Monday, May 31, 2010

Aku di Hina

at Monday, May 31, 2010
Reactions: 
4 comments


Hai uollss!!!!!!


Wah rindu kat blog aku ni ha..klo korang tengok entry aku tu mesti uolls tertanye-tanye kan ape yang aku nak cerite dekat cini ????? Entry kali ni klo uolls xleh tahan dengan maki i, jangan bace ..kisah yang betul-betul buat aku nak menyalak je hari tu..
ALKISAHNYA........
Ari sabtu lepas, aku saje-saje la round bandar terengganu ni..maklumlah bru lepas mandi bunge dengan mak esah uolls, harusla keluar mencari magsa a.ka. jantan melayu terakhir kat bandar...

Walopun aku naik ferrari x berbumbung.. gigih tau aku make up tebal 5 6 inci....sednag aku menunggang ferrari aku sambil-sambil dilambung-lambung disebabkan jalan x rata tu, aku tibe-tibe berhenti..(lampu merah)..



Aku berhenti di sebelah sebuah kereta wira..dalam tu ade sorang minah dengan mamat yang rupe x berapa nak adooooo tu...(awal-awal aku dah kutuk)....

Aku cume jeling cikit-cikit je. aku x dela nak ushar harte dalam kete die atau nak tengok laki tu rabe-rabe awek die ke sebab time tu tingkap kerete open (fresh air la konon,,,padahal ko takot minyk ko kene sedut bnyk kan..??)

Kedekot punye jantan..tengahari bute pun bukak tingkap..gile ke !!!!) ..

Aku pandang je la depan dengan muke kekwat aku tu...



Tup tup tup uolsss, tbe-tbe minah senget tu dengan muke ala-ala jamban tu tutup tingkap kereta die, and aku perasan mamat celaka tu dok tenung aku..

Hey mat !!!! Aku tau la aset aku beso..tapi klo nak pun, ratah la awek ko tu...(celaka tau mate jantan tu)

Mase minah tu tutup tingkap aku xde la pikir mende,,dalam hati aku yang ustazah ni, mungkin die nak bukak aircond..aku pun terus jalan...
TAPI UOLLLSSSS.......
Bile aku berhenti dekat next traffic light, aku ushar kerete tadi..now, tingkap kerete die terkangkang luas ..!!!!!!

Time tu muke aku dah transform jadi PONTIANAK !!! Aku naik hantu !!!

Sah sah la kan, mase die tutup tingkap tadi die x suke tengok muke aku yang menyandar cantik dekat kerete die...


'hey pempuan !!!! Laki ko yang gatal tengok aku !!! Perlu ke dengan muke kekwat ko tutup tingkap kerete ko, macamla oanrg yang berhenti dekat sebelah ko ni busuk sgt ????? Macam la aku park dekat dengn kereta ko, nak hulur punggung aku yang mcm J LO ni pastu kentut sampai muke aku biru-biru kat kerete ko ??? aku kentot dekat jamban tau~ bukan mcm ko, kentut bersepah-sepah !!! amik ko '


aku kentut pun ade stail tau..ko ade ????

Berbakul-bakul uolss aku kutuk die..berbakul-bakul dosa jugakla aku dapat time 2.. potong stim aku nak jalan-jalan tau..padahal, jantan die tu bukan meletop mane.. rentung uollsss !!!!!!!


pengsan !!!!


Klo muke laki tu macam REMY ISHAK, xpe lagi ... i sendiri rela di ratah.... tapi kali ni...muke die buat aku koma !!!! (takot aku dengan species ni tau)



I loike !!!!

Saturday, May 29, 2010

Hobi Cik Buyung

at Saturday, May 29, 2010
Reactions: 
0 comments
Hello uolss..aku datang mencapap lagi, padahal x sampai setengah jam lepas aku update blog.. ok, ari ni mari kite buke story tentang hobi ..ape hobi uolls ???Aku pun ade hobi . Tapi hobi aku yang paling terjal sekali ialah memancing 'ikan-ikan besar' !!!

Ni kire hobi aku paling hina..jangan ikut tau..maklumlah ... umur dah kertu ni..tali pancing mula nak panjang, haruslah aku mancing di lautan dalam ..

Tapi bile aku dah debab ni, pancing dah x jalan . Aku sekarang guna PUKAT TUNDA aje..kaut mana yang sempat…ahaks!!! to all anak-anak ikan, korang tak layaks


Walopun mata aku ni sebelah kecik sebeloh beso, sekali aku pancing, bleh dapat engineer tau..



Untuk pengetahuan uolls, aku suke gile berenang..dari kecik-kecik ikan bilis ke besor-besor ikan buntal.. aku suke sebab time tu la aku boleh feeling-feeling MERMAID BOGEL


Aku bile terasa nak swim, aku akan terjah kolam di Terengganu Equastrian Resort (TER)


Klo korang nak tau, walopun kolam ni kat Terengganu, tapi semue campur .. laki ke perempuan ke, nyah ke, 3 in 1 pool tau… mana x aku datang tiap-tiap minggu . Semua jantan-jantan meletops ade..ko tinggal pilih je…

Klo diorang bogel pun, ko xkan rase bersalah la kan nk pandang badan berbulu jantan tu….kepada jantan-jantan diluar sana,, klo nak datang public pool, cukur dulu bulu ketiak yg bersimpul-simpul tu ye,,pengsan aku tengok species gtu!!!!!


Aku paling suke swim dekat pool yang paling dalam , sebab dekat tempat tu je yang aku boleh terjun sedalam 3 lubang kubur…by the way, aku paling sentap dengan abang yang jaga kolam tu.. normal la kan orang buat terjun-terjun ni..

Tak kire mak gajah ke, anak ikan ke,,tapi , each time lepas aku terjun, cepat-cepat tau abg kering tu tarik hos bomba tambah air kolam tu …GRRRRRR !!!!!



Hey abg !!! Tau la aku ni gajah…saje kan ko nak menghina aku…lengan ko dengn host tu, lagi beso hos tau !!!! tambh berat dulu sebelum hina aku….CHOWWWWW



Kenapa aku mahukan LELAKI KAYA ?

at Saturday, May 29, 2010
Reactions: 
0 comments
Hai uolls…wah ari-ari sabtu ni memang best layan cerite Hindustan kan ??? kadang-kadang, klo aku feeling-feeling tengok cerite tu, boleh bawe sampai ke mimpi uolsss…basah lag..hahahaha

That why I suke ari sabtu…klo ari-ari cerite hindustan, haruslah ari-ari I basah !!! HELLO, BASAH AIR MATA okkkeeeeyyysss..uolls pikir basah ape ha ???? Nakal tau..auwwwww !!!.

Pade lelaki-lelaki diluar sana, mesti takot kan klo kene prempuan yang pisau cukur atau yang mami jarum ni,,nak-nak yang dompet tebal tu..(dompet aku tebal jugak..tebal duit seringgit ok,,nangis ..)
ok untuk lelaki kaya semue,, haruslah berhati-hati dengn perempuan ini , beliau sedang merayau-rayau mencari mangse !!


enterprem sikit

KENAPA AKU NAK LELAKI KAYA???????

Mase aku dan kak long borak-borak , sebeb ape kami nak lelaki kaya ? wah, ini alasan-alasan bernas yang keluar dari otak kitorang yang genius ini ye


1. Aku dan kak long nak keluarge yang besar … at least ank-ank comel kitorang mampu muat 1 MPV …!!!!! (mati aku teran 1 1)..

Mestilah jumlahnye 6 ke atas ..klo I kawin dengan lelaki light-light je, haruslah aku pik ir banyak kali nak beranak banyak kan..mane mampu nak tanggung anak we olss yg kuat makan mcm mummy diorg ni ha !!!!!!


2. sebab kedua , klo aku nak anak ramai, haruslah nak berank ditempat-tempat yang service tip top.. yela, hubby aku kenela pikir jugak kan, mase buat sedap, mse beranak kene la sedap jugak ..uolls tau la kan layanan di hospital-hospital biasa ni…

Bile branak nak menjerit sikit je, harus la diorang jerit ke kite balik kan…hangin ,,klo kene kat aku gitu,,x jadi anak aku nak keluar ..daripada bukaan rahim 10 cm, terus x bukak lagsung...x ke hazab !!!!


3. bile dah keluar anak ramai-ramai, of course la aku x mampu jaga semue kan…budak-budak sekarang , degil..nk-nk dapat anak yang macam pelesit..lari sana sini..harusla aku jadi rangka lama-lama. Laki aku nak pegang pun x bernafsu. so kene la hire a maid..

Harapkan gaji aku, mesti x cukup,,,ape lagi, kene la jadikn laki aku tu macam ATM machine..


4. I ni kan gajah uolls..so aku expect lepas deliver baby berdozen-dozen haruslah kembang dan bulat mcm buah laici …

Klo nak aku badan tip top, ape lagi, hubby la yang kene 'payung' aku ke slimming center..kali ni laki aku naik taraf dari ATM ke bank Negara … ongkoss nya besar dong mas !!!!!



Besar kan selera aku..ahaks!!! nk yg sedap-sedap je..tap uolss, ni untuk suke-suke aje,,aku x kisah dapat yang susah pun asalkn bekerje…cume yang ni sebagai syarat je

Tau la mummy I kat kampong tu..MAMI JARUM !!!!! Nak menantu meletops-meletops..padahal anak xla meletop mane pun..setakat DIVA BATU PAHAT je..ok la kn..KO ADE ????....



dan aku ni kategori JARUM PENITI je

Friday, May 28, 2010

Berjimba di Kuantan

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
1 comments
Hai uolls !!!! Kisah kitorang di Gambang tak habis macam tu aje tau..so, we all decide tido rumah kak nad… gile ko nak balik ke Terengganu lepas berkali-kali tersangkut dalam terowong air tu..OH TIDAK !!!

Sebelum ke rumah kak nad, we oll dinner dulu..

Since kak nurul tau jalan, kitorang ikut aje..sambil-sambil ushar kedai-kedai makan, sempat ni aku puji kedai makan kat kuantan…wah !!!!!

Ni kedai ke keranda berhias..macam istana diorang ni decorate kedai..masing-masing xnak kalah ni..klo kedai ni ade bende ni, kedai tu mesti ade..Klo xde, laju-laju cari kat tempat lain..Klo boleh nak lebih lagi..

Pusing punye pusing, kitorang singgah dekat sebuah kedai ni..we oll decide nak makan seafood..kitorang pun oderla ikut sedap je..

Dah namanye muntah ke darah, haruslah order macam esok nak kiamat kan..Masing-masing gedik nak itu, nak ini. Nasib la kan sensorang x cerewet, klo tak kat situ jugak aku lempang..ngeh ngeh..(cakap yo, tapi tak buat pun). Sementara makanan sampai, snap sana, snap sini, flash camera tu dah macam artis yang datang..Customer yang datang pun boleh keliru.."eh, ada artis datang ke ? Jom amik gambar jugak"..Ecece, budget fofular la kan..Lebih kurang setengah jam tunggu, maka sampai la ape yang kami pesan.

Ada kejadian sentap time ni bile ade sorang brader hantar lauk yang kitorang pesan, dengan selamba badak die sound




'NAK LETAK MANA NI DIK ??? TAK MUAT DAH NI'



Oittt abang…perlukah anda bertanye soklan yang mampu buat kasut ku melayang ke muka mu ???? hei !!! tengokla berapa perut yang nak diisi ni… haruslah x muat ..

7 perut tau…jangan main-main..abang suke tengok perut kitorang ke kasut kitorang ??? ade 14 biji kasut ni bang… MEMANG BEST OH KLO NAIK KE MUKA !!!!!

Masing-masing makan macam phirana, dalam mulut tak habis lagi, dah nak capai lauk lain, walopun lauk tu dihujung dunia, sanggup bangun angkat pinggan ke muka sendiri..Tangan kanan suap nasi, tangan kiri dah standby lauk yang lain...KEJI OH masing-masing kalau makan

Lepas makan, mate kitorang ni macam manje-manja je nak tido..Penyakit kat perut dah naik ke mata. Aku x boleh tido ok...harus menjadi kelindan pade kak long..nak jad adik ipar, kene korban cikit..hak hak!!

Then kitorang gerak ke rumah kak nad… masuk je lorong umah kak nad, TIBE-TIBE……



CALDINA UOLLLSSSSSSS !!!!!!!!!!



Tiba-tiba aku nak pengsan ..semput jangan cerite…sape la tuan empunye kereta ni…wah !!!!!

Sebaris rumah kak nad ni…Kak nad, awas !! Esok jugak kite duduk sini…aku borak-borak la pasal rumah yang ade kerete caldina tu

Aku: kak, rumah sape yang ade kerete caldina tu ? Gelap je rumahnye

K. nad: owh, orang tu kerje engineer minyak kat pelabuhan, single lagi fa..

Terus PITAMMMMMMMM ...Esok paginye kitorang lewat gile bangun...kol 10.30 baru kitorg manje-manje nak bukak mata…bangun-bngun kak nad tengah memasak..Basa-basi la kat dapur kan mana tau nak tolong apa-apa, pastu kak nad cakap, 'Eh, x payah datang dapur la..Tak payah tolong.Malulah orang tengok kita masak..' Eh eh baguslah kak nad ni, macam tau tau je kami ni malas kan..Ni nak datang hari-hari ni..hahaha

Sebelum balik ke Terengganu sempat kitorang singgah di EAST COST MALL..terus makan tengahari di sana...entah ape name restoran tu, lupe…yang penting abang yang sambut kitorg dekat pintu masuk tu memang kacak habis..

Tinggi-tinggi, tegap-tegap gitu...muke aku dah tahap 'lapar' ke lain mase tu ahaks !!!...tap .....



sekali BANGLA ok!!!! apa lag..CABUTTTTTT LA !!!!!! Cettt..aku tertipu..Mati-mati aku ingat Pan Asian..Rupenye Pan Bangladean...



MEJA HARUSLAH MERIAH



yang aku tengah sedut tu, desert..ala-ala cendol rasenye..tapi mmg meletops



kak nad nampak je kecik, tapi selere makan, nauzubillah...



kak sue makan tomyam..memang meletops juga..masing-masing dok hirup kuah tomyam die sampai kering



kak sya & kak ila, bergambor x hingat ni

promote nampak....suke gambar angkat-angkat pinggan

Meriah Sakan di Gambang Waterpark

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
0 comments


Salam uolls…minggu lepas aku dan diva diva yang x berapa fofular telah berenang-berenang ala-ala ikan buntal di GAMBANG WATER PARK..WOHOOOOO !!!

Masa nak pergi, aku la paling awal bangun sekali..kak Ada siap perli lagi. 'awk ni fa, klo pergi kerje, paling last bangun, bile berjalan, gile awal'..

Dengan gaye cakap ala mak datin itu, aku terus tepek muke aku dengan bedak.,..SENTAP UOLLS..

Tepat kol 6.30, kak nurul dengn kak sha sampai kat rumah..punctual diorang ni..i salute u la kak N dengn kak long..ape lagi, siap je, kitorang terus pecut ke Rantau Abang amik kak sue.

Sampai gambang dah kol 12.00..matahari pun macam manje-manje je nak keluar..macam nak hujan uolls, aku risau dah time tu… lepas je kitorang 'fucking' (kak nurul yg ajar aku gune ayat tu ) kereta, terus pergi beli tiket..

Nasib murah je uolls, klo mahal, mahu aku duduk luar je perhati abg-abg kacak yang masuk sambil pose-pose macam gadis Baywatch tengahari bute tu… x ke gile namanye tu..

Leps je tukar baju..apa lagi..SERANGGGGGGGGGG!!!!!!



jari-jari together..amboi, debabnye jari aku


tumbuk-tumbuk together..yg paling gelap tu aku la

yang ni paling best..aku terbang sampi x hingat..memang boleh wat gajah terbang uollss..aku la tu

Y
g penting, walopun kitorang pegi hari jumaat,, RAMAI JEJAKA KACAK !!!! nasib aku make up macam nk pergi function,6 lapisan ni uolls..klo xde sape yg pandang, harusIah aku nangis sensorang mengenang nasib.

Since hari tu hari jumaat, aku x boleh la nak apply mandrem aku tuh.hormat cikit ye. Yang Tak hensem, tak mantap, tak kacak, yg muke jamban tolong tepi sikit,,,bulu ketiak ko cukur dulu ye..x selera aku..

Tempt ni memang bijak mencari pelanggan pempuan,,Baywatch-baywatch yang diorang letak dekat setiap sudut buat aku koma ..90% mempunyai badan yang mantap-mantap..

GRRRRRRRR!!! jaga korang..


time ni aku dah mabok-mabok main gelongsor pusing-pusing..x boleh bine gelongsor lurus agaknye

gedebush!!!! weeehhhooooo

pose dulu nyah..
Sampai-sampai aje we oll decide nak naik pelampung yang muat 5 orang tu..so aku la yang naik dulu dengn 3 org lagi..dah naik-naik tu, abg tu tolak & ckp 'ok jalan'..

Tibe-tibe uolss pelampung tu stuck dekat opening terowong tu.. x gerak-gerak ... adakh kerana aku gajah sangat ??????? Berani pelampung tu menghinakan aku ..

Aku x pernah di hina oleh bende yang x benyawa selain cermin aku yang senget tu..abg tu pun satu, bukan nak tolong tolakkan , die dok tegak macam patung cendana ..ingt ko ensem..???!!! ko dengn pelampung ni lagi cerah pelampung ni tau..


aku yang sudah sedikit selim

tengh tunggu air jatuh dari atas ni, nak serbu ramai-ramai..ni dekat tempat mandi kanak-kanak..ape ke hal nye anak dara buat kat sini

Banyak lagi la acara sangkut menyangkut yang berlaku…tapi sangkut-sangkut aku, xde la sampai traffic jam, macam yang berlaku pade diva tip top kite tu..ahaks!!!!!

Hebt uolls..sampai jam terowong tu gara-gara kak sya dengn kak N sangkut dekat terowong..apelagi, we all yang lain CABUTTTTTTTTTTT..dengan reaksi muke
X KENAL X KENAL…kah kah kah..

Akula orang pertama yang cabut..sampai terkentut-kentut ok aku ketawa..x ke biru muke aku ketwe smbil kuar angin..hilang diva...



dalam terowong..terowong ni la yang jam disebabkan diva 2 orang tu tersangkut

like this picture..2 thumbs up!!!


lepas ikn-ikn buntal penat berenang, we all pun pergi lunch dekat cafe kat situ..nasib baik sedap ..nasi pun lembut aje,,klo keras tahap baling anjing pun boleh mati, memang aku yang mnyalak kat situ dulu ..

Nasib baik sedap, kene dengn hargenye..aku amik nasi ayam..servis dari pintu masuk sampai ke pintu keluar pun first class, ramah-ramah ..tu yang aku suke..

Klo sesetengah tempat tu , bile yang jaga tu pekerje perempuan, yang datang pulak ladies-ladies meletop, layanan tahap lagi hina dari anjing.

Mmg sentap !!! tu name dah menempah cerce merce maki kaki dari aku..mak klo dah menyalak, nangis ko nok,,i dont loike...yang penting kat sana KITE ENJOY !!!!! (apasal aku macam iklan ribena ni, macam binatang yang bulat-bulat warne purple ade rambut color hijau tu..ieuwwwwww!!)



masa baru sampai, masih semangat lagi ni,,oh aku nampak sangat kurus!!!


sila abaikan minah baju hitam yang debab tu ye...


dugong-dugong sekalian..BEST!!!!!!

buruk beno rope aku time ni...macam ikan paus !!

Mr Engineer

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
0 comments
Hello uolls!!!! seperti yg dijanjikan, aku akan ceritakan kenapa aku nak kurus dan cantik.,.even bile abang angkat aku sound pasal badan aku ni, aku buat donno je..

Jawapan aku pade die, 'xpelah, mkin gemuk makin cntik'.. pengsan die dengar jawapan aku tu ..memang la cantiks , tapi klo dah gajah, nak muat bju pengantin pun xboleh ok…

Ni aku story cikit
 

Kisah ni bermula aku kenal dengn seorang mamat dalam chatroom ni..puas aku cari yang sesuai atau yang kepala masuk air cikit, jadi aku jumpe la dengn sorang ni..ni bkn cari jodoh ok...kawan-kawan je..walopun aku desperate gile..

Tapi klo nak gatal dengn die aku pikir 10 kali ok….part aku paling suke bile die ckp die keje ENGINEER !!!!!!!

Klo setakat engineer Malaysia ni aku x pandang ok,,,ni engineer minyak di Dubai tau..gile kekwat aku ni. Aku ni bukan lah kategori materialistic, setakat mami jarum yang light-light je


Dulu aku x kisah pun dapat sape-sape, biasalah mummy ku itu mami jarum yang heavy uolls. Ahaks!!! jad ibu, ur daughter dah terikut-ikut….

Tapi aku bukan pisau cukur..nop nop nop..dosa..x baik cukur-cukur duit org ni..tuhan marah tau…lain la kawan aku yang sorang tu..die ni pisau cukur cap 'VEET' !!!! Licin uolss jantan tu klo die shave.


Back to the story…
 
Mule-mule kenal memang kitorg x tau langsung name masing-masing, gaduh-gaduh dulu, pahtu bru kawan.,,,sweet kan ? macam cerite Hindustan tu.. gaduh-gaduh pahtu couple..

Wah!!!! feeling aku.. senang cerite aku boleh masuk dengn die..oh ye nama die s*a*s*l a*i*f…

Lama jugak kitorg berkwn,,sampai sekarang masuk 6 bulan..klo kat Dubai pun die x lupe YM aku..tapi kitorg x pernah jumpe..aku nak tnye pompuan-pompuan kat luar sane, klo korag kat tempat aku, korang rase akan ade feeling x dengn die ???

Mesti ade kan..sama jugak macam aku..jadi disebabkan die, aku prepare nk kurus sebelum aku jumpe die..die xla kacak mane,,light-light je..tapi aku suke die sebagai s*a*s*l a*i*f, bukan kerana die banyak duit ke ape..

Klo die keje mekanik pun, aku trime die..die la sumber inspirasi aku nk kurus ni..aku nk npk cntik di mata die..

Susah nak dapat kawan yang sekepala,,pernah aku dengn die x msg seminggu, macam nak gile aku tunggu msg die hari-hari tau..

Sejak akhir-akhir kitorag ade masalah cikit, tapi nak selesai dah..

Aku tau die anggap aku macam kawan aje, tapi aku x kisah, aku gembire klo die gembire…

P/s: entry kali ni touching ciket…aku tgh feeling2 ni…(KOYA!!!!!!)

Aku dan MODEL-MODEL KEKWAT

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
1 comments
Hai uolls !!!!! Entry sebelum ni aku promise nak bagi tau motip aku nak kurus kan ?

Tapi sebelum tu aku nk kenalkan DIVA DIVA MELETOP tempat aku kerje dan serba sedikit tentang kisah hidup aku ni..aku memang orang BATU PAHAT tapi aku suke life kosong kat Terengganu ni..

Memang havoc uolls org-org nye..klo hidup kat BP tapi kawan ciput nk buat ape kan..at least aku duduk cini ade jugak geng kepala masuk air.

Aku kerje kontrak kat bahagian penyelidikan perikanan kat SEAFDEC. Jangn tanye aku ape tu seafdec..google sendiri ok..mak penat nak jawab soklan-soklan korag nok…

Mane-mane aku pergi semue tanye soklan same..cube la tanye size spender laki aku ke..ahaks!!! sory, aku anak dare lagi ok..so aku bagi la korang tengok rakan-rakan aku di pejabat yang otak diorang ni x boleh pakai sebenarnye… huhuhu..

Mampus aku kene ketok ngn bdk-bdk ni..sory girls..i gurau je..korang la kawan terbaik aku..



LADIES AND GENTLEMAN, NOW I'AM PRESENTING DIVA DIVA OF THE YEAR!!!!!!!!:

Diva 1: ayuni.. hanye minah ni aje yg paham perasaan aku bile aku nampak lelaki kacak ok..haruslah aku dulu buat muke macam nak merogol.. tau la die sign-sign muke aku gitu.. wow!!!

Aku ni pantang bebenor klo nampak lelaki kacak dan kereta toyota caldina,,mesti semput manje-manja aku ni datang... ha, ayuni la orang yang bertanggungjawab menyediakan stretcher untuk aku..


Diva 2: kak nurul.. klo nak diikutkan, dalam ranking diva-diva, kak nurul pemegang rekod juara bertahan tau..

Die la paling feeling diva dalam ofis sambil nyanyi lagu ziana zain gitu..kak, klo akak masuk pertandingn ratu cantik, mesti model-model tu nangis tengok akak drag bagai nak gile..kihkihkih..ngeri uolsss !!!!..


Diva 3: kak syah.. or should i say, my future sis-in-law...wah daring gituw..ni aku aje yg perasan tau..

Bile aku tau die ade adik kacak kerje minyak, terus tukar title 'kak long' uolls..gile desperate aku..sorry kak long, hormon i x stabil sekarag...


Diva 4:kak ila..nampak x muke macam innocent..tapi ade skandal uollsssss...wah wah..hanye die sorang aje mampu buat aku dan kak nurul pengsan berkali-kali..adoi !!! klo umah naik banjir pun, x rase kak ila sedar sbb suke sgt la termenung ok.



Diva 5: fir..nampak x muke virgin minah ni ??? padahal uolls klo nampak muke jantan warak lagi hensem, die la terkam dulu..yang hensem kau kaut, yang muke macam jamban, ko bagi ke aku ye nok..sabau je la..tau la aku cantik,,sje ko pancung jalan aku kan..cis!!!


Diva 6: kak ada..klo uolls perasan die ni kecik je kan...tap bile ketawa,,mak aih !!! retak dinding umah aku ni uollss..ahaksss !! sory kak, gurau je..yang penting dah retak-retak cikit..ape nak djawab pade tuan umah ni haaaaaaa


Diva 7: kak nad...yang ni klo korag cube nak try-try, memang kene penyepak dengn kasut bola laki die..ha jangn main-main uollsss..laki die pemain bola sepak tau..ko ade ????? yang penting, perangai steady mcm ank dare


Diva 8: kak sue..die ni pengukur jalan di terengganu paling terkenal..sbb die suke berjalan ok..setiap ceruk bando die tau..klo korang tanye kat die kat mane nyah-nyah projek, die tau kot...kihkihkih

SEDUT LEMAK !!!!!!

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
1 comments
Wah wah tajuk entry dah gempak..ko ingat ko anak orang kaya nak sedut lemak bagai ni…nak beli spender 3 helai 10 hinggit pun ko pikir banyak kali, ni kan nak sedut lemak yang harge riban-riban tu..jangan berangan wahai bini Shrek

Aku xler kaye uolls..light-light aje hidup ni macam orang lain..maksud sedut lemak kat tajuk entry aku tu ialah sedut lemak secara sihat.. klo korang bace mane-mana website care nak kurus ni... sudah tentu they olls akan tekankan 2 perkara ini..

Pemakanan dan senaman..mase aku dengar 2 perkare ni, memang pengsan, sebab aku memang payah nak tinggal gaya makan aku yang macam esok semua makanan akan di baham oleh bini shrek yang lain, takde kesempatan nak makan dah..ha gitu la..aku memang nak cepat kurus, then tanyela pendapat-pendapat kawan aku yang bijak macam albert popeye tu, diorang kata JANGAN MAKAN NASI.

Jawapan diorang buat aku nangis uolls..nasik tu… ni aku listkan ape aku buat sepanjang kegigihan aku nak kurus ni. Ni semue motivasi untuk orang-orang yang badan standard pattern tv zaman dolu-dolu..Gedabak yang amat:



1. Pemakanan:

Waktu serapan, aku terpaksa say bye bye kepade nasi lemak kegemaran aku tau.. wlopun nasi tu macam memanggil-memanggil aje, tapi aku tahan ...gigih ni..itulah factor aku gemuk tau..hari-hari nasi lemak. Nasi lemak hari-hari. Lemak terkumpul hari-hari

Aku switch kepada kuih dan nestum..no more ice pagi-pagi..mesti korang xnak perut korang naik same tinggi macam breast korang yang macam nasi lemak RM 2.00 tu kan ??? beli nestum atau oat ready made je senang,,nampak macam kejam la kan xleh makan nasi lemak langsung...

Karang mati kempunan, aku jugak yang salah..seminggu sekali ok la...itupun separuh aje ok..jangan ko bantai 1 rice-cooker...


Untuk lunch pulak, minggu first of course susah nak tinggal nasi kan, jadi care nye aku amik separuh dulu..then aku kurang kan kepada suku..ingat !!

1 senduk nasi tu dah dikire banyak ok..lauk banyak xpe...nasi tu olls, haruslah tahan nafsu setan korang yang kuat makn tu.

Lepas aje sebulan, aku dah berjaya x amik nasi langsung..wah gile hebat..mule-mule memang rase nak merangkak cari nasi...tapi lepas 3 hari x amik lagsung, rase macam 'eleh.. Apa barang makan nasi'..hahaha..ade bunyi keberlagakan disitu..

Ha !!! yang penting klo nak amik lebih lauk tu, sayur dah ikan,,jangan korang belasah ayam 5 6 ketul sekali lahap..mau aku tempeleng..


Dinner: ni waktu critical sekali, klo boleh dalam 3 bulan pertama tu, jangan makan malam..

Klo terasa nak makan pun, amik susu aje..aku pun ade masalah nak tinggal makan malam ni..jadi care aku ialah, malam aku amik roti dengan susu..

Confirm perut korang akan meletop klo makan tu je..kenyang uools..sape cakap x kenyang..malam berikutnye cube la try tinggalkn roti tu..

Klo waktu siang korang cukup jaga, bile malam pulak korang macam tong sampah DBKL, x ke sama je..lagi gemuk adela..



2. Senaman:

Klo nak kurus, kene la korban cikit… dulu minggu pertama hari-hari aku buat senaman dekat belakang KUALA IBAI, Terengganu.. kat situ ade taman dan disediakan tempat pejalan kaki..

Situlah tempat bukti kegigihan aku uolls. bulan pertama memang aku xleh nak berlari, memang akan semput..

Jadi aku spend la mase 2 jam untuk exercise berjalan tanpa berhenti. Memang ketar lutut bile pertama kali exercise ni...malu nak berlari pun ade..tapi ade aku kisah????
Bila aku dah chantek ni, aku akan jogging ala-ala diva kat kuala ibai tu..dengan muke kekwat aku terus berlari..


KEPUTUSAN MAK GAJAH:

Korang mesti nak tau kan ape jadi pade berat aku selepas 3 bulan kan ??? ok uolls,jangan terkejut sebab aku dah hilang






10 KG !!!!!!




Ha gempak kan bile aku announce ni..sekarang aku dah turun pangkat kepada anak gajah comel..tak lg mak gajah beranak 5 kali. berat aku sekarang 79 kg.. x sia-sia tau.
Sekarag aku dah bawah 80 kilo..x sabau nak balik kampong posing ratu kebaya kat sana..yang penting cermin aku x senget lagi … sayang ko cermin..x jadi aku nak baling ko ke longkang








SEBELUM (89 kg)






SELEPAS (79 kg)
aku yang baju putih tu


ha ??? amacam ?? mengancam x ? koya betul aku ni. motipp aku nk kurus ??? next entry ok..






Mak Buyung yang Gila Makan~

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
0 comments

AKU SUKA GILA MAKAN !!

Ha itulah aku tanggal February 2010.. seseorang yang kuat muntah ke darah, tong sampah, DBKL, jengkaut, backhoe.. tu la aku semue..Tu je ke ? rasa macam banyak lagi kot perumpamaan yang seangkatan

Aku xla kategori yang asyik nak makan, lepas makan, makan, lepas makan, makan lagi...tapi sekali aku makan...hui memag dasyat…memang tak tahu berhenti, memang tak sedar ade mamalia lain yang belum makan. Seluas mana pinggan yang aku pakai, seluas tu jugak perut dan mulut aku. Kira elastic ah perut ni. Kalau sumbat lembu sekor pun, kira perut ni boleh kautim ma..

Selagi sumbat, memang sumbat... tiap kali makan, bangga ni uolss dapat licin pinggan. Ko tak licin makan, tak boleh vangga-vangga mea..

Memang pengsan uolls. Orang kate jangn membazir, amalan syaitan klo membazir tu..Jadi baik aku ikut amalan manusia kan..sah-sah berpahala. Tang makan terus berpahalakan .. Hak Hak..!! Macam tutt la ko ni Buyung

Tap inilah natijhnye.. OK untuk tatapan korang yang aku sayangi, inilah menu-menu aku sebelum ini… jangan tersentak ek, ni orang yang makan tau, bukan babun..

1. Sarapan: nasi lemak + kuih 2 ketui + teh ais (air wajib, klo x harus aku nangis hentak kaki)

2. Lunch: Nasi penuh. Wajib ! ( kene request terang-terang sebab makcik tu selalu bagi cikit) + lauk haruslah MERIAH ala-ala kereta berhias..TEMA: full + crowded (ada ke ?????)

3. Petang: Goreng pisang yang diberi oleh officemate aku yang sangat baik hati..motip ????? (saje korg x habis pastu suh aku habiskan kan ???)

4. dinner: nasi seharusnye nye penuh + lauk macam beselah..klo x meriah, rase sunyi nye pinggan aku, macam kat kenduri org meninggal..sudah tentu x seronok

5. supper: cekodok

Ha sedp kan ????? yang teh ais part aku paling aku suke… meroyan rase dapat teh ais pagi-pagi..bile kat rumah, mak aku masak sedap-sedap, bile lauk x habis aje, ujung-ujung semue pinggan sure kat muke aku...Semua lauk tolak ke mulut..Ko dah tolak kan, takkan aku nak tolak balik..Terima secara rela paksa..(ye ke? macam tak je kan..hahahaha)

Dah perut aku macam tong, tentulah dengan senang hati aku habiskan ..makan malam memang favouret ooh.. kol 10 tu perut aku masih kental hadap nasi ok..

Kol 12 tengah malam aku masih kelentang kelentung buat cekodok.. mana x giant aku lama-lama macam ni. Oh, tak mo giant-giant..SCARYYYYYY tsk tsk

Paling ketara waktu aku bekerja la..i kan kerje CEO uolls, x payah nak berlari sana sini kejar projek..ahaks !!!! gile poyo (perasan)… Tapi, sila percaya..Wa talak tipu maa. Wa kerje hadap PC je..wa hadap lu, lu hadap wa selama 8 jam tu…


Bulan February lepas aku balik kampong...memang sentap gile dengan org-org kat umah tu..rasa nak sembelih pakai pisau tumpul..kasi terseksa banyak-banyak. Paling aku sentap dengan abang angkat aku ok..Mulut dia ada serupa beruk jantan la. 1 hari tu kitorang jumpe dan ini yang aku tanye

Aku: izan, fa dah makin kurus ke gumuk ????

Dengan muke x bersalahnye die jawab

a. angkat: gemuk gile, punggung tu macam org pempuan beranak 5 kenapa !!!!!!!

SENTAP !!!!!!! Terus aku angkat kaki…gile berani jantan tu punye statement.. light-light sudahla... Klo nak kuuk, tapi disertakan kata pujian sepertii 'takpe, fa masih cun lagi standard Rozita Che Wan' ini disamakan aku dengan pempuan beranak 5 ??????? nasib bukan macam gajah beranak kali ke 5..

Bile aku pulang semula ke rumah sewa, aku pandang betul-betul diri aku dalam cermin.... ADAKAH GEMUK SGT ????? Masih ada cutting lagi what..So, finally aku tak tahan..

Bermulalah pengembaraan memecahkn lemak-lemak degil ini… klo nak tahu ape jadi pade aku for the next 3 month.. tungguuuuuuuu
.. Boleh tunggu tak ?? kalau x boleh, kita x geng la wei..


Thursday, May 27, 2010

Aku yang Gemuk !!!!

at Thursday, May 27, 2010
Reactions: 
1 comments
Untuk pengetahuan uolls la,,aku ni memang gajah… klo nak dibandingkn dengn mak gajah tu...adoiii !!!!!

Pengsan..aku setaraf mak gajah yang tengah bunting anak ke 5..tak ke pengsan bile tengok depan cermin sana sini menggeleber.. malu uolls malu..

Aku ni bukan tahap overweight light-light je tau..bayangkan aku hampir memasuki fasa OBESITY !!!!! Amik ko..obesity… anak dare meletup macam aku dah obesity..x ke jadi tarzan mak aku kat kampong tengok badan aku yang cute ni..

Tiap kali aku balik kampung je, perkataan DEBAB GENDUT memang dah biasa aku dengar.. Motip ?????? Padahal mak aku gendut jugak..kihkihkih.. sorry ibu..ur daughter dah light-light gendut tau


Berat aku starting 89 kg...ha !! 89 kooo…jangan main-main, dengan tinggi aku 169 cm.. dah la galah, gajah pulok tu..elok beno la tu..full package uolls..Kesimpulannya, aku memang galajah !

Mana x jantan-jantan ensem lari bile tengok aku…tiap kali jantan lari, aku tengok cermin, "terok sangat ke, kire solid ah ni" kan..Hurm, padan la diorang lari, cermin tu pun naik retak bile aku tayang body aku ala-ala mas idayu, bile aku posing, terus senget cermin aku..erk..??

Tak ke hina uolls namanye..sentap dengan cermin sendiri..cermin yang x bernyawa tu pun mampu hinakan aku..jaga kau !!! anyway, 89 tu berat aku mase 3 bulan lepas..

3 bulan yang lepas ye..Bukan sekarang !

Aku ingat lagi...mase tu aku pergi bercuti ke pulau kapas...diorang amik-amik la gambar,dalam banyak-banyak tu, gmbar aku yang paling celaka sekali ok..org lain cute lute ohhh








makcik yang muke selenga..Aku ni, ibarat gajah dengn bacteriaaaa..malu uolls malu
Korag perhati la betul-betul makcik yang tudung coklat tu..itu lah aku...


sila abaikan kakak gemuk tu. Gile makcik kan bile tengah debab bengkak-bengkak macam tu. itu aku dah pakai baju hitam nak tutup lemak-lemak yang tengah lumba lari nak membentuk tyre spare


debab nyeee..Bila amik gmbo, sibuk nak tarik nafas biar x nampk lemak..apakah sebab aku gemuk ek ??? nantikan penyebabnye... MUWAHAHAHAHAH (mcm setan je)


BaBY BloGgER

at Thursday, May 27, 2010
Reactions: 
0 comments



BABY KE ???? pelisssshhhh...hak hak! macam bobo je aku rase

27 May 2010>>>>
tarikh ni aku start buat blog ..

Ni kes aku baca blog blog kawan aku, macam seronok aje… lagi-lagi bile aku bace blog nyah-nyah yang ayat daring giler.. wah....!!! Aku pun teringin ni nak act daring,, padahal, daring ke ?????

Rope badan pun macam tin sardine..ade hati..motipppp ???? (Aku tahu aku anak dara brsaiz kotak tv plasma 42 inci !)

Macam tu la jugak rope aku ni… aku tau aku ni adalah sikit macam rupe Pamela Anderson tu kan tapi walopun sipi-sipi je…….. pak imam tengok muke aku pun pandang dua kali tau... gila statement…

Mungkin permulaan ni, ayat aku x berapa nak sedap kot, sampai boleh buat korag amik bantal, tutup blog aku ni, tapi aku cube..

Yang penting tiap ari aku akan improve ayat aku yang standard BM dapat F ni. Aku kan baru belaja uollss, jadi cerca merca maki daki, tidak akan dilayan...

Aku dapat memang aku smackdown habis-habis… ok uolls.. ni nak try-try je..jap lagi aku gosip balik......banyak yang aku nak umpat ni







 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review