Sunday, August 22, 2010

Anak Dara…

at Sunday, August 22, 2010
Reactions: 

Ape bestnye bile jad anak dara???

kepada anak dara diluar sana, silalah hargai kecantikan dan kegetahan masa mude remaja anda.

Inilah saatnye, di mana kecantikan dan keremajaan anda bleh digunakn untuk masa-masa susah

Kerana situasi yang Miss Buyung akan katakan di bawah nanti, xkn uollss kecapi bile jad mak dara atau mak janda ok…

Nanti bile dah lari alignment badan, baru nk teringat nk jaga badan bagai, mule la mandi bunge, cucuk sana cucuk sini, plastic surgery dan mcm-mcm la

Cube perhati situasi di bwah, mesti kesemuanya pernah berlaku pade uolll (for anak dara only ye):


  1. Apabila pergi bengkel klo nk betulkan motor ke, kereta ke, mesti abang2 mekanik ni utamakan anak dara dulu, padahal sebelum kite, org beratur berkilometer sbb nk betulkan mtor jugak..tetap motor anak dara yg di baiki dulu..pakcik2 dan abg2 lain makan hati je la..nak buat mcm mana, nak di marah, anak dara orang

  2. Apabila kite nak masuk fast food restaurant ke, 7 eleven ke, pastu depan kite ada mamat yg masuk kat pintu yang sama, even kite x kenal diorang pun, diorang ttp mengofferkan diri nk tahankan pintu untuk kite..cube klo yg nak masuk tu makcik-makcik, gedegang!!!! Pintu tu terhantuk kat kepala

  3. Apabila kat jalan raya, bile anak dara salah masuk line ke, x bg signal ke, atau hampir2 buat org lain hilang nyawa ke, org sekliling x marah punye..cube klo yg wat silap tu makcik2, kat situ jugak diorang tarik keluar kasi bantai..

  4. Apabila kereta rosak tgh jalan, si anak dara ni terkedek-kedek la bukak enjin depan, pahtu hulur bontot sikit, berderet kereta berhenti nak tolong. klo makcik-makcik yg hulur punggung gtu, silap-silap ade org jerit 'oi!!! Gila ke apa??'

  5. Apabila ade kenduri kendara kat umah orang, bile anak dara tonggang terbalik cuci periuk, adela yang gatal-gatal tu dok menegur, 'xpe xpe, biar abang cuci ye, nanti kasar tangan tu'

  6. Yang ni paling aku suka, apabila kite lalu je depan anak-anak teruna, pheeeewiiiittttt!!!! Chuuupp! Chuuuupp!...sapa x kembang beb kena ngurat. Mulut kata x suka, dalam hati punya suke..x gtu anak-anak dara sekalian????



Entry kali ni cume aku nak mengingatkan kepada wanita-wanita sekalian, sama ada anak dara ke, bini orang ke, mak budak ke supaya sentiasa jaga penampilan diri, biar alwez meletop seperti ketika zaman anak dara dulu

Hamper 70% wanita di Malaysia ni, bile sudah berkahwin je, penampilan dah gaya-gaya makcik, muke x jaga, badan x jaga, dressing lag la..main sarung je...Klo kluar umah pun, gaya menantu dan mak mertua x jauh beze..spesen je..klo mak mertua lag bergetah, dah jad cerite lain ni beb..

Selalunye, bile ditegur jaga penampilan, alasan yng diberi, "alah, aku dah berlaki, ko xde laki lag, kenala cantik-cantik"

Diorang lupe sebenarnye yang kerana persepsi mundur inilah yg membuatkan laki cari lain..Bile laki cari lain, mule la meroyan nak bunuh diri la, nak lari la, padahal salah sendiri kan

Ketiak bau belacan pun, wat do no je. Rambut dah jad sekeras sabut kelapa, bukn tau nak cuci… Daki kat badan, entah berapa lama x kikis, klo dikumpul pun mampu buat simen rumah

Sbb tu bile ade kes laki cr pempuan lain, aku x 100% salahkan diorang. Sedarlah wanita-wanita, kite harus bangkit untuk kecantikan diri…!!

Hip Hip Hoorayy!!!

So, klo kite nak kekalkan situasi di atas, kenela jaga penampilan, bile susah –susah nanti, ade yg gatai nak tolong..x gtu???. Itu sahaja pandangan Cik Buyung..

kalau laki korang cari makhluk kat atas ni, mmg kene ngn batang hidung sendiri, sape suruh x jaga badan..x dinafikan golongan ni, pandai bergaya, pandai memujuk, pandai melayan..mmgla mereka-mereka ni bukan wanita tulen, tapi, x boleh kite pandang keburukan diorang je..sometimes ade perkara yang wanita patut amik pngajaran mcm mana diorang ni layan orang lelaki..baru aman rumahtangga..ceh!!! bersyarah plak aku..sendiri pun x kawin lagi !!




0 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review