Sunday, November 18, 2012

Janganla Banyak Sangat Dek Non..

at Sunday, November 18, 2012
Reactions: 
0 comments
Kan sekarang ni tengah hangat isu Gaza ni kan...

Semua pun nak duk pung pang dekat facebook.

Share macam-macam gambar, quote and so what ever la pasal Gaza ni..

Aku tak kisah sangat kalau ada ramai yang suka buat status pasal Gaza ni..

Seriously tak kisah...

Yang aku hangin, bengang satu badan, janganlah sampai dalam masa satu jam ko dalam facebook, semua gambar pasal Gaza penuh dalam home feed aku..!!


DERRRR... 

Takkan pagi-pagi aku nak kene hadap ko punya share dekat dalam FB tu kan...

Semua ko punya.. Scroll bawah lagi, ko punya gambar Gaza lagi..

PFTTT..!!! Stressss ahkak..

Last last, aku klik nama dia, REMOVE terus..!!!

Lapang otak aku.. Takde dah aku nak pandang benda-benda yang semakkan kepala...

Kalau dia sorang share berpuluh-puluh gambar Gaza, dan aku kene menghadap orang lain punya "share photo", meroyan okeh, meroyan..!!!!

Nak share tu boleh, tapi berpada-pada la... 

Kalau orang lain dah share, takpayahla ko nak share jugak..Dalam sehari ko nak share bende yang sama dengan orang lain...

Aku tahu ko punya concern, macam trend pulak, Kalau sorang ni share photo mayat, ko pun dok hegeh nak share photo mayat...

Derrr... share gambar orang kawen lagi best kot... Nak nak tengah musim ni...



Friday, November 16, 2012

No. 1

at Friday, November 16, 2012
Reactions: 
0 comments


Tahu kan aku ada sorang adik gemuk yang kuat makan...??

Aah, diea memang gemuk pun...

Sampai nama timangan dia adalah ENDUT...

Endut stands for GENDUT... kah kah kah..

Dia kan baru darjah 5, jadi sebagai kakak yang prihatin *puiiii*, selalu kalau balik kampung, soklan femes yang aku akan tanya,

PEKSE DAPAT NO BAPE..???

tak kirala kalau aku balik tu, waktu awal tahun, yang sememangnya orang bangang pun boleh tahu takkan ada exam pada awal tahun...

Dan selalu jawapan yang dia kasi, kadang-kadang naik hantu jugak..

Mana taknya... Dia pernah jawab gini tau..

"No 1 la Kak Ya...~"

Aku terkejut la.. "biar betul no 1..??

pastu dia sambung, "no 1, tapi belakangnya ade no 5..."

PFTTTTT....!!!!!!

Lepas tu aku sudah tidak percaya sama sekali... Berani dia memperbodohkan diri ku ini.. Sob..!

Last week, aku turun KL sebab family aku nak naik Cameron, jadi soklan wajib harus ada...

Nak nak dah akhir tahun, jadi mesti dia dah dapat no pekse kan...

"Pekse dapat no berapa atin..??"

dengan berlagaknya, dia balas, "mesti la no 1"

oi oi...! Cukup sekali ko kencing kakak ko ye, kali ni, sungguh aku malas nak percaya..


"Iye la tu no 1, kalau no 1 pun, mana pergi budak-budak pandai kelas semue?? Pakat pindah ke sampai Atin yang dapat no jauh jauh boleh no 1..??


bengang je dia... *malas layan sambil dok seret-seret tab*


Sunday, November 11, 2012

Badan Dah Naik Sikit

at Sunday, November 11, 2012
Reactions: 
0 comments

Membencikan...!!!

Pfttttt....

Ni akibat ayam penyet berterusan..

Terus salahkan ayam penyet kan.. walhal tekak tuan badan yang menggelebeh macam unta...

Minggu depan akan diet secara ketat..!!!!

Dapat kurang 4 kilo dah besar rahmat.. hahaha..

4 kilo la sangat cik buyung oiii... ko nampak perkataan penyet pun dah ketar lutut... puiiiiiii....


Saturday, November 3, 2012

Kenapa Tak Berak..??

at Saturday, November 03, 2012
Reactions: 
0 comments
Aku ada minum satu teh ni..

Aku kasi nama teh ajaib la ek..

Sebab apa ajaib..?? Ajaibnya teh ni bila ko minum je, tak lama lepas tu ko akan marathon macam orang gila cari tandas.. Ekekeke...

Kalau tak jumpa tandas, keluar habih peluh pondan...!

Memang rutin harian akan minum teh, tapi dah dua hari ni, walaaupun teh tu pekat gila, aku minum, macam tak kebal dah kat usus aku ni...

Besi ke ape usus ni sampai teh berak ni tak lut langsung..!!

Rasa sakit perut tu ada, tapi tak cukup pemangkin lagi.. Kihkihkih..!

Hotak hang nak pemangkin...

Satu keburukkan aku tak suka teh ni, bila ko rasa nak berak, tapi tak jadi berak, ko akan kentut.

Jadi bila ko nak kentut, nak nak ditempat awam, disyaratkan pergi tempat ramai orang.. agar ko tak dijadikan target pelepas bom..! 

Kalau orang ramai tu, agak-agak dah buang, bau keju pulak tu, ape perlu ko buat ialah jangan buat muka selamba sedangkan orang lain dah tutup hidung... Buat-buat muka menjengkelkan dan mendengus secara ayu....*ceaaa macam bese je buat.. hahahaha



Perut Kasi Goyang

at Saturday, November 03, 2012
Reactions: 
0 comments




Aku tahu zaman orang minat cerita hindustan ni dah lama berlalu..

Tapi aku nak upload jugak, kasi putih bijik mata...

Kalau tengok minah ni bergoyang, aku yang perut buncit ni pun, boleh flat terus perut.. Ekekekeke

Belum lagi aku buat kan.. mau aku gerudi sampai tembus bumi ni..

Impian aku, nak menari macam dia..!

Hahahaha

Hari-hari pektis dalam bilik air tang angkat perut laju-laju..

fuhhh, lari allignment tulang belakang..

Lepas lagu chamak challo yang aku dah tengok sejota kali, hat ni, pun sejota kali...

Siap hapal lirik tu..

Kalau takde orang, aksi paling mahal didunia boleh anda tengok.. kekekeke


Friday, November 2, 2012

Berlagak Betul

at Friday, November 02, 2012
Reactions: 
0 comments


En Bambam tengah merajukkan dirinya sejak dari semalam..

Semua gara-gara kes aku balik lambat, pastu fon abis bateri sebab pakai gps dari pagi...

Dalam kol 9 malam gitu, aku kol pakai tab, pastu die dengar je aku tak balik lagi, menyerap roh antu polong kat badan dia..

Mula dah tu antu polong membuat aksi...

Start dari situ, dah tarik muka masam.. Merajuk jangan cerita la.. Mengalahkan baby tak dapat nenen. Pftttt...!!

Pastu, aku kasitahu bateri fon takde. Tu mesti tak dengar la tu, sebab dok beratkan merajuk dia..

Balik umah, charge fon, pastu on.. tengok ade 57 MISSKOL..!!

Pagi ni selalu dia akan mesej morning kemain manja lagi.. Siap lebiu lebiu muah muah..

Kali ni, mesej satu word je.. MORNING..

Ekekekeke....

Merajuk benor la tu kalau mesej gitu...

Then, sebagai kekasih yang yang muslimah *libas janggut*, aku kol la...

Tak dan nak kata apa-apa, dia kata gini "By tengah kerje, ok lah bye"  tut tut tut tut...

perghhhhh... Aku pulak yang naik polong gini...

Takpe...!! Berlagak la ek, kita nak pujuk, buat gitu.. Siap la ko balik nanti, aku keronyok jadi bakso..!


Thursday, November 1, 2012

Memang Tepat Dengan Batang Hidung Sendiri

at Thursday, November 01, 2012
Reactions: 
0 comments


Pes time tengok sketch ni, mengekek aku ketawa..

Sumpah sebijik sejibon macam aku kalau tengah tunggu komuter..

Masa tak nampak bayang train, ok lagi..

Nampak train nak sampai, terus gelabah.. Hahahaha

Macam-macam imegin, kene pijak la, pempuan meroyan tolak aku ke tengah landasan la.. Kaki tersepit kat pintu la.. Entah hapa-hapa.

Masa tengah menunggu tu, muka ayu gila... Train nak sampai je, keluar semue peluh jantan..

Itulah realiti bila naik komuter... Sekarang tak perlu keluar peluh jantan lagi, dah peluh pondan pulak.. * lap peluh dekat leher

Susu Diet

at Thursday, November 01, 2012
Reactions: 
2 comments
Aku kan tengah diet... *ayat adalah sangat puiiii...hahahaha

Eh serius tau... So cara diet aku senang.. Tengahari makan ringan-ringan, malam ko balun sehabis boleh..  Hahahaha

Maksud aku, janganla ko balun sampai order nasi goreng kampung double + telur double.. Memang tak la kan ko nak turun and dapat badan impian macam model..

Kalau ikut cara aku, aku makan char kuew teow ke, yang ber sup-sup ke.. Macam tu.. 

Nak lagi efficient, ko order makanan paling ko benci, kompem cepat kenyang...!! 

hahahaha... Kita manusia memang lumrah kan, bila tak sedap, perut yang lapar, jadi kenyang, jadi amarah, balik rumah hentak-hentak kaki, maki secukup rasa, pastu tidur..!

tak ke dah save kat situ.. Hahaha...! Bijak tak cara aku...

Tapi kalau ko ade tembolok cecah lantai, marah-marah pun, ko jilat jugak pinggan tu...

Untuk tengahari aku amalkan susu ni...





Gambar adalah senget.. Bengang betul cik kiah..!!  Ok, aku minum susu ni..

Untuk yang tak tahu, susu HL ni ada kandungan Acid Folic..

Yang sepertimana kite tahu, ke aku yang gatal belum kawen je tahu, acid folic adalah sesuai untuk orang yang nak atau tengah pregnent..

Fuh..! macam mak bidan dah ni...

Aku minum secawan susu tiap hari dan semangkuk sup cendawan/ayam. Cap vono..

Untuk tengahari la.. Sebab aku kuat melantak nasi... Bila aku dah dapat sebutir nasi, ko ugut aku pakai pisau pun, aku buat tak endah aje.. Hahahaha..




 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review