Friday, May 28, 2010

SEDUT LEMAK !!!!!!

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
Wah wah tajuk entry dah gempak..ko ingat ko anak orang kaya nak sedut lemak bagai ni…nak beli spender 3 helai 10 hinggit pun ko pikir banyak kali, ni kan nak sedut lemak yang harge riban-riban tu..jangan berangan wahai bini Shrek

Aku xler kaye uolls..light-light aje hidup ni macam orang lain..maksud sedut lemak kat tajuk entry aku tu ialah sedut lemak secara sihat.. klo korang bace mane-mana website care nak kurus ni... sudah tentu they olls akan tekankan 2 perkara ini..

Pemakanan dan senaman..mase aku dengar 2 perkare ni, memang pengsan, sebab aku memang payah nak tinggal gaya makan aku yang macam esok semua makanan akan di baham oleh bini shrek yang lain, takde kesempatan nak makan dah..ha gitu la..aku memang nak cepat kurus, then tanyela pendapat-pendapat kawan aku yang bijak macam albert popeye tu, diorang kata JANGAN MAKAN NASI.

Jawapan diorang buat aku nangis uolls..nasik tu… ni aku listkan ape aku buat sepanjang kegigihan aku nak kurus ni. Ni semue motivasi untuk orang-orang yang badan standard pattern tv zaman dolu-dolu..Gedabak yang amat:



1. Pemakanan:

Waktu serapan, aku terpaksa say bye bye kepade nasi lemak kegemaran aku tau.. wlopun nasi tu macam memanggil-memanggil aje, tapi aku tahan ...gigih ni..itulah factor aku gemuk tau..hari-hari nasi lemak. Nasi lemak hari-hari. Lemak terkumpul hari-hari

Aku switch kepada kuih dan nestum..no more ice pagi-pagi..mesti korang xnak perut korang naik same tinggi macam breast korang yang macam nasi lemak RM 2.00 tu kan ??? beli nestum atau oat ready made je senang,,nampak macam kejam la kan xleh makan nasi lemak langsung...

Karang mati kempunan, aku jugak yang salah..seminggu sekali ok la...itupun separuh aje ok..jangan ko bantai 1 rice-cooker...


Untuk lunch pulak, minggu first of course susah nak tinggal nasi kan, jadi care nye aku amik separuh dulu..then aku kurang kan kepada suku..ingat !!

1 senduk nasi tu dah dikire banyak ok..lauk banyak xpe...nasi tu olls, haruslah tahan nafsu setan korang yang kuat makn tu.

Lepas aje sebulan, aku dah berjaya x amik nasi langsung..wah gile hebat..mule-mule memang rase nak merangkak cari nasi...tapi lepas 3 hari x amik lagsung, rase macam 'eleh.. Apa barang makan nasi'..hahaha..ade bunyi keberlagakan disitu..

Ha !!! yang penting klo nak amik lebih lauk tu, sayur dah ikan,,jangan korang belasah ayam 5 6 ketul sekali lahap..mau aku tempeleng..


Dinner: ni waktu critical sekali, klo boleh dalam 3 bulan pertama tu, jangan makan malam..

Klo terasa nak makan pun, amik susu aje..aku pun ade masalah nak tinggal makan malam ni..jadi care aku ialah, malam aku amik roti dengan susu..

Confirm perut korang akan meletop klo makan tu je..kenyang uools..sape cakap x kenyang..malam berikutnye cube la try tinggalkn roti tu..

Klo waktu siang korang cukup jaga, bile malam pulak korang macam tong sampah DBKL, x ke sama je..lagi gemuk adela..



2. Senaman:

Klo nak kurus, kene la korban cikit… dulu minggu pertama hari-hari aku buat senaman dekat belakang KUALA IBAI, Terengganu.. kat situ ade taman dan disediakan tempat pejalan kaki..

Situlah tempat bukti kegigihan aku uolls. bulan pertama memang aku xleh nak berlari, memang akan semput..

Jadi aku spend la mase 2 jam untuk exercise berjalan tanpa berhenti. Memang ketar lutut bile pertama kali exercise ni...malu nak berlari pun ade..tapi ade aku kisah????
Bila aku dah chantek ni, aku akan jogging ala-ala diva kat kuala ibai tu..dengan muke kekwat aku terus berlari..


KEPUTUSAN MAK GAJAH:

Korang mesti nak tau kan ape jadi pade berat aku selepas 3 bulan kan ??? ok uolls,jangan terkejut sebab aku dah hilang






10 KG !!!!!!




Ha gempak kan bile aku announce ni..sekarang aku dah turun pangkat kepada anak gajah comel..tak lg mak gajah beranak 5 kali. berat aku sekarang 79 kg.. x sia-sia tau.
Sekarag aku dah bawah 80 kilo..x sabau nak balik kampong posing ratu kebaya kat sana..yang penting cermin aku x senget lagi … sayang ko cermin..x jadi aku nak baling ko ke longkang








SEBELUM (89 kg)






SELEPAS (79 kg)
aku yang baju putih tu


ha ??? amacam ?? mengancam x ? koya betul aku ni. motipp aku nk kurus ??? next entry ok..






1 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review