Thursday, August 5, 2010

Kerana Biskut…

at Thursday, August 05, 2010
Reactions: 

Hai uolsss..Salam 1 Malaysia ye…korang sihat ke ???

Aku macam biasala,, makin debab, makin bulat..aku nak feel rakyat jelata yang sangat sayangkan negerinye nye ari ni..tabik uollss…

Nak tau kenapa aku meroyan seperti seorag tentera melepaskan berdas-das tembakan demi mempertahankan negerinya sendiri ???

Kepada anak-anak johor yang baca bende ni pun akan sentap ok..inikan aku…seorg johorean yag amat tegar !!!

Tegar ke ??? Hikhikhik, aku la anak johor yang teruk kerana begitu semangat untuk tinggal di Terengganu..

Motip ??? adela..~

Ok la kan, xde la aku menggeletik nak tinggal dekat Paris ke, London ke… I low profile aje uolss..Terengganu pun I layan


Sambung cerita uolsss…

Ari ni aku check fb, tengok-tengok status yang di post oleh kawan-kawan aku…tibe-tibe aku terbaca article yang di postkan oleh satu laman web gossip, Beautifulnara bertajuk




Nor Azita Osman Yang Tak Ada Motif Hina Johor



Wow !!!! Memang meletop gituw tajuknye, since aku seorang anak Johor, jadi beriya-iya aku nak tau ape bende yang minah ni kutuk negeri aku….

Then aku click pade link tu..korang nak tau motif die hina Johor ?????



sila 'click' dan 'zoom' untuk paparan yg lebih jelas


KERANA BISKUT UOLLSSSS……


Disebabkan gambar x berapa clear, then aku tulis kat sini aje ayatnye...

Status : aku tak sangka Johor ni hina, xde Famos Amos kat Jb, yang ada kat Senai Airport je..bandar konon..gerek apenyer, wut a jerk...

kotak merah 1 : Ya Allah hinanya JB, nama je dekat S'ngapore, belum maju rupenye, baik aku duk Kulim je cenggini,..yek wut a jerk..

kotak merah 2 : Mula-mula ingat nak lahir kat JB, tap memandangkan JB ni hina, aku akan pastikan anak aku lahir kat KL

kotak merah 3 : Tue la kak, Aiman pun kena tukar ic ni



Gara-gara status nye yag agak melampau tu, aku rase die dah x berani nak tayang muke die kat dunia ni, dan dikhabarkan yg FB die pun dah delete


Sekarang ni semue orang kasi hentam sama minah ni uollsss gara-gara kelancangan mulut dia. Klo dulu, ade pepatah mengatakan 'kerana mulut badan binasa', kali ni lets kita tukar sikit, 'KERANA BISKUT, BADAN DICERCA'….haaaaa, kelas gituwwww..


Bile tengok muke minah ni, agak cun ar kan tapi mulut lu agak longkang la der…mulut lu sama busuk dengan kaki gua ni je, beze nye kaki gua ade cagu, kaki lu xde..agak-agak ar klo nak bukak mulut tu, ramai org johor ni…sekali lu rase penyepak gua ni der, botak laki lu nak bayar bill hospital lu…SEMAK SIOT !!!


Lagi-lagi uolss, bile die kate, sebolehnye, xnak beranak kat Johor, nanti IC anak die dpaat no 01 kat tgh2…ape keparat punye perempuan sampai bab beranak pun nak campur sekali, konon la kan nak beranak kat KL, nanti anak die boleh feeling-feeling KL, plus die kate klo boleh IC anak die yang dah ada no 01 tu nak ditukar…


Itupun klo ko sempat beranak la kan, sebelum ko mampus di tangan orang-orang JOhOR…Nak je aku santau minah ni gune mandrem mak esah aku tu..aku rase muke die dengan binatang KROOH KROOH tu x jauh sangat bezenye…sama je..LONGKANG !!!


Apa korang rase bile negeri korang sendiri di hina, gara-gara xde biskut Famous Amos..??? aku hari-hari lalu depan kiosk biskut tu xde plak sampai rase nak meroyan nak makan biskut tu...syndrom perempuan meroyan memang susah !!! BISKUT JE PUN...ada aku kisah....???


2 comments:

buyuiazliana said...

x kan p biskut semata2 nk carik biskut...??kot ye nk tunjuk ko org ado2 mkn femes amos je ..berlambak la biskut mahal lain..pergi la la the zone JB tu carik la biskut bapak segala imported biskut ada...bangang minah ni...kulim ade ke femes amos...tu lom lg pergi KT terchenta kita tu kan...?semua ada.............

buyuiazliana said...

silap!x kan p JB semata2 nk carik biskut je?bodoh!

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review