Thursday, November 1, 2012

Susu Diet

at Thursday, November 01, 2012
Reactions: 
Aku kan tengah diet... *ayat adalah sangat puiiii...hahahaha

Eh serius tau... So cara diet aku senang.. Tengahari makan ringan-ringan, malam ko balun sehabis boleh..  Hahahaha

Maksud aku, janganla ko balun sampai order nasi goreng kampung double + telur double.. Memang tak la kan ko nak turun and dapat badan impian macam model..

Kalau ikut cara aku, aku makan char kuew teow ke, yang ber sup-sup ke.. Macam tu.. 

Nak lagi efficient, ko order makanan paling ko benci, kompem cepat kenyang...!! 

hahahaha... Kita manusia memang lumrah kan, bila tak sedap, perut yang lapar, jadi kenyang, jadi amarah, balik rumah hentak-hentak kaki, maki secukup rasa, pastu tidur..!

tak ke dah save kat situ.. Hahaha...! Bijak tak cara aku...

Tapi kalau ko ade tembolok cecah lantai, marah-marah pun, ko jilat jugak pinggan tu...

Untuk tengahari aku amalkan susu ni...





Gambar adalah senget.. Bengang betul cik kiah..!!  Ok, aku minum susu ni..

Untuk yang tak tahu, susu HL ni ada kandungan Acid Folic..

Yang sepertimana kite tahu, ke aku yang gatal belum kawen je tahu, acid folic adalah sesuai untuk orang yang nak atau tengah pregnent..

Fuh..! macam mak bidan dah ni...

Aku minum secawan susu tiap hari dan semangkuk sup cendawan/ayam. Cap vono..

Untuk tengahari la.. Sebab aku kuat melantak nasi... Bila aku dah dapat sebutir nasi, ko ugut aku pakai pisau pun, aku buat tak endah aje.. Hahahaha..




2 comments:

intanfirdaus247 said...

susu peberet saya juga nih;)

intanfirdaus247 said...

susu peberet saya juga nih;)

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review