Friday, August 31, 2012

Soto Yang Marvelesss...

at Friday, August 31, 2012
Reactions: 
0 comments


Soto homemade.. No kedai kedai...

Ibu kalau buat soto, boleh bukak gerai.. Mesti laku..

Eh ni bukan kata aku, ni kata orang-orang yang datang beraya..

Pak usu aku pulak kata, kalau jual kat taman dia, cukup tahun boleh bina banglow.. Walawei...

Resepi??? Ahkak tak menuntut lagi..

Maklumlah, celik mata je semua dah siap, ahkak tolong potong-potong jee.. *covermalas*.

Ni kalau masak-masak ni, khas untuk tetamu yang datang..

Disebabkan tahun ni ramai orang beraya, mak aku akan masak.

Dia takkan bagi tetamu datang makan kuih je..

Mesti ada mee ke, laksa ke, soto ke, nasi lemak ke.

Tu yang ahkak makin membulat tu...

Petang nk nak angkat batang raket.. Hiyark..! *mood LeeChongWei


Makcik Jual Bahulu..

at Friday, August 31, 2012
Reactions: 
0 comments
Aku tension betul kalau ada tetamu datang raya, dan mulutnya sepesen macam mak aku...

Alah, kalau yang mulutnya sebesar antena Astro tu... Kelepak kelepak kelepuk kalau bercakap..

Tapi yang ni lagi horror la, sebab se astro astro ibu pun, dia takkan sound derect anak orang..

Kali ni memang aku betul-betul terkena pelepuk atas dahi.

Berdesing telinga...!


Meh sini Kak Peah mahu cerite..~


Ada sorang makcik ni, datang umah sebab nak anta bahulu.. Memang emak aku ade order..

Jadi nak dikatakan cerita, ape malang tahi manusia entah kat badan aku ni, aku yang bukak pintu..

Jadi bersalam la kami ye dok..?? Takkan nak buat tak tahu.. (walopun aku hanya bersalam dengan makcik-makcik yang ada anak lelaki gorjes sahaja.. wakakaka)

This makcik memang aku kenal lama dah.. Sejak dari lepas sekolah menengah..

Jadi aku kenal anak dia. Sebaya aku jugak. Masa kitorang jadi minah kilang dulu, anak dia selalu gunakan aku untuk pergi date dengan sorang mamat ni..

Hampeh betul.. Sebab mak dia garang oiiii..!!

Jadi kalau kata nak date, dia akan kata nak keluar dengan Farehah..

Dan dan la mak dia percaya..

Ok, now this makcik datang rumah aku.. Cerita pasal anak dia yang baru kawen 4 bulan lepas...

Beriye-iye bercerite ni... pastu terpacul soklan kat batang hidung aku..


"Farehah bila nak kawen??? Nak duduk rumah sampai bila?? Ke taknak kawen?? 


Sialpalis punya soklan..!

Aku dengan mualimmah nye menjawab..


"Nanti-nanti la cik.. Awal lagi, belajar tak habis lagi"


 Hati aku dah mula kene seterika dah....!

"Nak duduk rumah je la?? Ke pemalas??? Pemalas nak buat kerje rumah..!"


Perghhhh..!!! Macam kene simbah minyak... Jangan tak tahu, ni depan mak aku ok.. DEPAN DEPAN MAK AKU...

Bangsat betul

Mak aku muka dah lain.. Tak sempat aku jawab, mak aku dah tune soklan lain...

Apasal ko jeles dengan aku tak kawen lagi..??

Sebab aku pandai???

Sebab anak ko merendek dengan mat kilang..??

Sebab anak ko tak habis sekolah..??

Tu yang ko nak bantai muka aku..??

Ade aku jentik telur suami ko ke kalau aku tak kawen???

Ade aku usik tetek ko kalau aku kawen lambat..???

Dah orang kata jodoh tak sampai...tak sampai lagi la.. Yang ko nak on butang sawan babi aku kenapa..??

Puihhh..!


 




Kalaula Aku Boleh Terbang..

at Friday, August 31, 2012
Reactions: 
1 comments
Dah lama aku angkat sayap pergi amik beg aku yang tertinggal...!!

Huwaaaaa...

Tertinggal bra takpe (mak aku banyak), tertinggal spender takpe (dah biasa tak pakai), tertinggal duit takpe (boleh paw ibu), tapiiiiiii bila tertinggal charger laptop dan broadband, aku tak boleh terimeeeeeeeeeee....!!!

Nyawa oi nyawa...

Baru perasan tertinggal beg tu bila nak on laptop...

Habis segala isi rumah aku bongkah mencari...

Stress mak hincik.. Bila stress stress gini, mula la terbayang maggi kari tolor bergoyang... Perghhh...!

Disebabkan tak boleh nak online, aku pandang je lappy tu dengan harapan ianya boleh berfungsi secara ajaib..!


Thursday, August 30, 2012

Cancel..

at Thursday, August 30, 2012
Reactions: 
0 comments


Hujan menderu di luar, jadi jogging adalah cancel.. Yahooooo....!! Hahaha...

Padahal pukul 5 hujan dah berhenti. Alasan..!!

Ingat nak beli beskal la.. Macam lagi best je..

Kalau pantat nya lari pun, sekejap je pun.. Laki aku masih boleh pakai..

Mana tahu, lagi ketat.. Wakakaka...

Serius ni nak beli beskal.. Ada orang nak sponsor tak?? Ehem-ehem...

Yang di sana tu, jangan buat-buat tak nampak ye..

Ensem kan??

Comel kan??

Mata bulat kan ??

Ala-ala panda gitu... Tunaikanla hajatku..

 Beskal monten onne..! (macam order neskepe tarik pulak)


Sakit..

at Thursday, August 30, 2012
Reactions: 
0 comments
Lepas ahkak balun jogging semalam, kaki dompot ahkak ni macam dah tangkap urat je dekat peha ni..

Ko bayangkan, nak amik remote tv pun, merangkak uolls..!

Itupun kalau boleh makan nak kene berhidang depan hidung.. *ingat pwincesss la tuuu..

Sakitnya dah menangkap dekat betis, peha..

Pinggang tak lagi.. tapi dah mula terasa-rasa..

Silap-silap jadi sister ngengsot ahkak ni dek nonnnnn...


Orang lain pergi exercise makin cergas, ko dari jalan  tegak, esoknya jalan ngengsot.. adoiiii..!

Teringat dulu masa zaman aku berjinak-jinak dengan basikal... Konon la nak pergi kelas lagi cepat, basikal, taknak jalan kaki..

Minggu pertama je, dekat "Tut" tu dah nyut nyut rasenya...

Pergh, nak kencing sakit siot..!!!

Aku ingat aku sorang je rasa macam tu.. Bila aku tanya member sorang lagi..

"weh, ko rasa sakit tak kat situ bila naik basikal..??"

Boleh dia jawab, "pantat aku macam berlari-lari minggu ni"

Hahahaha.. Sengal..!



Wednesday, August 29, 2012

Misi Bermula...

at Wednesday, August 29, 2012
Reactions: 
0 comments


Hari ini, bermulalah misi nak dapatkan badan yang gorjes kembali...

Kasut pun dah jadi hotel 5 star untuk cik tikus, tracksuit dah melusuh (yang koyak dekat kangkang tu, memang terus buang, dasar pemalas..! Hahaha).

Kasut ke mana, stokin ke mana...

Sape-sape punya je la yang aku rembat dalam bakul. Hari pertama joging, omakaih...somput...

Dah separuh jalan berlari, mintak nyawaaa, mintak nyawaaa..

Kalau boleh nak marah orang sebelah yang sibuk bernafas tatkala aku memerlukan oksigen yang banyak..

Badan masih penat, ayat pun entah ape-ape.. Bye uolls..

Ewah Ewah..!

at Wednesday, August 29, 2012
Reactions: 
0 comments


Amboi, bajet diva betul..

Nak kalahkan ahkak ko yang gojes ler tu...

Macam baju aku je yang dipakai nya tu...!!!???

Eeeee sakitnya hati aku....

Semua barang aku ko belasahkan kan...

Mujur ko tak belasah bakal abang ipar ko sekali...

Dasar adik gemuk..! huh...!

Marah ni, marah...

Takpe takpe, baju ko aku rembat bawak balik Perak...

Jangan-jangan bra aku pun ko rembat... Huwaaaaa...


Adekah Cincin Tunang..??

at Wednesday, August 29, 2012
Reactions: 
0 comments
 
Aku rasa aku pernah buat entry pasal surprise yang En Debab nak bagi sempena birthday aku..

Alah yang dia berhasia bebenor tu.. 

Yang sampai aku keluar soklan, "Kalau hadiah tu ayang gadai, boleh dapat duit tak??"

 Hik hik hik...

Maka inilah dia surprise ituuuu...

Kehlas kau Cik Nab, orang lain bercinta, nak dapat beg raya pun,mengah-mengah pujuk.. Ko sekali kenyit je, En Debab dah berkata "Ayang nak..??"

Ni bukan aku yang mintak ek *libas rambut..*

Dia terpikir nak belikan lepas tengok cincin yang ibu belikan.. 

Dia kata cantikkk.. Disebabkan masa tu dia tak kerja lagi, jadi survey-survey la dulu.. 

Masuk kedai ni, tengok harge, masuk kedai tu, tanya harge.. Yang tukang jual naik tension.. Yang bakal empunya cincin naik stress.. Saja kasi line panas la tu...


  

Dua hari sebelum raya dah dapat... Yeay..!!

Masa aku bukak kotak cincin tu, secara kebetulan ibu balik rumah. 

Dan sememang telah ku duga, daripada seorang operator telefon, ibu naik pangkat jadi puan inspektor..!

Berpeluh ahkak menjawab soklan... Yelah, anak dara dapat cincin, tentu orang tua tu musykil..

"Gemuk-gemuk pun dapat hadiah cincin.. Buta agaknya..."

Dalam hati kot cakap gitu.. Hahaha

 


Baru tunjuk cincin yang ibu belikan, dah dapat cincin free satu.

Agak-agak kalau tunjuk gelang emas ahkak yang berjuntai-juntai ni, tahun depan boleh dapat gelang rege 2 Ribu tak..??      >__<


mari mencuba...





Tuesday, August 28, 2012

Bila Ibu Minta Approve Jadi Kawan di FB

at Tuesday, August 28, 2012
Reactions: 
0 comments
Ok, first of all, bila jadi gini pada aku, dengan cepat aku tekan butang 'Not Now'.. Hahaha...

Yes, aku takkan sesekali tekan butang 'approve'.

Ko gila..??? Segala ayat jiwa aku pada En Babam akan jadi bahan ketawa dia samada di rumah mahu di pejabat..

Di jaja pada adik baradik, sepupu sepapat sepipit, makcik pakcik, dan handai taulan..

Fuhhhh... Tak main der setakat dua tiga bulan di bahan, kang di jaja pulak pada anak cucu aku... Bahayo...

Jangan cari penyakit, kalau takde penyakit..

Jadi mohler kita berdiam diri, buat-buat takde pesbuk, and lagak macam takde boipren...

Oh dan yang pasti, siap-siap privacy kan segala mak nenek gambar dan status...

Kang aku approve, di skodeng segala aktiviti ahkak ni... Iolss dah umur 25, no skodeng-skodeng or spy spy me lagi..

Ambil Mood Dulu...

at Tuesday, August 28, 2012
Reactions: 
0 comments


Semalam saja-saja jalan di taman... Sambil mengambil aura orang yang jogging di sana...

Fuh, tengok diorang berlari, macam senang je, macam tak pijak tanah, macam terbang.

Nak nak yang jantan, rasa ringan je kan, takdela nak mikir 'beban' yang sedang melambung-lambung bila dok berlari tu. Wakakaka....!

Pempuan, biasalah kan, kalau suruh berlari tu, bukan malas, tapi kalau dah tetek tu memang besar, malu la jugak nak berlari..

Yang dok tepi-tepi tu, mandang orang perempuan tengah berlari, berkolam jugak jalan tu dek air liur menjejes. Dasar tuttttttt...!

Nak nak taman ni memang ramai rempitan melepak.. Duduk tepi longkang sambil menanti rezeki yang lalu lalang..

Kalau muka hensem takpe jugak, dah kalau aku tengok muka budak-budak tu dengan dinding longkang tak berapa beza, adik aku yang berkerak tu pun tak hingin ke deme...

Agak-agak berapa round boleh dapat ni?? Kalau spesel kes macam aku ni, separuh taman dapat lari pun, layak dapat pingat... Hahaha.. 






Saturday, August 25, 2012

Bila Nak Raya Berdua Ni...

at Saturday, August 25, 2012
Reactions: 
0 comments
Selalu aku tanya En Babam, bila agaknya kita dapat beraya bersama..

Dah 25 tahun beraya single mingle je.

Nak nak tahun ni ramai member sebaya dah beraya rumah mertua.

Ahkak pun nak jugak kan..

En Babam tu, kalau datang mood die nak berlawak, dia akan kata gini ''Ayang jangan bimbang ye, bukan kata raya aidilfitri, silap-silap raya korban kita boleh beraya 'bertiga' tau..!''

Sabau je la dengar lawak ye ye o die tu...

Raya bertiga konon, gelojoh..!!

Bini debab yang sorang ni pun, nak gugur bulu badan menanggung makan. :)

Thursday, August 23, 2012

Cara Maaf Orang Jawa...

at Thursday, August 23, 2012
Reactions: 
0 comments
Tadi ahkak ada baca satu blog ni..

Dia bercerita pasal cara maaf orang Jawa waktu hari raya..

Aku tertarik jugakla dengan topik tu, sebab, aku ingat semua orang cara mintak maaf sama...

Since aku orang Jawa, haruslah ahkak bangga kan..

Walopun muka akak kalau tak make up, ala-ala kpop gitu *libas rambut*, tapi jawa tetap jawa..

Blogger ni cerita la, orang jawa kalau bermaafan, tunduk, duduk bersimpuh, kalau salam kemain lama...

Orang yang mintak maaf ni duk teresak-esak nangis, sungguh-sungguh mintak mangap, padahal suara tak keluar kan..

Pastu orang yang memberi maaf, dok 'iye iye iye, maafkan'... Hahaha...

Padahal takde ayat keluar.. Itu baru namanya maaf dari dalam..

Suara tak keluar, tapi mesej sampai..


Kalau aku, ayat tiap tahun sama je, 'selamat hari raya, mintak maaf'.. Hahaha...

Kalau pakcik aku memang Jawaan dia tu kuat... Tersenggut-senggut nangis...

Air mata iolss mahal.. *Hahaha,Dush..!

Monday, August 20, 2012

Pagi Raya..

at Monday, August 20, 2012
Reactions: 
0 comments

Ahkak macam retiss uollss...

Gigih ni dok tenyeh make up kat muke jerawat ni..

Pondesyen usah kata la bape kali akak lapiskan kat muka..

Nak tutup jerawat setoek di dagu.. Dan nak kasi efek siti nurhaliza kat tang dagu tu... Ha3..

Yang penting, make up ahkak menjadi, baju pun gorjes, tudung supergojes...

Orangnye pulak superbulat...! Kah kah..

Percayalah, walaupun hilang 3 kilo, akak masih nampak tembun lagi...

Friday, August 17, 2012

Inilah Kejutannya...

at Friday, August 17, 2012
Reactions: 
0 comments

Ingat lagi entry pasal kejutan yang En Debab nak bagi tu..??

Dah dapat ooooo... Gigih pergi exit Air Hitam, semata-mata nak amik barang tu..

By the time uolls baca entry ahkak ni, ahkak tak bukak lagi apa yang ade dalam beg kecit ini... Deborrrrrr....

Adekah barang itu??? Hak hak hak...

Nebes sampai rasa nak pergi ngadap bilik termenung dulu.. Bye ollsss...

Thursday, August 16, 2012

Surprise Untuk Aweknya Yang Montel Ini...

at Thursday, August 16, 2012
Reactions: 
2 comments
Tadi kol my yayang.. Sekarang tengah outsation dekat Gelang Patah...

Jadi masa borak-borak tadi, tetiba...

"By ada surprise untuk ayang.."

"Surprise apa..??"

"Untuk your birthday la..."

Besday ahkak beza sebulan je dengan dia...

Mode "kaki kikis" on...~

"MAHAL TAK..???"

Hahahaha.. dasar mata duitan.. itu yang ko tanya kan.. bukan nak cakap terima kasih..!

Dia jawab, "Mahal sikit dari jam tangan by.."

Aku teringat jam tangan dia rege RM280... Dah menari-nari dah ni...

"Kalau JUAL balik, mahal tak..??"

Hahaha.. bodoh punya soklan.. Aku dah terbayang cincin emas ke kan... Bukan nak jual balik, tapi dah dia tak nak bagitahu, naik hantu jugak la ape benda yang die beli..

Dah la plan nak beli kereta, pastu beli barang mahal..

Mode "ustajah pilihan" on, "Takyah la mahal-mahal, pergi candle light dinner dekat restoran atas bukit cukupla.."

:))


Wednesday, August 15, 2012

Hadiah Untuk Besday Boy Dah Sampai..

at Wednesday, August 15, 2012
Reactions: 
0 comments


Semalam adalah sangat hectic pada aku...

Kisahnya aku nak pos hadiah untuk abg debab korang ni ha..

Konon sebulan sebelum besday dia, nak surprise..nak surprise.

Ahkak ni tak romantic dek non nak surprise bagai..

Eh tahun lepas kasi bunga pun, dia dah orait je. Sebab time tu ahkak sengkek.. Hahaha...

Ahkak yang gojes pergi la pejabat pos laju, sebab nak post surprise tu ke Kangar.

Orangnya 2 3 ketui ja, die punye servis, ya ampunnnnn... Sempat 100 ekor lembu lintas jalan...! Lembab...!!!

Kaunter ada satu ja, sorang customer nak pos 20 barang... Pfttttt...

Aku nak pos satu barang cinonet je..

Pastu dengar-dengar pulak, kalau pos ari tu, xleh sampai esok, sampai lepas raya...

Dah tu, apa kejadahnya bayor mahal kalau sampai lepas raya.

Last last, borang yang ada kat tangan, aku buang. Pergi nationwide.

Surprisingly, takde orang langsung okeh..!! Aku je customer dia...

Perghhh... Nyirap darah ahkak time tu.. Pakkal aku tak tunggu...

Dan hari ni, barang dah sampai Kangar... Yeay...!!

Sayang giler dekat abang kaunter janggut sejemput tu.. Nak nombor boleh....~


Kasut Raya Gadis Gojes...

at Wednesday, August 15, 2012
Reactions: 
0 comments

Hahaha... Kasi tajuk macam nak kene pelepak sedas... 

This shoes beli minggu lepas hari Sabtu.. 

Semua adalah tajaan adik gemuk perut buncit yang sahur 3o hari makan nugget saje... Hahaha.. Pemalas benor nak masak... 

Dengan murah hati, dia mengatakan, 'amik aje, x payah tengok rege...'. 

Wah...! Dengan sepantas kilat, aku x pandang kasut di rak bese, x payah tengok harga ye, takpe takpe.. 

Dia tak tahu kakak dia ni pisau cukur yang mesin punya.. Greeettt greeetttt... 

Alah, tak sampai satu rat pun kasut ni.. Takdelah sampai riban-riban... Tapi boleh la ahkak menggojes di kampung..

Saturday, August 11, 2012

Olololo Comei Ngat Iye

at Saturday, August 11, 2012
Reactions: 
0 comments

Aummmmm...!! Oh aku memang peminat kipas susah mati Fahrin... Sekali dia senyum, alahai hai.., seminggu pose tak berbuke pun sanggup.. Kenyang dah..! Kalau dia terpegang tangan ahkak ke, ohhh... Tak yah naik roket, dah rasa macam kat angkasa... Aigooooo... Makin tua makin mengancam...!

Thursday, August 9, 2012

Ini Memang Betul-Betul Mendatangkan Marah

at Thursday, August 09, 2012
Reactions: 
0 comments
Semalam buat hal dah...

Dah bagi peringatan, jangan buat lagi, tolong balik awal, balik awal..

Ini tak, dah nak pukul 12..!! Tak balik kerja lagi..!

Orang gila pun boleh naik sawan, inikan kan aku.... Sawan meroyan tengah pantang dah naik kepala..

Sikit je lagi, sikit je... Memang pelepak aku bagi...

(tarik napas dalam-dalam..~) Sambil hagul kepala ke dinding..

Dah masuk air ni wei...!!!!!! 


Wednesday, August 8, 2012

Kalau Bergambar Berdua...

at Wednesday, August 08, 2012
Reactions: 
0 comments


Selalu kalau keluar bersama, mesti kene amik gambar syok sendiri sesama..

Pastu mesti berebut nak tengok gambar tu...

Pastu dua-dua mesti meroyan...

Yang sorang meroyan "Eeeeee, gelapnyaaaaaaa..!"

Yang sorang lagi "Eeeeeee, debabnya..!"

Yang gelap tu haruslah dia, yang debab tu pun, haruslah dia jugak..!

Kahkahkah.. Giler nak mengaku diri sendiri debab.. Dia dengar ni mesti berbulu je....



Tuesday, August 7, 2012

Beg Raya Impian

at Tuesday, August 07, 2012
Reactions: 
0 comments

Dah ushar baikkkkk punya... 



Harga pun baikkkkk punya....



Ternampak waktu pergi cari barang En Bam Bam, sekali terbekenan uolss..!



Dia nampak aku dok belek objek tu, dan i olss sudah tune muka paling manja sekali...

Sambil tu duk kuis-kuis dompet...

Dengan harapan kotla tercelah duit seratus hinggit (padahal memang takde.. Hak hak hak)...



Gaji kali kedua, memang aku heret masuk SOGO..!



:)




Nak Cepat Kahwin, Boleh Main Masak-Masak Dengan Somi...

at Tuesday, August 07, 2012
Reactions: 
0 comments
Gedik giler..!

Hahahaha.. mesti tu first impression korang bila baca tajuk entry..

Hoh..! Tak kira, orang lain duk pong pang dalam pesbuk...


"Nasi ayam home-made untuk somi"

"Sosej home-made buat Hubby"

"Air bandung home-made untuk tok laki"

"Sian my love, ayam goreng KFC home-made tak jadi.."


Holoh-holoh... Manjang home-made nya... I olss pun nak home-made jugak..!





Sayang, bila projek home-made kita nak beroperasi ni...!!


Mula-mula je projek home made tu kencang, lama-lama, gerai nasi campur jugak ko gegar.. Pirahhh



Monday, August 6, 2012

Baca Belog Emak-Emak

at Monday, August 06, 2012
Reactions: 
0 comments
Aku tak tahu kenapa, tapi seriously aku suka gila baca blog mak mak...

Berbanding baca blog budak yang baru nak up, atau pun yang syok sendiri cerita pasal diri sendiri (macam aku..kihkihkih), aku akan terdorong untuk follow belog org yang dah beranak pinak..

Seronok sebenarnya baca cerita diorang ni...

Paling best kalau diorang tengah stress dengan laki ke, anak-anak ke.. memang guling-guling la ahkak ketawa..

Paling latest aku baca belog Dr Harlina.. Alah, sape tak kenal die, bini DR SMS... Aku gelak ok, diorang ringkaskan jadi DR SMS... Alah, angkasawan negara tu...

Blog dia fully in english, tapi senang baca, senang faham..

Dia takdelah nak citer hal rumahtangga die secara detail, kang jadi buah mulut orang.. Semua pasal anak dia... Best pulak..

Sapa-sapa yang nak baca, boleh klik sini... Belog Dr Harlina



Sunday, August 5, 2012

Tak Boleh Tahan Dengan Perangai Anak Buah Yang Sorang Ni...

at Sunday, August 05, 2012
Reactions: 
0 comments
Semalam, kakak dengan abang aku datang buka pose kat rumah..

Masing-masing bawakla anak kecik....

Stress mak hincik... Nak nak ada sorang anak buah ni..

Kalau nak sesuatu tu, kemain meraung-raung..

Tak kire la kalau barang tu kepunyaan orang lain, depan orang tu dia meraung nak kan barang tu..

Contoh macam semalam, dia tengok sepupu dia main tab samsung...

Padahal kat tangan ada dah phone.. Nak jugak yang sepupu dia punya..

Bila dah meraung tu, cepat-cepat la sepupu die bagi tab pada bapaknya balik..

masih tak puas hati sebab tak dapat tab, depan pak sedara dia, meraung nak kan tab tu..

Aku dah la tengah makan, meraung kuat giler depan aku. memang nak kene luku je..!

Kalau takde maknya, memang dah kene budak ni aku jerkah...!

Nasi tu aku main telan-telan je..

Dah habis, cuci tangan, masuk bilik, kunci pintu ketat-ketat..!

Stress dengan budak yang suka meraung-raung nakkan sesuatu..

Nasib baik, si gendut waktu kecik bukan jenis suka nangis... Bukan jenis yang kalau pergi kedai, golek-golek atas lantai nak mainan..

Mungkin sebab dari kecik ibu dah bergarang dengan dia. Kalau nak, dia mintak dengan baik, kalau tak dapat, dia senyap.. Good..!

Budak-budak sekarang terlalu naik lemak, sampai depan strangers pun boleh meraung nakkan mainan..

Harap-harap anak aku bukan macam tu, memang ringan jek la tangan ni..

Ye, aku memang baran sikit kalau dengan budak yang over manja.. Berbanding En Debab yang lebih cool, penyabar, dan melayan jeeee..

Banyak kali dah kena tegur dengan dia... Aku kalau tak dapat marah anaknya, bapaknya jadi mangsa..


:))


Budak tecit yang sorang ni senang jaga sikit...

Kakak dia pun senang jaga...

Yang ni kira sepupu la...

Bila suruh mandi, memanjang jawab "nanak..!"

Sangat kuat makan....

Senang nak umpan suruh dekat dengan kita...

Pegang la makan, macam ikan die datang, terkedik-kedik...

Tapi makan habis ok...!


Saturday, August 4, 2012

Konon - Konon Nak Buat kejutan...

at Saturday, August 04, 2012
Reactions: 
0 comments


Lebih kurang pukul 1 tengahari tadi, macam bese En Debab akan menelefon bininya yang dah pukul 1 pun tak bangun lagi... (kih kih kih)

"By nak pergi kat ayang ni.."

Meloncat aku..!

Mana tak meloncat, dia kat Selangor, aku kat Batu Pahat....

"Bila..??"

"Sekarang la..."

Biar betul dia ni... Dia ingat macam pergi rumah jiran sebelah ke dekatnya..??

"Tapi....."

Ah sudah, bila dah "tapi"nya muncul, dah agak dah, mesti kata-kata dia tu hanya hangat-hangat impian Mat Jenin sajok...

"Tapi...... By letih la... nak drive jauh.. tol lagi, minyak lagi.."

Dangggg..!

Rasa nak hantuk kepala je.. Suka memberi harapan pelesu kat mak hincik...

Lepas dah borak sikit-sikit, tarik selimut, tutup pintu ketat-ketat, padam lampu... dan



krohhh krohhhh




Friday, August 3, 2012

Nak Tunjuk Baju Raya....

at Friday, August 03, 2012
Reactions: 
0 comments
Tapi maluuu..... puiiii...

Badan tengah size esbok 3 pintu...

Membencikan...

Hari ini, kecundang kepada sepinggan nasi lauk sotong sambal..

Oh, cannot resist...

Makan laju-laju, bom jatuh sebelah kaki pun buat tak tahu.

Peluang x selalu datang, jadi moh ler kita balun...

Esok ler diet... (esok lagi) Kah kah kah..





Yang benar,
Cik Peah Kepasrahan.....


Meluat..!

at Friday, August 03, 2012
Reactions: 
0 comments
Balik - balik pakwe pakwe die yang kaya..

Pakwe die yang boleh beli macam-macam...

Ingat pakwe aku tak boleh..????

Suka beza-beza..

Benci..!

Pakwe aku pun gaji tinggi la... Cuma saje xnak bagitahu.. Kang bagitahu kang, terbeliak bijik mata...

BENGANG..! BENGANG BENGANG..!

Bila bengang, mula la lapo..!


Cis..! Hancur diet aku.. gigil dah ni... Grrrrrr...

Result Dah Keluar...

at Friday, August 03, 2012
Reactions: 
0 comments

 Result Sem 1...TAK GEMPAK LANGSUNG (tutup muka dengan rambut)

Result Sem 2.. *Dah boleh tunjuk muka sambil libas rambut.. Wakakakaka*




Wallawei..!

Ingat lambat lagi, sebab yang lepas, seminggu sebelum naik sem baru hegeh-hegeh nak keluar...

Result mak hincik tidaklah gempak macam orang lain...

Ada yang dapat 4 flat..!

Cukuplah dapat reward pergi coti-coti Malaysia...

Perbelanjaan ditanggung En Debab SEPENUHNYA..! (harap-harap la..)

Dia tu bukan boleh... Kalau angin 'bajet' dia sampai... Semua benda jadi bajet..

tapi, disebabkan gaji pertama dia adalah sangat kawwww..! Haruslah mak hincik mintak pergi tempat tinggi-tinggi..!

tapi dia tu gayat. Nyampah..!!!!



Benda Wajib Beli..!

at Friday, August 03, 2012
Reactions: 
0 comments


Hari-hari..!!

Kalau ade ranking customer,  nama aku hat paling atas sekali. TOP BUYER..!

Peveret aku hat yang muroh-muroh ja... hahahaha..

Pong pang lebih, top buyer konon la, klo beli hat RM 2, baby pun mampu beli...

Janji murohhhh...

Kalau keluar dengan pakcik tembam tu, nak nak die belanja, aku lenjan yang RM 4 hinggit..! hahaha..

Tapi kalau aku yang belanja, mesti ayat 'Choclate milk tea ek ek'

Sebab tu paling jimat... kihkihkih.. dasar kedekuit.. Kalau die belanja, nak bagi kat aku hat RM2 tu, muncung muncung la depan kaunter..

Tukang buat air ni pun rasa nak tibai je muka aku...

:))




Teringin Nak Menulis Balik...

at Friday, August 03, 2012
Reactions: 
0 comments


Disebabkan, terlalu banyak sangat waktu senggang

Bukak  balik blog ni, dan garu kepala

Patut ke sambung menulis..!!!!???

Semestinya bila blog ni aktif, menandakan, aku dah gemuk balik..!

Kah Kah Kah.. Dasar mulut belanga...

Dah elok-elok kurus, bantai nasi berpinggan...

Tak boleh tahan wei..

Tanjung Malim makan sedap-sedap..

Nak nak nasi kerau daging bakar.. Aku boleh lenjan dua bungkus...

Perghhh... kalau la pergi ke tanjung malim tu macam pergi ke rumah jiran sebelah, dah lama dah aku order ikut tingkap ja..

:))


 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review