Sunday, August 1, 2010

Balai Polis…

at Sunday, August 01, 2010
Reactions: 

Kabare uolss…aku datang lagi…..MUAHAHAHA…gelak macam JIN TONCET kan aku ni..whatever la..asalkan chanteekkk…Cik Buyung tengah sedih uolls..nak tau sebab ape ????


Macam ni ceritanya…


Semalam aku ade pemeriksaan fizikal untuk jadi kakak polis dekat IPD Kuala Terengganu..gigih ni bangun pukul 6.00 pagi..walopun mata aku ni berat nak bukak macam kene hempap taik gergasi, amik towel, terus masuk bilik air…sekali nak mandi, punye la sejuk…macm haram !!! aku sentuh sikit je, BRRRRRRRRR !!!!!!



Loncat keluar aku dari bilik air....10 minit aku dok main 'cak-cak' saje dalam bilik air..oloh la, berat gini…terase dah lambat, aku jirus aje..apalagi, bertempik la aku serupa orang meroyan…Disebabkan syarat berpakaian adalah sopan, aku dah ready dengan baju kemeja, slack dan kasut hitam..wah !!! feeling-feeling lady keparat dah aku..ops!..korporat ok…



Kenapa aku x pakai bju kurung ??? uol-uol yang dah lama kenal aku, tau kan mase study aku brapa kali aje pakai baju kurung ???



Very de rimas…aku suke kasual..lagipun klo aku pakai baju kurung naik motor, berterbang-terbang kain aku uolsss..aku ni sangat prihatin ok kepada pengguna jalan raya yang lain...aku xnak la nanti ade headline surat khabar esok keluar tajuk seperti berikut…



BEBERAPA PEMANDU DAN PENUNGGANG MOTORSIKAL DI KUALA TERENGGANU TERBABAS KE DALAM LONGKANG EKORAN TUMPUAN MEREKA TERARAH PADA KAIN BAJU KURUNG SEORANG GADIS



X ke famous Cik Buyung nanti….ko mampu ???? Feeling-feeling sexy gtu uollsss…then bile aku nak gerak kluar tu, tibe-tibe hujan pulak..


Aduii !!! time gini pulak nak turun nye…x bleh delay agaknye..even kapal trebang pun boleh delay 20 minit..aku tgok jam…ah !


Dah lambat ni..redah je la..lepas aje sarung baju hujan..apalagi..zooooooommmm !!!!! pecut la uollss..xde mase dah aku nak feeling ratu time tu..habis make up aku..lipstick aku jangn cerita la, luntur habis color nye kat bahagian dagu...


Dah serupa langsuir baru lepas jilat darah.. sebelum je nak masuk pintu gate IPD tu, aku berhenti dekat tepi jalan, lap-lap sikit, touch up sikit..MOTIP ????


Aku dah survey ye uollss, abang polis yang jaga pintu gate tu kacak…x pernah x kacak…nanti nak senyum-senyum, x boleh ade lipstick lekat kat gigi..buat malu aku je.. sampai je aku depan pondok polis tu, dengn gaya geletik-geletik ULAT BELUNCAS, aku pun bertanya…






Miss Buyung: Assalamualaikum encik, tumpang tanya, kat mana tempat pemeriksaan fizikal calon inspector ??


Abg Polis: Kat sebelah sana ye Cik


Miss Buyung: oooo..sebelah sana ye...Nak parking motor kat mana ye ?


Abg Polis: Sebelah sana boleh, sebelah sini pun boleh


Soalan parking motor tu aku saje je nak pose shantek depan abg polis tu lama-lama, padahal aku tau dah mana nk parking..pagi-pagi aku dah 'breakfast' abang polis kacak..AUMMMM !!!!


Hihihihi…lenggang punye lenggang, aku sampai kat sebuah dewan..dalam tu hanya ade kakak inspector dan pakcik-pakcik polis..no abang kacak-kacak ok..masuk-masuk je dah kene berdiri dalam barisan macam dalam kawat..


Ade 10 barisan semuenye..then weoll diberi borang untuk di isi, lepas isi borang, kena pluak salin baju..dalam ati aku, 'aloh cerewet sungguh ler'… dahla tandas nak tuko baju kecek, muat-muat badan aku je..tolol sungguh..aku x tau la aku tololkan badan aku yang beso atau tandas yang kecek tu..


Hihihihi…lepas je salin baju & seluar pendek, weoll kumpul 1 kelompok..mule-mule ukur tinggi dengan berat…tinggi aku asal 169 cm..tap tibe-tibe ukur 166cm ???!!!! dalam hati aku 'pendek umur ke aku ni...bakpe koho rendah ???'


Bab tinggi dengan berat aku lepas je, walopun berat aku minggu ni macam harrrraaammmm cikit, tapi not bad la pade pandangan Cik Buyung..masih hotzzssss…lepas ukur-ukur, aku duduk la sembang-sembang dengan yang lain walopun aku x kenal, main sebat je aku cakap…tapi, masa aku tengaah dok bual-bual tu, tibe-tibe…


NEGARAKU~ TANAH TUMPAHNYE DARAHKU~


Masing-masing yang tengah ngantok, tibe-tibe cerah biji mata !!!!!!


Bukan suara ramai-ramai, suara sorang je..Hok aloh la, sape pulak yang feeling-feeling dalam perhimpunan sekolah ni …pastu ade pulak orang yang tegur nye…


LONTARAN ! LONTARAN ! MANA LONTARANNYA


Yang sorang ni, memang sah tengah feeling jadi guru vohhcal ni…x pun tengah berangan jadi LINDA JASMIN..ko ingat ko tu hot ?????



12 34 56 78 !!!!!

Rupe-rupenye, memang ade testing vocal…x sia-sia aku pergi melalak berjam-jam kat karoke atas MAIDIN MALL tu…


Walopun muke aku ni hamper diblack list oleh tempat karoke tersebut, aku tetap gigih mmberi keuntungn pade tempat tu..bukan sikit-sikit tau aku melabur…engineer pun boleh semput bayarkan lagu-lagu yang aku nyanyi…


X lama lepas tu, tibe lah giliran aku untuk diperiksa fizikal nye..macam-macm la kene buat, kejap-kejap suruh tabik, suruh kawat, suruh angkat tangan, tgok kuku, juling-juling kan mata, pastu selak sana selak sini, spender aku pun diselaknya…


Oloh la, xdok spender ke kakok weh !!!…banyak lagi yang ditengok, belakang badan, cuping telinga, gigi aku yang senget ni pun nak diselidik tau..oloh serabut perut rase !!!!
Lepas habis die periksa-periksa, raba-raba, die pun suruh aku dan yang lain duduk…tibe-tibe die panggil aku ke depan…dengan muke sedih nye, die berkata.


Kakak Inspector: Awak, mari sini… saya mintak maaflah..., nampaknye setelah pemeriksaan dilakukan, nampaknya ade beberapa perkara yang membuatkan kami terpaksa menolak anda..contoh, lutut kamu ye…nampak macam x kuat..untuk pengetahuan kamu, aktiviti di PULAPOL sangat tegas, kami takot berlaku kecederaan…kamu boleh salin baju dan balik la ye


Time aku dengar dah x diterima tu, spontan telinga aku dpat mendengar alunan lagu…


Percaya pada diri dengan harapan dan keyakinan~~ (sambil menarik troli)


Ade ke die kate lutut aku x kuat ???? die ingat lutut aku ni xde skru ke ????


Then aku rase bukan setakat lutut la, die tgok betis aku ni lain macam agaknye...aku sedar betis aku ni kecik, bukan saiz batang kelapa...tapi, nak buat macam mana, itula realiti Cik Buyung...atas beso, bawah kecik..sentap uolsss...!!!!


Aku geram sangat-sangat, dahla datang jauh-jauh ni, menempuhi 10 jam perjalanan dari Johor ke Terengganu, apa lagi uollss, aku curah minyak tanah, gasoline, dan ape-ape jela yang boleh tagkap api kat sekitar IPD tu...bertong-tong aku simbah…akibatnye….




Sory la uolls, api I xnak nyala la sebab hujan turun dari pagi x berhenti…….hihihihhi


Kerana kejadian ditolak secara mentah-mentah itu aku sangat terkilan ok…jadi uolls, aku pesan awal-awal, jangan sesapa tanye aku hal tu didepan aku ok…haruslah aku cantas-cantas bulu korang…macam aku tebas lalang belakang umah aku..



4 comments:

buyuiazliana said...

"BEBERAPA PEMANDU DAN PENUNGGANG MOTORSIKAL DI KUALA TERENGGANU TERBABAS KE DALAM LONGKANG EKORAN TUMPUAN MEREKA TERARAH PADA KAIN BAJU KURUNG SEORANG GADIS"

soalan:gadis kew??ahak ahak!

iha said...

gadis darra tau..

Anonymous said...

best2,,,,aku agak bz skrg ni...ni baru sempat bace nyah,,alaa x jadi polis pn jadi ler bini insp. polis...wahahaha

jejaka anggun said...

eloklah tuh... kalo jadik polis nnt, makan rasuah jer lah keje ko....

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review