Tuesday, August 31, 2010

Merdeka & Bersahur

at Tuesday, August 31, 2010
Reactions: 
0 comments
Hai uollss, kirenye x lambat lag kan untuk aku ucapkan selamat hari kemerdekaan yang ke 53..

Semoga menjadi rakyat yang berwawasan dan menguntungkan negara ye puan-puan.

Klo negara dah merdeka, jiwa pun kene merdeka gtuw..

Janganlah menjad insan-insan yang menyusahkan PM sajork..

Penat dah uolls mulut die berbuih supaya kite ni, manusia-manusia x sedar diri ini kembali ke pangkal jalannn…

Jangan hanya klo bercakap pam pom pam pom, tap diri tu masih bengkok-bengkok, sendiri liat nak luruskan..

MERDEKA MERDEKA MERDEKA !!!!!

Kali ni aku bersiaran right after sahur..

Kire fresh lag la bru bgun tdo..

Aku mmg x terus tdo uolls after sahur, relax dulu 2 jam, baru bantai tido..gumuks nanti..

Buat pertama kalinye, mak aku dah buang tebiat suruh aku masak

Walopun masak telur sajok, tap ttp buang tebiat..

Mak aku xnk masak dengan alasan malas nak mkn, nak minum je..

Aku pun ape lag, ok la kan malas mkn, nk sambung tdo je..

Tap memandangkan ade jin toncet a.k.a adik aku, yang akan kelaparan nanti, dengan gigih aku masuk dapur..

Menu nye simple je uollss, goreng telur mata sampai separuh masak, goreng bawang, lada dan ikan bilis ..

Campurkan semua bahan yang dah digoreng tu dalam 1 pinggan, letak kicap sampai banjir..siap!!

Tambah-tambah makan dengan nasi panas, mmg melethoppppp..

Mula-mula aku mkan berdua je ngn adik aku, tibe-tibe mak aku yang yang konon-konon kenyang tu, amik pinggan, cedok nasi..

"eh! Tad kata kenyang?"

"tengok ko makan, sedap plak"

Masalahnye uollss, nasi mak aku lag banyak dr nasi dalam pinggan aku..tad kata kenyang kan

"sedap tak ibu??"

"sedaaaappp"

Jawapan penyedap hati ke tu

Ah lantak, klo x sedap, dari awal lag die sound.. kembang-kembang hidung aku..walaupun lauk telur je, tap sedap uollss..

Penah adik aku yang sorang lag a.k.a Jin Toncet Beso, buat menu yang sama, terus aku tolak tepi, buat resepi version Miss Buyung..layu je..sebijik macam muke die..

Makan lauk ni hari-hari pun aku sanggup..SEGAR DARI LADANG..

Tu baru telur, x tgok lag kepakaran aku masak cekodok yang klo diikutkan kalah cekodok buatan mak aku..

Siap request suruh buat lag tau..

Oklah, aku nak tdo..baaaaiiiiiii (bunyi dengan nada sedikit sengau)

Friday, August 27, 2010

So You Think You Can Dance

at Friday, August 27, 2010
Reactions: 
0 comments


Hai uolsss,,aku menjelma lagi dikala perut masih kekenyangan melantak mcm-mcm makanan tad..
juadah ape yang korang telan tad
klo species mcm uolss-uolss ni, mesti sopan je mkan..
3 biji kurma dengan segelas air masak pn dah cukup kan

tap kalau species ikan buntal mcm aku ni, lain tau..sebelah tangan pgang sudu nasik, sbelah tangan pegang sudu rojak, klo aku ade lag 2 extra tgn, 1 tangan unutk pegang sudu bubur lambuk, satu lagi buat pegang air cendol..huh..mantap!!!




Ari ni tibe-tibe je mood hindustan aku datang, so aku cari la lagu-lagu yang best dan kebabomm dalam you tube..jad aku jumpe la video ni masa aku nk search untuk lagu Dhoom Tana dari filem Om Shanti Om..

so bile korang tgok video ni, ape pendapat korang??
aku rase x syok la uollss, since aku ni peminat tegar cerite-cerite hindustan..
bile aku tgok jer video ni, aku terpikir, ini joget ke, senam aerobik???
Senam aerobik dengn lagu Cik Kiah Lenggang..ha mcm tu la..
Setahu aku la kan, hindi dance ni berkait rapat dengan emotions, feelings dan interaksi cinta antara pasangan..

ni klo setakat bagi kiss sebijik kat pempuan tu, boleh dikatakan sebagai emosi cinta, aku pun boleh bg kiss dekat pakcik tukang kebun tempat aku kerje dulu...
aksi kissing tu je yang boleh dikategorikan sebgai interaksi antara pasangan, selebihnya seperti aksi goyang perut syok sendiri....itu pun kissing agaknye sbb lelaki tu bernafsu tgok pasangan nye pkai baju seksi, bukan kerana feels..

mereka cube jadikan hindi dance ni ikut ala-ala Hollywood dance
so, dah x jad attraction lag la, bollywood dance ni walaupun pergerakan nye cepat, tap masih ade kelembutan, tap yang aku tgok kat video ni, dah mcm bertomoi plak jadnya..
step tarian memang superb la, tap ekpresi muke memang zero..

ceh!! aku sedap-sedap kutuk, klo aku yang joget, entah-entah semue 'bende' akan tertanggal Agaknya..bende apa ye?? he he he.... oppsss..terlebey sudah


Kate & Joshua - diorang ni la yang berdansa dengan lagu Dhoom Tana





Thursday, August 26, 2010

Kejadian Memalukan

at Thursday, August 26, 2010
Reactions: 
0 comments

Aku nak ceritakan kisah yang agak memalukan masa aku bersekolah kat kampong aku dulu

Aku teringat cerita ni pun gara-gara, tuala aku terlucut mase tgh masak spaghetti tad

Mana x nye, sambil nyanyi, sambil senduk aku layang-layangkan, buat gaya Lady Gugup lag, haruslah tuala aku lepas merata-rata..patut terase sejuk je..he he he..

Balik kepada cerita..

Untuk pengetahuan uolls, aku dulu sekolah perempuan dan duduk asrama

Klo ade makhluk bergelar lelaki pun, cume cikgu-cikgu kacak, tukang kebun, guard dan kerani

Ni untuk extra knowledge, budak-budak pempuan dekat hostel aku ni uolls, lag-lagi yang ade extra hormone gatal terhadap jantan, mmg merenyam nampk jantan..abg dewan makan yang selenge tu pun boleh laku direbut budak-budak hostel

X kira la die tu Mat Pit ke, Mat Gan ke, janji lelaki, mmg jalan..allignment muke lari pun, klo dijual, mmg laku macam pisang goreng (HA!!!! Dua seringgit, dua seringgit, dua seringgiiitt!!!!)

ERGGHHHH..What a taste!!! Dan aku bnyak menyaksikan perempuan desperate mcm tu kat sekolah aku…

Di kire klo seseorang pempuan tu rapat ngn abg tu, mcm die la paling cantik sekali dan dia la yang hebat gilos dapat jantan tu,,

Dan aku masih ingat lag sape pempuan desperate tu..hebat uollss kisah percintaan die ngn abang dewan makan tu..

Klo aku announce nama die kat sini, korang meroyan plak ramai-ramai cri die kat FB, he he he..aku x sekejam tu ok..

Cerita kisah memalukan ni bermule di sini….

Bile setiap magrib kan, weolls ramai-ramai akan sembahyang jemaah kat surau depan asrama..surau nye lebih kurang 50 meter je

So bile jam 7.00 petang je, berpusu-pusu la kitorang ke surau, siap dah pkai telekong ngn kain telekong

Klo budak-budak yang baru nak naik tu, mcm budak-budak junior, berlari-lari la ke surau, pastu telekong mngerbang-ngerbang mcm Pontianak lari x cukup tanah

sebelum nk masuk waktu tu, buatla ape yang patut, mcm aku, ngumpat2 ngn member dulu, main rebut-rebut tiang masjid, x pun surver selipar cantik yang nk dirembat lepas semayang..

Bile masuk je waktu, semue masuk dalam dan budak-budak akan rapatkan saf, yang senior selalu akan pakse yang junior pergi saf depan..yang tua-tua saf belakang..he he he..tap selalunye yang mcm alim2 sikit ni, biasanye saf-saf depan, yang setan sikit mcm aku ni, saf belakang2..bukan ape..amik angin luor..hehehe..alasan kan ko ni Cik Buyung..pastu akan ade imam sorg kat depan akan azan....

Aku ingt lag waktu kejadian tu, aku berdiri yang paling tepi sekali..kirenye kat tepi dinding la..Bile dah diri nak sembahyang tu, aku ikat la kain telekong aku sbb nk tercabut

Oh ye, aku x pkai yang bergetah, aku pkai yang ikat manual je..Disebbkan dah lambat, aku ikat ikut dan je..tambah-tambah perut aku yang buncc ni, ikat pun hujung2 je..

Weolls pun start la sembahyang..rakaat pertama ok lag..boleh kontrol lag ikatan tu

Masa tgh duduk tahyat awal, org sebelah aku tu duduk kan plak aku punye kain telekung. Pahtu aku budget la nk tunggu die bgun dulu, pastu bru aku bgun

Bile nak bgun masuk rakaat ketiga tu, minah sebelah aku tu bgun macm haram, sampai tertarik-tarik kain aku…dah la ikat x kuat ni

Pastu aku bgun..tibe-tibe kan uolsss..

"apasal aku rase sejuk ni, nk kata angin, xde plak rase..apasal mcm ringan je bahagian bawah ni"

Aku biarkan je la..sekali bile rukuk tu baru aku terasa sesuatu yang hilang..

"Ya Allah..mana kain telekung aku!!!!!"

Rupanya kain aku dah lurut ke bawah..yang tingal cume kain baju kurung je..nasib baik aku pkai kain bju kurung, klo x pakai???? akan nampk la 2 batang kaki yang bnyak 'duit syiling'...Dahla pkai kain baju kurung warna oren, haruslah obvious kan pade pandangn org yang ade kat saf belakang..kain org lain putih-putih, tbe aku punye orange striking!

Lepas je bg salam kedua, aku dah dgar 2 org betina ketawa kat belakang, pastu bisik-bisik..panas jugak ati aku ni

Sah-sah la kan betina tu bahankan aku gara-gara kain aku lucut…

Rasenye klo uollss ukur tebal muke aku time tu, ade la dalam anggaran setebal thesis budak master..

Aku x amik port pasal bdak-bdak yang bahankan aku, aku bgun, terus keluar..

Apalagi, lari la uolsss, x cukup tanah aku lari sbb nk tukar baju..

Yela, kang klo aku x tukar baju, nati ade mulut-mulut beruk betina dok tegur, "la, ko ke yang terlucut kain semayang tad??"

Sebelum aku dicekodokkan oleh seluruh asrama, baik aku tukar baju..x pasal2 plak nti..

Wednesday, August 25, 2010

Sungguh Bisa Ayatmu..

at Wednesday, August 25, 2010
Reactions: 
0 comments

Lokasi : Bilik Tidur

Karakter : Emak dan Anak

Waktu : 8.00 mlm (selepas berbuka)


Emak masuk ke bilik si anak tanpa mengetuk pintu…Si anak terkejut dan bertambah hairan pabila si emak masuk dengn sebuah cermin besar..

Dalam hati si anak, "x cukup ke 2 buah cermin yang sudah sedia ade dalam bilik ni"

Si emak memerhati keadaan sekeliling bilik sambil berfikir..kerut-kerut muke berfikir..

Sekejap di pandang kanan, sekejap dipandang kiri

Si anak mula naik rimas lalu bertanya, "ibu nak buat apa dengn cermin, tukul besi, ngn paku-paku bagai ni??"

Si emak menjawab "ni ibu nak gantung cermin ni, tgh pk nak letak mana.."

Si anak kehairanan, "kan dah ada bnyak cermin ni..orang nye bukan ramai pun dalam bilik ni..buat apa nk cermin banyak-banyak?"

Dengan tangkasnye si emak membidas..

"senang banyak cermin, nak suruh cermin muke ko tu sikit, biar bgun awal pag, ni x, membute sampai tghari! "



TT__TT


Oh! Sugguh bisa ayat mu wahai sang ibu….

Sunday, August 22, 2010

Anak Dara…

at Sunday, August 22, 2010
Reactions: 
0 comments

Ape bestnye bile jad anak dara???

kepada anak dara diluar sana, silalah hargai kecantikan dan kegetahan masa mude remaja anda.

Inilah saatnye, di mana kecantikan dan keremajaan anda bleh digunakn untuk masa-masa susah

Kerana situasi yang Miss Buyung akan katakan di bawah nanti, xkn uollss kecapi bile jad mak dara atau mak janda ok…

Nanti bile dah lari alignment badan, baru nk teringat nk jaga badan bagai, mule la mandi bunge, cucuk sana cucuk sini, plastic surgery dan mcm-mcm la

Cube perhati situasi di bwah, mesti kesemuanya pernah berlaku pade uolll (for anak dara only ye):


  1. Apabila pergi bengkel klo nk betulkan motor ke, kereta ke, mesti abang2 mekanik ni utamakan anak dara dulu, padahal sebelum kite, org beratur berkilometer sbb nk betulkan mtor jugak..tetap motor anak dara yg di baiki dulu..pakcik2 dan abg2 lain makan hati je la..nak buat mcm mana, nak di marah, anak dara orang

  2. Apabila kite nak masuk fast food restaurant ke, 7 eleven ke, pastu depan kite ada mamat yg masuk kat pintu yang sama, even kite x kenal diorang pun, diorang ttp mengofferkan diri nk tahankan pintu untuk kite..cube klo yg nak masuk tu makcik-makcik, gedegang!!!! Pintu tu terhantuk kat kepala

  3. Apabila kat jalan raya, bile anak dara salah masuk line ke, x bg signal ke, atau hampir2 buat org lain hilang nyawa ke, org sekliling x marah punye..cube klo yg wat silap tu makcik2, kat situ jugak diorang tarik keluar kasi bantai..

  4. Apabila kereta rosak tgh jalan, si anak dara ni terkedek-kedek la bukak enjin depan, pahtu hulur bontot sikit, berderet kereta berhenti nak tolong. klo makcik-makcik yg hulur punggung gtu, silap-silap ade org jerit 'oi!!! Gila ke apa??'

  5. Apabila ade kenduri kendara kat umah orang, bile anak dara tonggang terbalik cuci periuk, adela yang gatal-gatal tu dok menegur, 'xpe xpe, biar abang cuci ye, nanti kasar tangan tu'

  6. Yang ni paling aku suka, apabila kite lalu je depan anak-anak teruna, pheeeewiiiittttt!!!! Chuuupp! Chuuuupp!...sapa x kembang beb kena ngurat. Mulut kata x suka, dalam hati punya suke..x gtu anak-anak dara sekalian????



Entry kali ni cume aku nak mengingatkan kepada wanita-wanita sekalian, sama ada anak dara ke, bini orang ke, mak budak ke supaya sentiasa jaga penampilan diri, biar alwez meletop seperti ketika zaman anak dara dulu

Hamper 70% wanita di Malaysia ni, bile sudah berkahwin je, penampilan dah gaya-gaya makcik, muke x jaga, badan x jaga, dressing lag la..main sarung je...Klo kluar umah pun, gaya menantu dan mak mertua x jauh beze..spesen je..klo mak mertua lag bergetah, dah jad cerite lain ni beb..

Selalunye, bile ditegur jaga penampilan, alasan yng diberi, "alah, aku dah berlaki, ko xde laki lag, kenala cantik-cantik"

Diorang lupe sebenarnye yang kerana persepsi mundur inilah yg membuatkan laki cari lain..Bile laki cari lain, mule la meroyan nak bunuh diri la, nak lari la, padahal salah sendiri kan

Ketiak bau belacan pun, wat do no je. Rambut dah jad sekeras sabut kelapa, bukn tau nak cuci… Daki kat badan, entah berapa lama x kikis, klo dikumpul pun mampu buat simen rumah

Sbb tu bile ade kes laki cr pempuan lain, aku x 100% salahkan diorang. Sedarlah wanita-wanita, kite harus bangkit untuk kecantikan diri…!!

Hip Hip Hoorayy!!!

So, klo kite nak kekalkan situasi di atas, kenela jaga penampilan, bile susah –susah nanti, ade yg gatai nak tolong..x gtu???. Itu sahaja pandangan Cik Buyung..

kalau laki korang cari makhluk kat atas ni, mmg kene ngn batang hidung sendiri, sape suruh x jaga badan..x dinafikan golongan ni, pandai bergaya, pandai memujuk, pandai melayan..mmgla mereka-mereka ni bukan wanita tulen, tapi, x boleh kite pandang keburukan diorang je..sometimes ade perkara yang wanita patut amik pngajaran mcm mana diorang ni layan orang lelaki..baru aman rumahtangga..ceh!!! bersyarah plak aku..sendiri pun x kawin lagi !!




Saturday, August 21, 2010

Lana oh Lana

at Saturday, August 21, 2010
Reactions: 
0 comments




"....Lana, sudah puas I mencari cinta ke merata tempat, mencari seseorang yang istimewa, akhirnya i berjumpa dengan U, Lana. everytime U dekat dengan I, jantung I berdegup laju, macam jentera padi di sawah bendang, Dag Dig Dugudugudukkkk....dan bile u tersenyum, your smile makes my day, every single day Lana. Oh Lana, bila malam sinar bulan mengambang...."



aku paling suke part dugudugudukkkk tu..mana la diorang cekau mamat ni jad extra..
Tibe-tibe aku terasa nak buat dialog sendiri



"....abang, setiap kali mata abang melihat mata ayang, setiap kali abang memandang ayang, abang menyentuh ayang, membelai ayang, jantung ayang berdetak kencang, seperti paluan kompang dan gendang-gendangan.....Dag Dig Dogodogodookkkk..."

I Love You very strong abanggggg...



Friday, August 20, 2010

I miss u all like hell....

at Friday, August 20, 2010
Reactions: 
1 comments

geng! bile nak buat reunion ni..kang aku dah anak 5, body dah x meletup...takat tayang anak yang comel-comel, dan laki yang ensem, boleh la..tap tuan tanah dah x meletup la...x besh dowhhhh..





klo korang tgok gmbo kat atas ni ngn gmbr-gambar yg kat bawah ni, betapa bezanya aku..ni kire gamba latest..kurus x???suke suke suke...time ni aku ikut pegawai tempat kerje aku g buat project 'setnet' kat perairan marang..2 hari je, x lama..nasib baik 2 hari je, sbb kami x dibnarkan mandi atas bot tu..bile nak balik, tbe2 bekalan air xde..nasib baik la kitorang x mandi, klo mandi, jawabnye x minum, x mkn la weoll ni..lenguh gak tgn waktu ni sebb dok tarik tali candat,,,namun hasilnye, yilekkkkk


kembang-kembang hidung bile amik gambar..ni kat air terjun sekayu,,aku sebenrnye tgh date ngn ehem ehem..jad bawa la minah berdue ni sekali..syok sendiri bile mandi..ade 1 ketika ni, minat tudung purple tu berdiri dalam air sambil depakan tangan betul-betul bawah cahaya, kemudian die tnya aku, 'nyah, mcm angel x???' apalagi uollss, guling-guling aku kat situ..'nyah, aku x pernah jumpe angel sedebab ko, jgn nk perasan!'


gambar ni paling aku suke...wooohhhooooo!!! mule-mule mamat2 yang muke cam Rusian ni, cume kawan Mira je..tap bile Mira cerite die berkawan ngn mamat ensem, trus aku pakse die kenalkan mamat2 tu pada aku..mmg ensem uollss!!! nak tau aku suke yang mana??aku paling suke yang pkai cap tu..tap Mira dah cantas line aku, sbb mamat tu minat mek keding ni..geramnyeeeee...!!! melepas..


gambar kat atas di kire pengalaman paling best la..aku bawa project tahun akhir aku, combined ngn member sorang lag ke Penang..time ni x berapa kenal sangat ngn yang lain-lain walaupun dr 1 kolej..tap ari pertama je kitorang jad rapat..time kat penang, ari-ari nak makan kat kedai mamak Khaleel kat sebelah hostel USM tu..mmg sedap uollss..klo jalan mana2 pun, balik2 je ramai-ramai terus serbu mamak Khaleel..sedap wooo..aku x tau la ape mamak tu dah bubuh dalam kari die sampai aku ketagih nak mkn 3 hari sekali kat kedai tu..time pertandingn ni aku x menang pun..hihihi..amik pengalaman..balik ke Terengganu muke masing-masing mcm kari basi..monyok la bile dah kalah


gambar ni diambil 2 tahun lepas masa aku tgh wat LI kat Taman Laut Johor..ni kitorang tgah park bot kat Jeti Pulau Pemanggil.muke aku toye je sbb tgh tahan muntah...lelaki sebelah aku tu, supervisor kitorang..baik gile orgnye uollss..asyik belanja mkn je smpai bdn aku ni naik dengn meriah..yang lelaki sorg lag tu, dulu aku x berapa suke sagt..suke sgt gurau-gurau gatal ngn aku..bile npk bayang die je, cept2 aku sembunyi..suke buat reaksi nk peluk-peluk..ieuwwwwwww....dahla gelap, bermisai plak tu..sah sah bukan taste aku kan.


ni weolls tgh main bowling,,dah lama gak x jumpe diorang ni..kawan sekolah menengah aku..aku tgh mengembang bagai johan waktu jumpe diorang ni, yang budak paling tepi sekali tu sibuk benar mngutuk aku depan-depan.gemuk la, raksasa la, debb la, beso la..mcm2 lag la..then baru-baru ni aku ade jumpe die,,meroyan uolls kawan aku ni sbb tgok aku dah kurus..bila bf die puji aku dah kurus, mule la nak sentap-sentap..adehhh!!!



gmbar ngn budak-budak yang ramai yang amat ni waktu aku kena handle Kem Terumbu Karang kat Pulau Tinggi..korang bayangkan la ngn sikap aku yg garang pada budak2 ni.aku bukan x suke er, cume aku xleh tgok budak ngada2..tap diorang tetap suke Miss Buyung..suke suke suke!!! uollss nk tau, time ni aku ade jumpe sorang budak yang cntik..cantik tau, bukan comel..first time aku jumpe..budak2 ni best, dengar arahan..x melawan..walaupun diorang duk pulau je pun..lag senang nak handel budak2 ni dr handel budak bandar..kan???



gambar ni diambil masa tgah tunggu bas datang untuk naik boat ke Pulau Redang..course aku mmg banyak g pulau untuk buat sampling..ni samling paling lama la kirenye,,5 hari 4 malam..masa nk pergi mmg seronok uollss..tap x sape yang tau, kerja yang menanti di pulau tersebut lag neraka dari hukuman kerje berat kat penjara tu..x sanggup uolls untuk buat kali kedue

time ni plak hari terakhir untuk kerje-kerje sampling di Redang..muke ceria ni sbb dah nak balik,,x sanggup tinggal lag lama..ni la budak-budak course aku yg perempuan, yang lelaki aku x tahu pg mana..senget-senget diorang ni..yang berdiri paling tengah sekali tu lecturer aku..pag-pag dia dah diri tgah-tgah kawasan khemah, sambil pegang pembesar suara, 'Bangun-bangun!!!! Kerje!'...sakit jantung aku lama-lama



mesti korang penah tgok gambar ni kan dalam entry basah-basah tu..gambar ni aku paling suke ok..masing-nasing nk cube masuk dalam bulatan pelampung tu, termasuk aku..dengan susah payah ok nk masuk..nk keluar dr lubang tu satu hal pulak, sampai kene ade org tarik kan pelampung tu..punye hazab!!


time ni masa kat kolej...ade presentation poster untuk subject ape ntah, aku pun x ingat..klo korang nampak poster kat belakang tu, ha..itula hasilnye kerje-kerje kreatif kami..mcm tadika pulak aku tgok..muke masing-masing slenge je kan..suci la katakan..tu yg blurrr je..lag-lag aku

gambar ni kire baru jugak la..lebih kurang 4 / 5 bulan yang lepas..tgah kerje time ni..interview nelayan yang macam-macam ragam. ada yang gatal, mx no telefon, ade yg suke tenung-tenung..seksa uollsss klo ramai peminat ni.nasib baik budak-budak ni handel..jad ringan la kerje aku kan..rindu plak nk buat interview semule..walopun dari perbualan dengn nelayan, hanaya 30% je yg aku fham..tap syiokkk beb..pengalaman paling ngeri bile kami yang perempuan hanya dikelilingi nelayan warganegara Thailand..klo ape-ape jad, mmg xde sape akn dengar jeritan kitorang kat situ..lelaki yang boleh dipercayai hanya 2 kerat je..yang kerumun, hampir 10 orang



aku rindu banget semue ini.... mau ketemu enggak :(



Kuat Berangan Betul !

at Friday, August 20, 2010
Reactions: 
0 comments


Uolls, sekarang ni kan klo korang perasan dalam facebook tu mcm-mcm application yang ada..

Maksudnye soalan-soalan prediction.

Yang paling budak-budak minat ni bab-bab jodoh la kan..

Kawin umur brape, anak berapa org, suami org mana..

mcm-mcm lagi la..

since aku x dah x berapa nk layan fb ni, semalm aku buke la akaun fb aku

scroll punye scroll, terpandang la 1 application ni

kawan aku dalam tu dah try..

dan hasilnye SANGAT MENAKJUBKAN ok..

walaupun ko mampu berangan je, tap at least mampu buat hati berbunge riang

Soalannya : Jika Suami Anda Artis Malaysia

Dapat FAHRIN AHMAD ok!!!!

Sejujurnye aku mmg gilekan die sampi ade 1 saat aku terasa nk mandrem je mamat tu biar jatuh ke tgan aku.

Nekad ni uolsss..ahaks!!! mau runtuh rumah aku klo dapat Fahrin Ahmad ni sebagai laki

Sape yang x nak kan..dapat yang iras2 pun jadilah..

Disebabkn kawan aku tu dapat FAHRIN AHMAD, jad aku cube la buat dengan harapan menggunung dapt Fahrin Ahmad untuk cubaan kali pertama

Bismillah dulu ni nk allow application tersebut

Sekali bile aku buat, resultnye adalah….



Remy Ishak uollsss..i xnak die..nak fahrin jugak..nti boleh dapat tajaan percutian ke Bali oleh Mr A


Dalam hati memag KEHAMPAAN, KEKECEWAAN, KELUHURAN

Adakah aku terpaksa membiarkan Abg Fahrin ku meninggalkan daku, dan mencari pengganti tempat ku..

Adakah mmg tersurat aku dan dirimu tiada lag ikatan kasih sayang dan tidak akan ke jinjang pelamin..

Walaupun jodohku bersama insan bersongkok, berbaju melayu...hatiku tetap padamu..oh abangku...
Oh tidaaaaakkkk…~

ABG FAHRIN ku…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tibe-tibe meroyan..boleh??

Sila muntah dengan entry ini ye…



Ragam Anak Beranak

at Friday, August 20, 2010
Reactions: 
0 comments


Hello uolss…

Aku nak bincangkan 1 topik ni.

Korang mesti penah dengar ungkapan 'LIKE FATHER LIKE SON'??

Perkataan ni sangat familiar, tap penah dengar ungkapan 'LIKE MOTHER, LIKE DAUGHTER'??

X penah kan?? So, lets review scenario di bawah..

Aku rase ni la sebab xde ungkapan 'LIKE MOTHER, LIKE DAUGHTER'..



SENARIO ANAK BERANAK



Di pag hari..

Emak – pukul 8 sudah bangun

Anak??? - Selagi x disimbah air, x dijerit, x diperhambat pakai penyapu, selagi tu x bgun



Emak – bangun-bangun beli/buat serapan, buat air

Anak??? - Bangun-bangun terus bunyi 'SARAPAN ADE LAG?'.. basuh muke trus serapan, klo malas sangat, terus ngap mkanan atas meja.. if sarapan habis, tarik muke panjang sedepa


Emak – pag-pag sapu umah, basuh kain, basuh pinggan, siram pokok bunga

Anak??? - Berduet dengn adik-adik tgok karton, lag best klo pag-pag dah karoke lagu 'Cari Jodoh'



Waktu Tengahari…

Emak – 'Nak masak apa?'

Anak??? – 'Alah x yah masak la, kenyang lag ni..' (bangun lambat, sarapan lambat, lapar pun lambat)



Emak – macam kat medan perang bile di dapor..dalam 1 mase boleh buat macam-macam

Anak??? - Potong bawang sikit-sikit, pastu tinggal


Di kala petang…

Emak – tgok-tgok pokok bunge, cantas ranting pokok, sapu halaman

Anak??? - pasang wayar, tekan suis, bukak screen, picit butang on..klo x masuk laman FB, chatting, xpun blogging



Emak – kol 7 dah siap mandi

Anak??? – selagi x diketuk, x jalan g bilik air..ketiak bacin pun, tap perasan ketiak wangi mcm baru lepas sembur perfume mahal



Di Bulan Puasa..

Emak – Kelentang-kelentung siapkan sahur, setengah jam lepas tu dah siap masak macam-macam

Anak??? Krooohhh pheeeewwwww….krooohhhh pheeeewwwwww….



Emak – 'esok tolong lap-lap pasu kat ruang tamu..dah nak raya ni..'

Anak??? – 'kan lama lag nk raya, ade 3 minggu lag. Minggu depan la..'


Di Pagi Raya

Emak – sudah siap-siap pakai baju raya, hidangkan makanan

Anak??? – Gosok baju pun belum!!! Bgun-bgun tgok makanan atas dapur dulu..boleh bgun awal pun sbb bau rendang, kuah kacang



Hurm, no wonder la xde istilah 'like mom, like daughter'..kan??

Beza sungguh..korang ade x situasi yg sama mcm di atas???

Eleh…mesti ade..jgn nk propa la..

Kat atas dahi tu, siap dah ade cop 'anak dara pemalas'..hahahaha

Check check, aku ade x???



SELAMAT BERPUASA UOLSSSS!!!!!



Monday, August 16, 2010

8 Bulan

at Monday, August 16, 2010
Reactions: 
0 comments

Scene 1
Di hospital…

Si suami, isteri dan doktor sedang berbincang tentang kehamilan si isteri

Doktor: dalam masa 2 bulan ni, adalah amat digalakkan anda berdue tidak 'bersama'

Suami: x boleh 'bersama' doc?? (Si suami menelan air liur sambil memandang pada si isteri)

Doktor: iye, ni untuk kebaikan bayi dalam kandungan. Ini kerana janin yang berusia 2 bulan tidak berapa kuat

Suami: jadi kene 'puasa' la ye doc??

Doktor: nampaknye mcm tu la..

Si suami keluar dengn muke kehampaan…

Scene 2
Di bilik tidur…

Si suami tidak senang baring. Sekejap pusing ke kiri, sekejap ke kanan.

Seperti ade tekanan melanda, dipandang si isteri dengn pandangan yang 'berbeza'

Hendak di kejut si isteri, tap si suami teragak-agak.

Namun dikejut juga si isteri, digoncang tubuh si isteri..

Isteri: kenapa? ( sambil memandang pelik pade si suami)

Si suami menutup lampu bilik tidur yang suram-suram…dan…

Isteri: sayang~

Suami: Ermmm~

Isteri: Sayang… (nada mule keras)

Suami: ERMMMM~

Isteri: SYG!!!!

(GEDEBUKKKK!!!!)

Si suami membuke kembali lampu bilik tidur sambil menggosok dahi

Suami: Aduh….

Isteri: kan doctor kata x bleh…

Suami: yela yela..kene 'puasa'…



p/s: suke tgok adegan ni dalam '8 Bulan' kat TV3….open beb!!! Mantap ar….




Sunday, August 15, 2010

PERHATIAN PERHATIAN !!!

at Sunday, August 15, 2010
Reactions: 
0 comments

Sempena nk menyambut hari raya kelak, aku a.k.a Miss Buyung bermurah hati untuk memberi kad Hari Raya

Kire ok la kan, tahun ni aku nk bg pade kawan-kawan,

Mcm tahun-tahun lepas, aku bg pade org yg aku gilai nk mati je

Aku xnk sekadar bg kad raya dlm facebook, pastu tag tag nama korang semue

Klo mcm tu, aku tag 100 org, 100 orgla akan ada kad yg sama

Aku nk menghidupkan kembali suasana pos-pos kad raya ni

Beli sekampit kad raya, sampul surat sebemban, setem berkeping-keping, gerak ke pos office dan masuk kad dlm peti merah..

Mcm tu bru best, kire lengkap la jugak tradisi raya ni kan..

Klo semue nye online, lama-lama, xde sape yg nk reka kad raya yg cantik2 sbb xde sape nk beli..

Aku nk bg pade uolls ni tap xde plak alamatnye..

So aku nk mintak atas jasa baik korg tinggalkan nama dan alamat kat comment box ye..

Klo rase korg ni famous, xnk ade paparazzi yg stalker korg kat depan umah,Atau xnk ade secret admirer yg akn ngendap korg mandi, jad email la cre paling mudah

X pun YM je la uollss..ade kotak YM kat belah kanan blog aku ni..

Sekian sahaja..bg cepat2 tau,

Abg posmen ni suke cuti awal, meroyan nk balik kampong kan..jad sempatla aku tulis word yg best-best

Lag ramai bg alamat lag bagus, tap jgn pulak korg mcm org gile panggil sedara mara ramai-ramai bg alamat kat aku semata-mata nk tgok aku bankrupt

Ok uollss…




p/s : tok tek tok tek (bunyi calculator)..cukup ke budget ni????

Blog Keriangan..Ha Ha Ha…

at Sunday, August 15, 2010
Reactions: 
0 comments

Di petang ahad ni mmg cik byng x tau nk tulis ape kan..

Bile puasa, otak-otak dan urat-urat semue jad hang

Klo perut kosong, automatic signal akn dihantar ke otak untuk menjad perempuan yg amat-amat pemalas

Asyik nk melingkor je kerjenye

X boleh nk berfikir uolls story ape ak nk kasi

Jad untuk mengisi keksongan entry dan untuk lupakan rasa lapar ni, moh le kite layan senario-senario pendek di bawah

Mari kite ENJOY!!!!!!

Tap bukan aku nak suh korang enjoy je tau, pk sekali motif aku tulis semue ni…


Kisah 1

Pesawat Air Lines sedang mengalami gangguan enjin di udara.

"May day,may day,may day...!!", terdengar juruterbang siarkan S.O.S melalui radio.

"Pesanan anda didengar jelas," kata petugas dek menara pengawas, "Harap beritahukan tinggi dan posisi anda segera..!!"

"Ya, baik, "jawab juruterbang itu. "Saya tinggi 1.8 m dan saya duduk di kerusi yang paling depan!"



Kisah 2

Alkisah ada Seorang ibu dengan 3 menantu dari ketiga-tiga puterinya yang cantik-cantik, sang ibu mertua ingin tahu apakah ketiga menantunya itu sayang kepada mertuanya atau cuma putrinya saja.

Dia lalu memutuskan menguji mereka secara bergantian. Suatu hari dia mengajak menantu pertama naik perahu motor ke tengah laut. Di sana dia sengaja menjatuhkan dirinya dari perahu & terlempar ke dalam air laut. Sang menantu tanpa pikir panjang langsung terjun menyelamatkan ibu mertuanya.
Besoknya ketika keluar rumah, sang menantu pertama melihat mobil Nissan Livina terparkir di depan rumah, & secarik kertas bertulisan "Dari ibu mertuamu".

Giliran menantu ke-2 yang diajak ke tengah laut. Sekali lagi sang mertua pura-pura terjatuh & terlempar keluar perahu. Menantu kedua ini melupakan pakaian & dompetnya, langsung terjun demi menyelamatkan mertua tercinta.
Besoknya di depan rumah menantu ke-2 terparkir Toyota Alphard, disertai kertas bertuliskan "Dari ibu mertuamu"

Ketika giliran menantu ke-3 diajak ke tengah laut, sang mertua kembali melakukan gerakan terjun bebas. Tapi, malangnya kali ini sang menantu bercekak pinggang memandang ibu mertuanya yang tercungap-cungap di dalam air.
Sempat-sempatnya dia berkata, "Rasakan kau!", sambil berputar membawa perahunya ke darat. Besok harinya ketika menantu ini keluar rumah, di depan rumahnya terparkir Mercedes Benz S-Class terbaru beserta kertas bertuliskan, "Dari ayah mertuamu".



Kisah 3

Lelaki idaman – senarai ori
1. Tampan
2. Charming
3. Bergaya


Apa yang saya inginkan pada lelaki umur 32 tahun
1. Nice looking
2. Ketawa dengan lawak bodoh saya
3. Memiliki kad kredit sekurang-kurangnya satu
4. Mengingati hari ulang tahun perkahwinan dan hari jadi saya semestinya

Apa yang saya inginkan pada lelaki umur 42 tahun
1. Tidak terlalu buncit
2. Pekerjaan yang stabil
3. Mengangguk ketika aku bicara


Apa yang saya inginkan pada lelaki umur 52 tahun
1. Menjaga bulu dalam hidung dan telinga
2. Tidak bersendawa atau menggaru di depan public
3. Tidak menceritakan semula lawak yang sama terlalu banyak kali


Apa yang saya inginkan pada lelaki umur 62 tahun

1. Ingat di mana bilik mandi
2. Tidak memerlukan banyak wang untuk rawatan
3. Hanya berdengkur ringan ketika tidur
4. Ingat kenapa dia tertawa
5. Apakah dalam keadaan cukup baik untuk berdiri sendiri
6. Ingat di mana dia meninggalkan giginya


Apa yang saya inginkan pada lelaki umur 72 tahun
1. Bernafas.
2. Tidak miss toilet.


Kisah 5

Teruna: Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama
Dara: Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna: Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Dara: Apakah kau mencintaiku?

Teruna : Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara: Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna: Tidak ! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara: MAhukah kau menciumku?
Teruna: Ya! Dara: Sayangku....!

Sesudah 5 tahun perkahwinan....

Sila baca perbualan dari bawah keatas



Dah pk ke motif aku tulis semue ni??

Sebenarnye xde motif pun..

Dah namanye BLOG KERIANGAN..HA HA HA kan?


p/s: mlm tad aku xleh tdo, tersenyum sepanjang mlm..ade 1 peristiwa yg buat aku senyum semula..YA BE DA BE DUUUUU!!!!


Wednesday, August 11, 2010

Melantak & Mencekik ala Jin

at Wednesday, August 11, 2010
Reactions: 
0 comments

Macam mana uolss first day puase ?

Lembik x ?

Aku steady beb steady..kental lagi ni sampi ke petang..

Siap boleh buat aktiviti merentas desa lagi..ko mampu ??

Klo yang jantan pun lembik, baik korang jadi pempuan je tau..

Apa menu buke puasa ??

Ni aku nak jeleskan pade sesapa yang x dapat buke puasa dengan family..

Lauk mmg heaven siot !!!

Macam biase, mak bapak aku yang sibuk berperang kat dapur..

Aku ??? Mengangkang tengok Epilog Syurga Cinta..hahahaha

Menu ari ni



*Ikan masak pindang

*Ikan masak kari

*Sotong celup tepung (terbaik !!!!)

*Udang goreng kunyit

*Siput sedut masak lemak cili api (Teringat kat Mr A, feveret dia ni)

*Kebab lembu Mat Salai

*Popia basah

*Air soya

*Susu lembu

Mak ayah makan macam biasa je, anak dara die yang dua ekor ni melantak macam jin

Macam antu raya pun ade sikit-sikit..

Tapi aku cume dapat makan sotong celup tepung dengan popia sikit je

Yang lain tu dah habis dibelasah oleh Jin kecik

Aku disisihkan uolss, kene perhambat duk ruang tamu gara-gara aku sorang yang x puasa

Aku coti noks..

Jadi dapat yang baki-baki je

Jin Kecik tu dah makin boncit aku tengok,

Klo tengok die makan, uolsss pun gerun

Aku rase macam lemak aku die sedut habis-habis

Aku tanya mak aku, "ibu, sotong ade lagi ??"

Selamba mak aku jawab, "adik ko dah makan"

Sentap ok !!!! Aku nak picit je anak jin tu…

Sikit pun x simpan ke aku, merajuk xnak makan..boleh ???



p/s: baru lepas tgok Duyung Aridinata, ternampak cadar katil dalam drama tu sama dengan cadar mira..ada gambar teddy bear bagai, aku ingat lagi cadar tu sebab klo minggu pertama aku datang rumah die, minah tu pakai cadar tu, minggu ketiga aku datang lagi, cadar tu lagi..x bertukar-tukar



Tuesday, August 10, 2010

Bulan Puasa

at Tuesday, August 10, 2010
Reactions: 
1 comments







SELAMAT BERPUASA UOLSSS




Aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua kawan-kawan


Dah plan nak sahur ape esok ?

Ingat lagi, klo dulu, time-time gini, muke aku akan bertepek kat 7e

Biasalah uolls, time gini peak hours tau, jantan-jantan bujang pergi serang 7e beli barang nak sahur.

Sambil diorang beli barang, aku sibuk pose 'rabbit gurl' kat muke pintu.

Sape-sape yang tinggal area Gong Badak, memang paham bebeno situasi gini..hehehehe..



Sape-sape yang tinggal kat umah, mesti meriah kan. mak-mak yang sediakan semue

Mak aku tgh sibuk bersilat kat dapur, kelentang-kelentung. Entah ape yang dibuatnye.

Aku ??? Mengangkang dalam bilik..hahahahaha..

Bertuahla mak, dapat anak macam aku ni.

Alah buat ape ramai-ramai kat dapur tu kan, tunjuk muka sudah.

(alasan kan..padahal cik buyung pemalas bab-bab dapur)

Kepada uolls tengok mak korang tengah bersilat sorang-sorang tu, pergilah tolong-tolong

Mak aku xpe, bapak aku tengah duet bersilat dengan die..

Sharing is loving gtuwww..



Kepada kawan cik Buyung bernama Mr A, yang bakal mengikat tali pertunangan tidak lama lagi,

Selamat Menempuh Alam Pertunangan

X sabar nak makan nasi minyak ni.

X bleh dah nak koya single available ..



Panas!!! 18 sx..

at Tuesday, August 10, 2010
Reactions: 
1 comments

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center untuk menguruskan badan.. seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi

"Kami menawarkan 2 program disini... RM 50 untuk versi 'biasa' dan RM100 untuk versi 'cepat'."

Mamat tu pon berkata, " Saya ingat yang biasalah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan."

"Ok, Encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk,berpeluh.

Perempuan tadi berkata," kalau tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dengan saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik itu. mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nak turun berat badan,.. memang berbaloi aku bayar RM 50 tadi" katanya seoarng diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter. Setelah diberi penerangan seperti semalam, mamat tadi memilih untuk mencuba versi 'cepat' pula.

"Baiklah, Encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata " Saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalau saya dapat ... ... hehhehheee"



Monday, August 9, 2010

Jantan Impian Kami..

at Monday, August 09, 2010
Reactions: 
3 comments

Wah tajuk dah havoc kan…ko mampu ??

Sebelum aku buat entry ni, aku dah buat research habis-habisan ni siapakah jantan impian rakan-rakan diva cik buyung..xde yang x betul..

Semue adelah pengakuan dari mulut masing-masing..kirenye ni adalah true story..jadi sesapa yang rase dah gatal nk mengorat rakan-rakan cik buyung, sile perhatikan, adekah anda mempunyai ciri-ciri yang mereka perlukan..klo xde, boleh berambus..dan jejaka idaman cik buyung la yang paaaaaaaling daring sekali…semput-semput klo uolss bace..



1. Jantan impian Tuan Tanah Kedaungggg, iaitu aku sendiri..











Abg minyak…bermata biru…kerjaya sebagai engineer..berkereta Caldina…yag penting I nak mat salleh ok.

Aku penah usulkan hal nk jejaka mat salleh ni pade sorag kawan aku..then die tanya kat aku…

Larat ke ??? 9 inch tau…

Aku tertanya-tanya, ape yg 9 inch ???

Sampai sekarang aku x dapat jawab apakah yang 9 inch itu..hurmmmm…



2. Jantan impian Mak Janda yang dah jad janda berkali-kali..










Kaya – perkara pertama yang kene ada.

Kereta besar – x mainla klo setakat yang prenggg prenggg, weoll layan vroom vroom aje okeyssss..

Umur ???? Mak janda ni layan je uollss..lagi tua lagi die merenyam…

Tapi klo dpt anak-anak hekan yang ado-ado pun, lagi die ngap kaw kaw !!

Pelik aku !!! Tasty sungguh dengan org tua..



3. Jantan impian kak Nurul











Yang penting adalah…….. JAWA !!!!!!!!

Kire yang atas ni ok la kan…cukup ciri-ciri jawa tu..complete gtuwww..amacam kak N ?? setujukah ???ahaks !!

Tapi yang atas ni bukan anak hekan la plak..

Taste kak N adalah anak hekan jawe-jawe uoll..camno tu ???


4. Jantan impian Firdatul..










Yang ni senang je, klo jantan-jantan kat luar sana sarung je ketayap kat atas kepala..pastu, klo nampak ade makcik yang kejar korang kat belakang…

Haaa, x payah pikir panjang-panjang, firdatul la orangnye ye..ahaks !!!

Die sangat obsess ok dengan org kopiah-kopiah ni, JANTAN MASJID katanye..

Bhai jual karpet pun die sapu ..

Ade satu hari ni, die ushar pak arab kedut-kedut dekat bustand MPKT..tu pun die tasty

Yang penting…KETAYAP !!!

Umur ??? 13 tahun ke atas ye…. (very de chicken…)

Aku pernah berebut jantan masjid dengan die mase kat Kerteh dulu…yang hensem plak tu !!



5. Jantan Impian Ayuni..










Badan mantap..

Muke kene jambu-jambu anak ikan..

Suara kene macho beb..

Klo jumpe jantan macam ni dekat bandr, berebut ok dengan cik buyung..

Masing-masing mengaku, 'eh tadi mamat tu tgok aku..!!'..aku pun naik perasan yang mamat tu tgok aku..

Ingat hot la tuwww…x semeletop cik buyung tauw..



Tasty kan diva-diva ni padahal badan dan bontot masing-masing nauzubillah..

Kenyataan ye..

Masing-masing debab, ade hati nk demand lebih-lebih..

lagi-lagi yang no 1 tu …


Thursday, August 5, 2010

Kerana Biskut…

at Thursday, August 05, 2010
Reactions: 
2 comments

Hai uolsss..Salam 1 Malaysia ye…korang sihat ke ???

Aku macam biasala,, makin debab, makin bulat..aku nak feel rakyat jelata yang sangat sayangkan negerinye nye ari ni..tabik uollss…

Nak tau kenapa aku meroyan seperti seorag tentera melepaskan berdas-das tembakan demi mempertahankan negerinya sendiri ???

Kepada anak-anak johor yang baca bende ni pun akan sentap ok..inikan aku…seorg johorean yag amat tegar !!!

Tegar ke ??? Hikhikhik, aku la anak johor yang teruk kerana begitu semangat untuk tinggal di Terengganu..

Motip ??? adela..~

Ok la kan, xde la aku menggeletik nak tinggal dekat Paris ke, London ke… I low profile aje uolss..Terengganu pun I layan


Sambung cerita uolsss…

Ari ni aku check fb, tengok-tengok status yang di post oleh kawan-kawan aku…tibe-tibe aku terbaca article yang di postkan oleh satu laman web gossip, Beautifulnara bertajuk




Nor Azita Osman Yang Tak Ada Motif Hina Johor



Wow !!!! Memang meletop gituw tajuknye, since aku seorang anak Johor, jadi beriya-iya aku nak tau ape bende yang minah ni kutuk negeri aku….

Then aku click pade link tu..korang nak tau motif die hina Johor ?????



sila 'click' dan 'zoom' untuk paparan yg lebih jelas


KERANA BISKUT UOLLSSSS……


Disebabkan gambar x berapa clear, then aku tulis kat sini aje ayatnye...

Status : aku tak sangka Johor ni hina, xde Famos Amos kat Jb, yang ada kat Senai Airport je..bandar konon..gerek apenyer, wut a jerk...

kotak merah 1 : Ya Allah hinanya JB, nama je dekat S'ngapore, belum maju rupenye, baik aku duk Kulim je cenggini,..yek wut a jerk..

kotak merah 2 : Mula-mula ingat nak lahir kat JB, tap memandangkan JB ni hina, aku akan pastikan anak aku lahir kat KL

kotak merah 3 : Tue la kak, Aiman pun kena tukar ic ni



Gara-gara status nye yag agak melampau tu, aku rase die dah x berani nak tayang muke die kat dunia ni, dan dikhabarkan yg FB die pun dah delete


Sekarang ni semue orang kasi hentam sama minah ni uollsss gara-gara kelancangan mulut dia. Klo dulu, ade pepatah mengatakan 'kerana mulut badan binasa', kali ni lets kita tukar sikit, 'KERANA BISKUT, BADAN DICERCA'….haaaaa, kelas gituwwww..


Bile tengok muke minah ni, agak cun ar kan tapi mulut lu agak longkang la der…mulut lu sama busuk dengan kaki gua ni je, beze nye kaki gua ade cagu, kaki lu xde..agak-agak ar klo nak bukak mulut tu, ramai org johor ni…sekali lu rase penyepak gua ni der, botak laki lu nak bayar bill hospital lu…SEMAK SIOT !!!


Lagi-lagi uolss, bile die kate, sebolehnye, xnak beranak kat Johor, nanti IC anak die dpaat no 01 kat tgh2…ape keparat punye perempuan sampai bab beranak pun nak campur sekali, konon la kan nak beranak kat KL, nanti anak die boleh feeling-feeling KL, plus die kate klo boleh IC anak die yang dah ada no 01 tu nak ditukar…


Itupun klo ko sempat beranak la kan, sebelum ko mampus di tangan orang-orang JOhOR…Nak je aku santau minah ni gune mandrem mak esah aku tu..aku rase muke die dengan binatang KROOH KROOH tu x jauh sangat bezenye…sama je..LONGKANG !!!


Apa korang rase bile negeri korang sendiri di hina, gara-gara xde biskut Famous Amos..??? aku hari-hari lalu depan kiosk biskut tu xde plak sampai rase nak meroyan nak makan biskut tu...syndrom perempuan meroyan memang susah !!! BISKUT JE PUN...ada aku kisah....???


Wednesday, August 4, 2010

Khas untuk insan yang bernama......

at Wednesday, August 04, 2010
Reactions: 
0 comments

Sunday, August 1, 2010

Balai Polis…

at Sunday, August 01, 2010
Reactions: 
4 comments

Kabare uolss…aku datang lagi…..MUAHAHAHA…gelak macam JIN TONCET kan aku ni..whatever la..asalkan chanteekkk…Cik Buyung tengah sedih uolls..nak tau sebab ape ????


Macam ni ceritanya…


Semalam aku ade pemeriksaan fizikal untuk jadi kakak polis dekat IPD Kuala Terengganu..gigih ni bangun pukul 6.00 pagi..walopun mata aku ni berat nak bukak macam kene hempap taik gergasi, amik towel, terus masuk bilik air…sekali nak mandi, punye la sejuk…macm haram !!! aku sentuh sikit je, BRRRRRRRRR !!!!!!



Loncat keluar aku dari bilik air....10 minit aku dok main 'cak-cak' saje dalam bilik air..oloh la, berat gini…terase dah lambat, aku jirus aje..apalagi, bertempik la aku serupa orang meroyan…Disebabkan syarat berpakaian adalah sopan, aku dah ready dengan baju kemeja, slack dan kasut hitam..wah !!! feeling-feeling lady keparat dah aku..ops!..korporat ok…



Kenapa aku x pakai bju kurung ??? uol-uol yang dah lama kenal aku, tau kan mase study aku brapa kali aje pakai baju kurung ???



Very de rimas…aku suke kasual..lagipun klo aku pakai baju kurung naik motor, berterbang-terbang kain aku uolsss..aku ni sangat prihatin ok kepada pengguna jalan raya yang lain...aku xnak la nanti ade headline surat khabar esok keluar tajuk seperti berikut…



BEBERAPA PEMANDU DAN PENUNGGANG MOTORSIKAL DI KUALA TERENGGANU TERBABAS KE DALAM LONGKANG EKORAN TUMPUAN MEREKA TERARAH PADA KAIN BAJU KURUNG SEORANG GADIS



X ke famous Cik Buyung nanti….ko mampu ???? Feeling-feeling sexy gtu uollsss…then bile aku nak gerak kluar tu, tibe-tibe hujan pulak..


Aduii !!! time gini pulak nak turun nye…x bleh delay agaknye..even kapal trebang pun boleh delay 20 minit..aku tgok jam…ah !


Dah lambat ni..redah je la..lepas aje sarung baju hujan..apalagi..zooooooommmm !!!!! pecut la uollss..xde mase dah aku nak feeling ratu time tu..habis make up aku..lipstick aku jangn cerita la, luntur habis color nye kat bahagian dagu...


Dah serupa langsuir baru lepas jilat darah.. sebelum je nak masuk pintu gate IPD tu, aku berhenti dekat tepi jalan, lap-lap sikit, touch up sikit..MOTIP ????


Aku dah survey ye uollss, abang polis yang jaga pintu gate tu kacak…x pernah x kacak…nanti nak senyum-senyum, x boleh ade lipstick lekat kat gigi..buat malu aku je.. sampai je aku depan pondok polis tu, dengn gaya geletik-geletik ULAT BELUNCAS, aku pun bertanya…






Miss Buyung: Assalamualaikum encik, tumpang tanya, kat mana tempat pemeriksaan fizikal calon inspector ??


Abg Polis: Kat sebelah sana ye Cik


Miss Buyung: oooo..sebelah sana ye...Nak parking motor kat mana ye ?


Abg Polis: Sebelah sana boleh, sebelah sini pun boleh


Soalan parking motor tu aku saje je nak pose shantek depan abg polis tu lama-lama, padahal aku tau dah mana nk parking..pagi-pagi aku dah 'breakfast' abang polis kacak..AUMMMM !!!!


Hihihihi…lenggang punye lenggang, aku sampai kat sebuah dewan..dalam tu hanya ade kakak inspector dan pakcik-pakcik polis..no abang kacak-kacak ok..masuk-masuk je dah kene berdiri dalam barisan macam dalam kawat..


Ade 10 barisan semuenye..then weoll diberi borang untuk di isi, lepas isi borang, kena pluak salin baju..dalam ati aku, 'aloh cerewet sungguh ler'… dahla tandas nak tuko baju kecek, muat-muat badan aku je..tolol sungguh..aku x tau la aku tololkan badan aku yang beso atau tandas yang kecek tu..


Hihihihi…lepas je salin baju & seluar pendek, weoll kumpul 1 kelompok..mule-mule ukur tinggi dengan berat…tinggi aku asal 169 cm..tap tibe-tibe ukur 166cm ???!!!! dalam hati aku 'pendek umur ke aku ni...bakpe koho rendah ???'


Bab tinggi dengan berat aku lepas je, walopun berat aku minggu ni macam harrrraaammmm cikit, tapi not bad la pade pandangan Cik Buyung..masih hotzzssss…lepas ukur-ukur, aku duduk la sembang-sembang dengan yang lain walopun aku x kenal, main sebat je aku cakap…tapi, masa aku tengaah dok bual-bual tu, tibe-tibe…


NEGARAKU~ TANAH TUMPAHNYE DARAHKU~


Masing-masing yang tengah ngantok, tibe-tibe cerah biji mata !!!!!!


Bukan suara ramai-ramai, suara sorang je..Hok aloh la, sape pulak yang feeling-feeling dalam perhimpunan sekolah ni …pastu ade pulak orang yang tegur nye…


LONTARAN ! LONTARAN ! MANA LONTARANNYA


Yang sorang ni, memang sah tengah feeling jadi guru vohhcal ni…x pun tengah berangan jadi LINDA JASMIN..ko ingat ko tu hot ?????



12 34 56 78 !!!!!

Rupe-rupenye, memang ade testing vocal…x sia-sia aku pergi melalak berjam-jam kat karoke atas MAIDIN MALL tu…


Walopun muke aku ni hamper diblack list oleh tempat karoke tersebut, aku tetap gigih mmberi keuntungn pade tempat tu..bukan sikit-sikit tau aku melabur…engineer pun boleh semput bayarkan lagu-lagu yang aku nyanyi…


X lama lepas tu, tibe lah giliran aku untuk diperiksa fizikal nye..macam-macm la kene buat, kejap-kejap suruh tabik, suruh kawat, suruh angkat tangan, tgok kuku, juling-juling kan mata, pastu selak sana selak sini, spender aku pun diselaknya…


Oloh la, xdok spender ke kakok weh !!!…banyak lagi yang ditengok, belakang badan, cuping telinga, gigi aku yang senget ni pun nak diselidik tau..oloh serabut perut rase !!!!
Lepas habis die periksa-periksa, raba-raba, die pun suruh aku dan yang lain duduk…tibe-tibe die panggil aku ke depan…dengan muke sedih nye, die berkata.


Kakak Inspector: Awak, mari sini… saya mintak maaflah..., nampaknye setelah pemeriksaan dilakukan, nampaknya ade beberapa perkara yang membuatkan kami terpaksa menolak anda..contoh, lutut kamu ye…nampak macam x kuat..untuk pengetahuan kamu, aktiviti di PULAPOL sangat tegas, kami takot berlaku kecederaan…kamu boleh salin baju dan balik la ye


Time aku dengar dah x diterima tu, spontan telinga aku dpat mendengar alunan lagu…


Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan~~ (sambil menarik troli)


Ade ke die kate lutut aku x kuat ???? die ingat lutut aku ni xde skru ke ????


Then aku rase bukan setakat lutut la, die tgok betis aku ni lain macam agaknye...aku sedar betis aku ni kecik, bukan saiz batang kelapa...tapi, nak buat macam mana, itula realiti Cik Buyung...atas beso, bawah kecik..sentap uolsss...!!!!


Aku geram sangat-sangat, dahla datang jauh-jauh ni, menempuhi 10 jam perjalanan dari Johor ke Terengganu, apa lagi uollss, aku curah minyak tanah, gasoline, dan ape-ape jela yang boleh tagkap api kat sekitar IPD tu...bertong-tong aku simbah…akibatnye….




Sory la uolls, api I xnak nyala la sebab hujan turun dari pagi x berhenti…….hihihihhi


Kerana kejadian ditolak secara mentah-mentah itu aku sangat terkilan ok…jadi uolls, aku pesan awal-awal, jangan sesapa tanye aku hal tu didepan aku ok…haruslah aku cantas-cantas bulu korang…macam aku tebas lalang belakang umah aku..



 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review