi sekarang ni aku perasan, Kareena banyak berlakon la. 

Kan dia tengah meletop. Jadi derektorr nak amik jalan selamat, amik pelakon top top je.

Yang heroin sendu-sendu, boleh balik rumah, kelek skandel..

Sebenarnya banyak cerita best, cuma orang sekarang dah layan hollywood. Hindi-hindi ni untuk zaman mak mak je.. sanggup ngangkang 3 jam depan tv. 

Kalau ending best, sampai ke malam la senyum. Kalau ending tak best, laki nak rogol  malam-malam, buat muka signboard 'No entry'. Kah kah kah..


Hari-Hari Ulang Pun Takpe

at Wednesday, November 16, 2011
Reactions: 
0 comments

Aku ni kalau dengar lagu, suka dengar lagu yang paaaaaling aku suka aje.

Dah namanya paaaaaaaaaaallingggg, haruslah satu lagu je.
Sejak akhir-akhir aku rajin tengok cerite 3 IDIOTS. 

Ni lagu satu tebiat aku. Kalau suka satu cerita tu, aku akan ulang cerita tu sampai aku bosan dan menyampah..

Sebab kali ni aku menggila cerita hindustan sekarang, jadi memang melayan lagu ni je la sehari suntuk

Sanggup hafal okeh..!

Lagi-lagi part 'zoobi doobi zoobi doobi' tu.

Nampak macam senang nak sebut kan. 

Aku prektis, sampai mulut pun ikut obbiiii obiiii kalau tengah mamai...

Gungunati hain yeh hawayein
Gungunata hai gagan
Gaa raha hai yeh saara aalam
Zoobi do… param pum…
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Shaakhon pe pattey gaa rahe hain
Phoolon pe bhanvre gaa rahe
Deewani kirine gaa rahi hain
Yeh panchhi gaa rahe
Ohhh..
Bagiya mein do phoolon ki
Ho rahi hai guft-gu
Jaisa filmon mein hota hai
Ho raha hai hu-bahoo
Iiiii iii..
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Rimjhim rimjhim rimjhim
San san san san hawaa
Tip tip tip tip boondein
Gurrati bijliyaan
Bheegi bheegi saree mein
Yun thumke lagati tu
Jaisa filmon mein hota hai
Ho raha hai hu bahoo
Ii ii iii ii
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Amber ka chand zameen par
Itra ke gaa raha
Ek tim tim toota tara
Ithla ka gaa raha
Hai raat akeli tanha
Mujhe choo le aake tu
Jaisa filmon mein hota hai
Ho raha hai hubahoo
I i i iii..
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann
Zoobi doobi zoobi doobi pum paara
Zoobi doobi param pum
Zoobi doobi zoobi doobi naache kyun
Paagal stupid mann



Thursday, November 10, 2011

Kami Yang Comel

at Thursday, November 10, 2011
Reactions: 
0 comments

Tajuk yang agak menyampah. Hahaha.. Serius comel. Kami berdua bila tak jumpa sebulan, badan naik berkilo-kilo. Padahal kalau tak jumpa lama tu, hati runsing, tak keruan, mandi tak basah, makan pun cuit-cuit sajork.. Tidak begitu pada kami. Nasi tetap 2 pinggan. Sehari 5 kali melantak.. En bam bam lagi hebat, kalau awek takde kat sebelah, dia boleh balun nugget sepeket seorang sahaja.. Fuh.. Agak-agak, kalau aku mintak clash sebab dia banyak makan, munasabah tak?? Kah kah kah.. Ye, munasabah untuk diterajang.

Layan Dulu Mangga Sebungkus

at Thursday, November 10, 2011
Reactions: 
0 comments

Sementara menunggu nak naik bas lagi setengah jam pergi Tanjung Malim, dan memendam meroyan gara-gara en bam bam tak angkat phone (kejap lagi kalau dia mesej, tau la nasib. Aku keronyok-keronyok pipi dia tu), layan dulu mangga ni.. Perghh, setoet gini je 2 hinggit.. KL KL, sebulan aku duduk sini, kerempeng badan aku.. Bukan mangga je, top up pun cekik darah. Kalau tempat lain, 2o sen je naik, ko sampai 5o sen..! Cilakak betul.. Yang aku pun bodoh jugak, main bayar je.. Donia donia.. Padahal maxis dah kasi betul-betul 1o hengget, ko nak untung naik 5o sen...!

Wednesday, November 9, 2011

Pertama Kali Dapat Bunga

at Wednesday, November 09, 2011
Reactions: 
0 comments

Teruja iolsss tau... Pertama kali nyah.. Walaupun sekuntum sekembang, tetap aku sayang-sayang. Terima kasih sebab belikan. I lebiuuwwwww... Tadi masa jumpa, kitorang bawa motor masing-masing. Pastu aku bagitahu nak letak motor kat mana-mana dulu, naik satu motor je senang. Aku suruh dia ikut belakang. Bila aku dah parking tengok tengok, eh, hilang.! Tercongok la kejap kat tepi jalan tu. Lama okeh tunggu.. Bila nampak je en bam bam sampai, dia bawak bunga. Mula-mula rasa nak merajuk, nampak bunga terus sayang. Eh menyampah..! Hahahaha

Gunting Rambut

at Wednesday, November 09, 2011
Reactions: 
0 comments


Sekarang tengah teman en bam bam gunting rambut. Bila amoi tu tanya, nak potong macam mana? Dia jawab, 'pendek la, tapi jangan pendek sangat'. Amoi tu tanya lagi, stail macam mana? Dia jawab 'pendek, tapi jangan pendek sangat'. Hahaha.. Aku dah gelak guling ni. Pakwe aku ni kalau bab rambut memang fail. Cakap je la stail Aaron Aziz ke, mesti amoi ni kenal.. Kalau cakap style 'pendek, jangan pendek sangat', mana la amoi tu paham kehendak mu sayang oi.. Dia ni kadang-kadang memang menggeramkan jiwa taukkk.



Monday, November 7, 2011

12.30

at Monday, November 07, 2011
Reactions: 
0 comments

Nampak budak cinonet tu?? Dah nak pukul 1 okeh..! Gelap-gelap dia pergi sauk bakul baju kotor dari dapur ke ruang tamu.. Pastu ajak abangnya main. Kalau tak nak main, dia merampus sekuat hati.. Sekarang dia tengah main turun naik kerusi... Pukul 12 tengah malam..! Mak apak eh, lama dah berlayar..

Sunday, November 6, 2011

Topik Makcik-Makcik Bila Berkumpul

at Sunday, November 06, 2011
Reactions: 
0 comments

 Tak habis-habis pasal kawen kawen kawen

Eeee tensen la acik. 

Ye, aku kawen, nanti aku kawen.

Dah takde duit, nak kawen camno....!

Ramai sangat orang kawen tahun ni. Tak syiok la. 

Hehehe. Aku ada pendapat aku sendiri tentang isu kawen ni.

Aku nampak orang melayu ni, berlambak-lambak, berlumba-lumba nak kawen. 

Kalau orang kampung sebelah ramai kawen, yang jiran kampung lain pun sibuk nak ada kenduri kawen.

Masing-masing berlumba-lumba, khemah sapa yang paling banyak, tetamu sape yang paling ramai.

Nanti, sibuk la makcik-makcik ni tanya, menantu kerje apa, gaji nya berapa, besar ke tak.. Boleh lawan tak dengan menantu kenduri kampung sebelah tu..

Kita ni sebenarnya dalam perkahwinan, dah tak ramai mementingkan kualiti dalam institusi kekeluargaan. Boleh kerat jari la, dalam ramai-ramai yang kawen ni, beberapa tahun akan datang, berapa ramai yang kekal.

Kene muhasabah dalam diri, kita kawin ni adalah sebab kerana betul-betul dah bersedia, ataupun terdesak..!

Terdesak sebab keluarga atau pun terdesak bila tengok member ramai naik pelamin. Tengok anak-anak zaman sekarang, tak terurus. Nak tengok punca masalah paling dekat, tengok mak bapaknya.

Aku bukan nak kutuk bangsa sendiri, dan banggakan kaum lain. Cuba tengok kaum lagi satu, memang jarang kita nampak majlis-majlis perkahwinan bangsa diorang ni.

Ini sebab, mereka mementingkan kualiti daripada kuantiti. Kalau keluar 3 anak, 3 3 boleh dikatakan berjaya. Jarang kita dengar bangsa diorang ni malas, tak berjaya. 

Ada memang ada, tapi kurang. Cuba kalau bangsa kita. Hurm.. Malas nak komen. 

Kepada yang di luar sana yang ingin mendirikan rumahtangga, renungkanla. Adakah memang kita dah bersedia, ataupun terikut-ikut dengan trend 'orang lain kawen, aku pun nak kawen'..!

Kehlas hujah cik peah hari ni.. Hohohoho




Saturday, November 5, 2011

Pantang Betul Aku Bila...

at Saturday, November 05, 2011
Reactions: 
0 comments
Bukak Fb, tengok gambar orang, ada senyum itik..

Bukak profile member lain, mulut itik lagi yang ko buat..

Bukan satu gambar je, beratus-ratus buat senyum itik tu..

Eeee.. tension mak..! Bukan yang budak-budak aje, yang dah besar tua bangka kerepot umur 20 an pun, ada hati tu..

Dengan tak sedar diri, kesan-kesan penuaan makin nampak, nak jugak kau feeling muda remaja sweet 16.

Trend senyum itik aku boleh nampak dekat budak-budak yang baru nak up kononnya.
Yang baru nak kenal-kenal @#$% lelaki..!

Pantang betul aku.. 

Nampak adik aku buat gini, memang aku jerkah habis-habis.

Kemonlah. Senyum biar ikhlas. Bukan sekadar senyum nak dapat komen, 'CUTELA SENYUMAN AWAK.."

Cute pundek kau..!!!

Aku masih boleh terima kalau somebody feeling Kareena Kapoor amik gambar sendiri. Tapi, aku tak boleh terima, kau ubah senyuman ko.., dan mengharapkan jantan-jantan gila %$#^&, komen betapa cute nya senyuman itik kau tu..

Peringatan ye..! AKU JELEK...!







Friday, November 4, 2011

Ketika Sedang Melayan Anugerah Skrin, Tiba-Tiba...

at Friday, November 04, 2011
Reactions: 
0 comments
Enam beranak sedang melayan Anugerah Skrin.

Yang sulong tengah update belog, yang si emak tengah update Facebook.

Aku online atas lantai, mak aku online sambil duduk atas kerusi plestik

Yang lain tengah sibuk meneka siapa yang menang.

Kejadian adalah berlaku bila nak diumumkan pemenang Anugerah Pelakon Drama Wanita Terbaik


Anugerah Pelakon Drama Wanita Terbaik jatuh kepada......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



KRAAAKKKK... PAKKKKKKK..!!!!

Kerusi yang mak aku duduk patah kakinya, apalagi, melahak ketawa satu rumah.. Bapak aku pun bantai gelak..

Terus mak aku stop FB.. Kah kah kah...


Bahan Kes

Suspek Utama

Thursday, November 3, 2011

Budak Budak Ini...

at Thursday, November 03, 2011
Reactions: 
0 comments

Ada dua video aku nak sharekan dengan uolls. Ni aku rakam waktu aku mengajar budak-budak PLKN dekat Kluang.

Jadi hari terakhir tu, aku malas nak mengajar sangat, dan budak-budak ni pun semangat nak tutup buku, jadi diorang buatla tepuk sorak, homeguard, dan macam-macam la

Budak-budak ni baik sebenarnya, cume degil tu tetap ade. Bila dah degil tu, habis je kerje, terus cikgu diorang yang comel ni, telan panadol sepapan..!

Ibu Mengandung Tak Digalakkan Tengok

at Thursday, November 03, 2011
Reactions: 
0 comments

Mangga, kasi lawan dengan kicap dan gula. Bila masuk di mulut, memang terbaikkk wokkk..! Kemanisan berganda-ganda.. Lagi sedap kalau mangga muda.. Masam-masam manis.. Sssssstttt.. Lagi mengancam.. Lagi best, balun sorang-sorang, tanpa ada yang kacau. Makan seulas dua, bukak pulak movie.. Tidakkah itu indah??

Wednesday, November 2, 2011

Mengidam

at Wednesday, November 02, 2011
Reactions: 
0 comments

Sejak akhir-akhir ni, selera mengidam mengada-ngada mintak lempang meluap-luap berantakan.. Haaaa, punya panjang esplen. Hari ni je, aku dah terasa nak makan domino, choclate cake, cool blog..! Semuanya aku macam nak santak dalam masa sesaat je.. Kelmaren mulut aku gatal mintak mangga muda dari ibu. Terkujat la orang tua tu.. Kah kah kah.. Tapi dalam terkujat-kujat pun, hari ni dapat la mangga. Fuhh.. Idokler terliur anak dalam perut ni. Eh? Hehehe.. Bukan ye. Aku jadi gini bila time my 'uk uk' nak datang.. Serius. Aku ingat lagi, aku pernah santak 2 domino pizza saiz regular berdua je.. Makan keping yang ke 4 pun, rasa mampu melunas perut bahagian kiri je.. Kah kah kah.. Punya teruk kan.. Dan sekarang, aku tengah menunggu pizza. Yehaaaaa...!


Bila Ibu dan Ayah Dah Pandai Ber FB

at Wednesday, November 02, 2011
Reactions: 
0 comments
Komfem lauk kedai je ari-ari..

Bapak aku pun yang jenis rajin keluar, sejak ada laptop sendiri, tingkap rumah mesti tak berbuka sampai malam

Ni kes jeles dengan mak aku la tu

Sebelum ni mak aku je sibuk ber fb, baca-baca komen, gelak sensorang. Main cahtting, sengih sensorang.

Mana boleh tahan bai.. 

Sekarang bila si bapak dah mula dengan FB, yang si mak pulak cemburu melampau.. Kah kah kah..

Bila dua dua sibuk ber FB, anak kat dapur keluntang kelentung bukak peti ais cari bende makan..

Huwaaa. Aku ler tuwww.. Bukan kene kasi mulut sendiri makan, lagi sorang anak badak tu pun nak kene sua jugak..

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review