Thursday, March 31, 2011

Senyumku Menawan Kalbu

at Thursday, March 31, 2011
Reactions: 
0 comments
Terasa nak senyum je malam ni...

1. Tengah berak sembelit dalam bilik kecik pun boleh senyum


2. Kene tinggal boipren pun boleh senyum

3. Melayan mummy-mummy shrek meroyan nak kekah poket hujung minggu ni pun senyum


4. Bos pulak, dengan muka tak bersalah suruh buat kerja bayar parking kete dia, pun senyum


5. Tinggal berdua sepanjang petang bersama opismet hensem, lagila senyum

6. Duit dalam dompet tinggal 3 hinggit pun, senyum


7. Hutang dah keliling dunia pun, senyum


KENAPAKAH...????

Hahahaha...



INI DIA...!!!!!


Kalau gaji hampir nak masuk, sapa yang tak senyum dek nooonnnnnnn... Kak Peah ko dah sawan ni... Kalau 5 minit lagi dia dah feeling DONALD TRUMP, maksudnye gila dia sampai la tu...


Luka di Hati

at Thursday, March 31, 2011
Reactions: 
0 comments
Kenapa ye, aku masih rasa sakit...

Air mata masih mengalir...

Keadaan menjadi buruk bila menjelang petang dan tengah malam..

Masih tak boleh tumpu pada kerja..

Semua perkara yang sedang dilakukan, cuma badan je yang buat, hati ditempat lain..

Harap-harap semua ini sekejap sahaja...

Aku dah tak mampu bertahan...

Mulut ku senyum, tapi mata ku menakung air mata...

Dan ketika ini, air mata luruh lagi untuk yang kesekelian kalinya...

Wahai hati, lepaskan dia, terimalah bahawa, DIA BUKAN JODOHMU...


Diberhentikan Kerja

at Thursday, March 31, 2011
Reactions: 
0 comments
Bukan ahkak ok, bukan ahkakkkkk...! Ni kisah orang lain.. Yuk kepochi hal opis yuk..! Teheee..

Minggu lepas, masa bos takde, borak la dengan opismate aku, nama dia Faizal. Kami ni pekerje berwibawa ok... Depan bos, kemain khusyuk buat kerja, macam tak wujud orang meja sebelah.

Bila tengok bos dah tutup aircond bilik dia, tanda nak keluar opis, hati dah berbunga riang mahu kepochi bersama Faizal... Waaaa, akhirnya boleh bukak mulut. Kalau bos ada pun bukak mulut, tapi berlakon profesional katanya.. Hahahaha.. Gelisssss

Tapi apa-apa hal, kerja aku tetap ikhlas ok, aku bukak pesbuk pun waktu rehat je. Tengok, baik ke tidak. Takdenye orang nak dapat pekerja macam aku ni. Dah la cun kannnn.. Hahahaha..

Bermulanya gosip, selalunya Faizal yang bukak cerita, ahkak tak berani dek non.. Berani curah minyak je dalam cerita tu... ekekeke..

Faizal: Sebelum awak, ade sorang budak yang kerja sini tau... Tapi sekejap je la. Dalam 2 minggu..

K. Peah: Ye ke...?? Tapi kenapa sekejap sangat..??? Tak tahan ke..?? (Curah minyak sikit)

Faizal: Takdelah, bukan tak tahan. Bos pecat...~

K.Peah: BOS PECAT..??????? Sebab ape dek nonnn..???? (Hahaha, aku tak panggil gitu ek)

Faizal: Bos bengang dengan dia..

K. Peah: Bengang..??? Dia mencuri ke..?? Ponteng kerje ke..?? Malas..?? (Minyak dah tuang separuh.. kihkihkih)

Faizal: Ada sekali tu, dia tak datang kerja, lepas tu tak bagitahu sebab apa. Esoknya datang macam takde apa yang berlaku. Tu yang bos bengang tu..

K. Peah: La, sebab tu je kene buang kerje..

Faizal: Ada lagi, dia tu macam blurr sikit la. Lepas tu, angkat telefon pun macam nak tak nak. Suruh kol orang pun tak nak. Malu-malu. Kerja pun lambat..

K.Peah: ASTAGFIRALLAHALAJIIIIMMMMM..!!! (Kebabom..!)


Hahahaha... punya dasyat kalau mengumpat kan. Seronok betul. Takde opismate pempuan pun xpe dah. Yang ada sekarang ni pun boleh tahan mulut nye macam Kak Senah kan...

Kita paling takut kan, kalau-kalau performance kita waktu mula-mula-kerja adalah tidak bagus. Lepas tu tak pasal-pasal, bos suruh sukarela buat surat perletakan jawatan. Dalam hati kita pikir-pikir la jugak, TAK BAGUS KE AKU, KURANG MENGANCAM KE, atau, TAK KUAT KE GODAAN AKU.. hehehe..

Bekerje dengan rajin, hipokrit sikit pun takpe, asalkan tak disuruh berhenti.. Tak gitu Cik Salmah...???



Wednesday, March 30, 2011

Kak Peah Waktu Dolu-Dolu

at Wednesday, March 30, 2011
Reactions: 
0 comments


Comel ke tidak, comel ke tidak...??? Haruslah comel, tengok la bila dah besar badak ni macam mana rupanya kan.. Kalah jeniperkuihlapis tau...

Sebelum ni aku ada kasi tunjuk gambar yang ni rasa.. Dan ada orang perasan, gaya aku sebijik macam patung cinonet sebelah tu.. Dengan topinya, dengan pipi layut nye..



Jangan ditanya aku pakai rambut palsu sape.. Haruslah makcik hang tuah.. Dia kan masa moda-moda feeling ratu cantik saing-saing Erra Fazira gitu... Aku pulak feeling Engku Aleesya.. BOLEH...?????

Perasan tak, gambar kecik-kecik semua aku dipakaikan toipi..?? Nak ada gambar tunjuk kepala memang tak ada. sebab aku dulu adalh baby yang debab dan botak.. Boleh terbayang bakal anak ku nanti. Mesti cun macam mummy die masa moda-moda... hahahaha



Bila dah dapat adik, terus muka macam kurang kasih sayang. Tu yang dah hilang muka 'Engku Aleesya' tu... Keh keh keh..

Itu saja olssss... Malas mahu story lelebih, Kang korang ingat aku budget era pajira pulak bila dah besar.

Lalalalala...~~~


Stok Anak Pak Imam

at Wednesday, March 30, 2011
Reactions: 
0 comments

Kacak tak kacak, liur tak liur tengok mamat hensem sebegini comel makan straight depan aku...! muahaha... Mula-mula tak perasan tau, tetiba apasal la rasa panas je, apasal la nak feeling hati tak pernah terluka, apasal la rasa kene buat muka cun ni. Mula-mula makan pun takde semangat mana, sekali angkat je muka, tengok depan... Wallaweiiiiii, terkeluar semula capati yang aku tengah kunyah... Hahaha.. Buruk punya perangai. Ni buat aku semakin semangat nak pergi kerje awal, makan kat kedai tu. Dia makan sorang-sorang pulak tu, sah sah awek bukan satu tempat kerja kan.. Tehheee... Ni bukan lagi stok anak ayam ni, ni stok anak pak imam terbaik dari ladang.. Kah kah kah. Sempat aku toleh meja dia, tengok ape kah menu yang menjadi idaman, boleh aku tiru kan. Sekali dia makan 'THOSAI, TEO AIS, TELUR REBUS 2 BIJIK'... Dalam hati aku, sah..! Ko pun species hantu raya macam aku...


Sampai Dua Gelas

at Wednesday, March 30, 2011
Reactions: 
0 comments



Apa nak jadi kak peah oi... Orang lain putus cinta, setitik air pun tak minum. Tapi kau sampai bergelen-gelen. Kalau dah namanya bergenetik naga kelaparan tu, tetap naga jugak. Putus cinta seratus kali pun, ko makan tetap macam hantu raya kan.. Teheee... Dasar naga yang makan tolak batu dengan kayu je... keh keh keh..


Pagi Yang Sembab

at Wednesday, March 30, 2011
Reactions: 
0 comments


Pagi uollss... Bangun hari ini dengan mata yang bengkak. Sape yang dah tahu tu, thanks korang sebab kasi semangat... Mungkin betul, jodoh aku adalah orang lain. Cuma paling terkilan, bila aku sedih begini, ariff tiada di sisi.. Mamat tu, bizi memanjang. Sempat ku perli 'Apa khabar YB Ariff kite ler ni..???' Huhuhu... Rindu sama dia.. Makan hari ini terasa sunyi seperti biasa.. Ingatkan mahu mengorder telur mata separuh masak dengan roti bakar, sebab dah lama tak makan, tapi bila ingat ingat balik, tak pasal-pasal roti tu banjir dek air mata aku.. Ok uollsss, semoga bekerja dengan kuat, dan menyambung tugasan mengampu boss untuk hari yang ke 3.. Hik hik hik... Gaji tak keluar lagi weh...!!


Tuesday, March 29, 2011

Jangan Tanya Pasal Diet

at Tuesday, March 29, 2011
Reactions: 
0 comments
Aku dah fobia bile orang cakap badan aku dah mengembang... perkataan DIET pulak, bukan aje dah kelaut, tapi dah terbang ke tujuh lautan.

Sila percaya, tapi badanku tetap maintain meletop-letop kata kooo.. Hahaha..

MAsa minggu lepas pergi timbang kat supermarket pakai penimbang masuk 20 sen tu, hampir capai 70 ok...! Nangis.. Cube kalau sebelum ni, tunjuk angka 67 kilo, time tu rasa macam nak, LIHATLAH DONIA...!!!

Sangat hell itu penimbang, lepas nampak angka 70 itu, cepat-cepat turun, buat excited macam berat turun 5 kilo.. Huhuhu. Berlakon sangat.

Baju pun ada yang menunjukkan simtom-simtom nak tercabut butang. Bukan satu dua butang, Dari atas sampai bawah ok.. Minggu lepas la, bukak je sweater, terus terperanjat mak enon, baju aku tak berbutang semuanya.. Hahahaha... Kehlasss punya seksi tau..

Malas nak pikir pasal diet, nak makan mee ayam.. fuhhh terbaik dari kedai payung..


Jom Serapan

at Tuesday, March 29, 2011
Reactions: 
0 comments




Hari ni sampai ke kedai mamak feveret kak peah adelah awal... Maka hati adalah berbunga-bunga nak makan roti bom! Teheee... Tiap minggu roti bom, boleh jadi meriam mulut cik peah ni ha... Sangat lapar ok. Malam tadi makan kepok lekor bape ketol je sebab tengah angin satu badan dengan mamat sorang tu.. Grrrrr... (Ayg akan ingat sampai bila-bila by...!). Sudah, malas mahu burukkan muka, kang tak cun kang, bos tak up gaji pulak.. Mood bos ikut mood PA ok...! PA cun, bos pun hensem. PA macam haram jadah nye perngai, bos pun buat perangai muka ketat. PA jadi shrek, bos jadi gorillaa. Huwaaaargh... Bye olsss


Monday, March 28, 2011

Baju Kepam Seminggu

at Monday, March 28, 2011
Reactions: 
0 comments





Ini namanya bukan kepam seminggu, aku kepam sejak zaman dinasour lagi. Punya pemalas seperti gorilla yang makan suap di zoo tu..

Betul cakap sesetengah suri rumah yang perangai pemalas nye setarap aku ni kan, nak basuh kemain rajin kan, nak lipat, umaikaaahhhh, kene dapat azimat dulu baru boleh start lipat..

Kalau tak datang azimat, perdana menteri tukar sepoloh kali pun, tak akan berlipat. Ni kalau mak mertua datang buat spotcheck ni, habis terbongkar segala keayuan, lemah lembut tutur kata sopan santun bak puteri bangsawan.

Bila dah start lipat baju, ade je pulak halangan nye, nak YM la, skype la, FB lagik, mana nak melayan yang mengetuk pintu suruh update.. Ecehhh. Hahahaha.

Mood sebenarnya tak ok hari ni, petang tadi masa aku on the way ke bank, ade promoter macam ala-ala UNIFI gitu kat tepi-tepi jalan, aku dah la xde mood, tangan dah luka sebab kene payung, orang tu hulur brochure pasal insuran Prudential, pikiran dah melayang kemana-mana, aku balas gini



Takpe takpe, saya dah ada broadband...


BOLEH...????

Dalam berangan-berangan tu, sempat aku muhasabah diri sebab terlalu bengap. Hahahaha. Apa ke halnya ko ni Kak Peah, orang tu promote insurance, ko balas broadband...

Lepas tu, aku lalu kat area 'broadband' tu, pastu ade sorang abang ni perli aku, ni bukan broadband ye.. kihkihkih

Macam haram jadah dia punya gelak. Aku jeling, lepas tu brochure yang dia bagi tu, aku konyok, paaaap aku campak atas jalan... Padan muka ko. Nak cakap aku perempuan takde adab..???? Ade aku kesahhhhh...

Dari kisah baju tak berlipat, ke kisah abang promoter yang bengap nauzubillah pulak... huhuhu. Ok uollsss, dah malam, kene bertugas comolot dengan manjaku tersayang pulak, Tengah ketandusan kasih sayang tu .. hehehe.


Nak muntah tak..??? Aku tadahkan.... Ngeh ngeh ngeh



Bos Takde...

at Monday, March 28, 2011
Reactions: 
2 comments


Bila bos takde, opismet yang sorang lagi pun dah keluar, agak-agak apa yang aku tengah buat..????



Haruslah Kak Peah sedang JOGET GOYANG MONTOT...!!!!! Hahahaha..

Baru aku paham perasaan bila duduk berseorangan saat bos takde pulak tu, sambil melayan perasaan dan menolak ketepi semua kerja.. Serius macam di dalam syurga okeh.. ! Penat aku hipokrit depan bos.. hak hak hak...

Nak pengsan ok hari ni, macam nak mengengsot je balik rumah, tak larat nak angkat kaki.. Penat otak, penat tangan, penat berlakon (hehehe), penat jadi cun, semualah... Penat angkat telefon kene dengar marah orang pun ye jugak... Hello, ade ke tulis kat dahi aku ni "SILA MAKI AKU..???"

Bila penat-penat ni, mula la lapar, mula la sawan perut aku ni datang, mula la terasa nak kol no 010- 719****, nak minta makan itu ini, terasa nak buat-buat modal merajuk pun ade. Tetibe teringat kek secret resepi.. Slurpppp..!!!

Lagi 10 minit mahu balik, boleh buat muka tak bersalah pergi secret resepi, hentam sekilo kek.. PEDULIK...! Janji, lepas geram...


p/s: By, bucuk tembam awak nak mamam kehepsi dinner plate 2 set... BOLEH ?????


Pagi Yang Serabut

at Monday, March 28, 2011
Reactions: 
0 comments

Morning yang serabut uolllsss.. Biasalah pagi Isnin, terbangun lewat adalah sewajib macam sembahyang 5 waktu. Natijahnya, mendapat la aku masuk kerje lewat 5 minit...! Syabas bete...! Pecah rekod dlm bulan ni, 2 kali lewat kan... Natijah bangun lewat kedua ialah, x sempat makan kat mamak feveret aku tu... Huwaaaa..! Dahla 2 hari tak comolot, tambah sehari lagi, mulut aku dah pparkinson nak pekena roti canai mamak home made... Huhuhu. Pagi-pagi terpaksa hadap biskut kering jagung dengan air masak yang 'sedap' ni. Teheee. Padan muka kauuu....




Saturday, March 26, 2011

Bila Si Dia Pulang Ke Kampung..

at Saturday, March 26, 2011
Reactions: 
0 comments



Automatik aku jadi janda ok.. Dari pukul 8.30 malam aku tunggu, kol 9.30 malam baru muncul... Lama kan..?????? Lama sangat sampai rasa nak lempang aku tak..??? Teheee..

Dah namanya bercinto, satu saat pun rasa macam nak naik hantu kalau menunggu tu.. Dari yang dulu, sampai ke yang paling latest, balik kampung je lupa aku.. Perangai sebijik macam derian, memanaskan hati je kan..

Nanti dah balik dari kampung, buah hati kesayangan intan payung terjun dia ni jugak dicari mintak manja.. Yang tembam macam pau ayam ni jugak di mesej, dok ber ayang-ayang.. LEMPANG KANG..!!

Huhuhu.. Garang tak..??

Hari ni lagi la, asyik aku je yang mula mesej tau, nak harap ke dia..?? Hurm, agaknya sekarang tengah dok kat warung burger feveret die sambil buat perangai lupa bini, ngorat awek-awek yang baru nak up..




p/s: Dia tu memang takde taste langsung. Ex awek dulu-dulu, semua tarap setinggan. Aku je sorang yang tarap banglorrr.. Hahahaha..


Friday, March 25, 2011

Desperate Sangat...!

at Friday, March 25, 2011
Reactions: 
0 comments



Huwaaaa....! T___T Memang betul la internet aku dah kene potong...

Hellooo, lambat seminggu je pun, bukan aku bayar secara cengkeram mudah macam dekat Court Memoth tu.

Time terdesak gini la, bergunanya kuasa veto ku sebagai wife to be untuk orang tu... Hehehe.. Harus ok...! Selalunya aku gertak 'NAK KAWEN KE TAK...?', pasti menjadi.

Aku tak tahu kali ni menjadi gertak atau menjadi lebam. Silap hari bulan, aku yang dilibas.. Huhuhu. Pesanan untuk si dia: By, kalau by bayarkan ayg punya internet untuk bulan ni, dan bulan depan dan depan dan depannya, ayg janji dengan by, ayg takkan kenyit mata dengan abang jual serapan kat bawah tu, yg macam selalu ayg buat semalam, lagi ayg janji, ayg xkan pandang Fahrin Ahmad, walopun dia selalu goda ayg, pastu ayang janji, xkan senyum kat abg guard dekat pejabat ayg tu, termasuk mamak yang selalu amik order serapan ayg pepagi tu, dan ayg janji ayg x kan usha abg kat kedai nasi ayam penyet untuk dapat kan harga murah tiap kali makan situ, dan lassstttt sekali, ayg janji, ayg xkan dah mintak hantaran sampai 2o ribu..

Huhuhuhu (NANGIS....!!)






Dan, ayg sangat comel kan..? Teheee


Mencik Sejuta Kali

at Friday, March 25, 2011
Reactions: 
0 comments


Entah kenapa dengan tetiba broadband yang hidup segan mati tak mahu ni, nak buat lawak sarkas, dengan tidak mengconnectkan diri beliau...

Memang betul-betul sarkas punya lawak ni... Esok hari minggu oiiii...!! Aku nak buat apa kalau bende alah ni disconnect medangggg... Jangan kata kat aku 'PERKHIDMATAN ANDA AKAN DISAMBUNG SELEPAS PEMBAYARAN BIL'.. T___T

Tu bukan lawak lagi dah, tu namanya mintak sepak...

Mana aku nak gadai bulu dah hujung-hujung bulan... Wahai broadband, engkaulah nyawa, engkaulah intan, engkaula penawar, engkaula payung, engkaulah boipren aku... Connect ye malam ni...?? Kalau tak connect, ayg cari boipren lain... Huh! Bubye..





Jom Makan

at Friday, March 25, 2011
Reactions: 
0 comments

Aktiviti makan sebagai looser melarat ke tengahari.. Makan dalam opis sajork, malas aku nak turun, dan sebab lainnya, adelah mahal, cekik darah, lintah darat, buaya tembaga, semual a yang seangkatan dengannya. Paling senang makan di office, memang la nampak looser, tapi looser di kedai mamak memang yang terbaikkkk ah... Bila makan sorang-sorang kat bawah, maka yang lain dok pandang-pandang, sambil ngumpat-ngumpat.. 'cun cun pun makan sensorang...!' hahaha... Baru lepas menikmati ayam goreng berempah dah sotong sambal. Sodappp cik kiah oiiii... 


Cuma ayam tu, aku asyik terimagin die terpelanting kat pintu bilik bos... Wakakaka.. Mesti ketepekkkkk bunyi nya... Hahaha.. Takpun termasuk dalam fail projek ke kan... Aku rase, die x pikir panjang dah... U'RE FIRED...!!!!!


Kedai Mamak Feveret

at Friday, March 25, 2011
Reactions: 
0 comments


Selamat pagi uolllssss...uii sudah hari jumaat la.. Esok cuti la... Yeay!! Boleh joget goyang montot... Seperti biasa aku tengah sarapan di kedai mamak feveret sepanjang zaman... Entah la, hari-hari asyik ingt kedai ni je.. Sebelum tido pun dah x sabar nak serapan sini. Adakah ini yang dikatakan mandrem sudah mengena...???? Choiiiii... Dahla mamak sini kalau usha aku, baikkkkkk punyaa kan.. Tau la aku stok anak dara pilihan sepanjang abad gitu.. Kelas sangat kan....




Thursday, March 24, 2011

Cantik Sangat Ke Nampak Tetek

at Thursday, March 24, 2011
Reactions: 
0 comments


Aku kalau tulis tajuk memang ober, tak tapes-tapes, terus daassss aku bagi.. payah nak lindung-lindung ni, dosa tetap sebeban di beri...

Pernah tengok gambar ni..??? Fesyen paling hot kononnya dan paling berani mati oleh minah jinggo ni..

Perempuan ni, ade berlakon dalam drama kat astro, Kamelia tajuknya, berlakon bersama Elyana Kalis Rindu tu..

Tapi dalam cerita tu, digambarkan perempuan ni macam wanita lindungan bulan la, selalu di buli oleh Elyana tu..

Macam biasa, tak semuah yang kita selalu tengok tu, perangai nye seharum syurga, kadang-kadang muncul jugak nerakanya kan.. Sama macam pempuan ni, baju dia tu, Astaghfirrallah, bisa buat para lelaki me~____ (Sila sambung... hehehe)



Waaa... Saje kan nak amik gambar pandangan sisi...??? Motif..??? (Macam biasa)


Aku boleh buat 2 kesimpulan je pasal photographer ni, sama ade dia memang nak buat bahan, xpun kan, kasi tunjuk kat semua orang, 'Ko punya jatuh la nyah...'

Hahahaha... Kelasssss sangat kan.


Pagi Yang Ceria

at Thursday, March 24, 2011
Reactions: 
0 comments

Mulakan hari anda dengan ceriaa....! Wah, budget macam ratu dunia kak peah punya ucapan... Sangat executif kak peah punya baju, gaya nak pergi mesyuarat kabinet negara katanya kan... Well, baju kene kencang, make up kene tebal, baru bos sayang... Ekekeke.... Entah apa-apa... Muah untuk uollss.. Sayang korang juta-juta.. (tetibe)


Tetiba Feeling Ramai Peminat

at Thursday, March 24, 2011
Reactions: 
0 comments
Kak Peah ko sedang membuang tabiatnya mengupdate samapai 4 hingga 5 kali entry sekali... Budget ade peminat datang ketuk pintu rumah suruh update..

Well, life is life, work is work, but glamour..?? is KAK PEAH..

Hahahaha... Perumpamaan entah apa-apa aku bagi.. Makin lama makin x beradab, makin kurang ilmu bilik tidur.. Selalu aku rajin je kan, kasi tips goda lelaki hensem..

Sekarang sudah kurang, malas nak buat aksi sentap tarik tali dengan sorang mamat tu.. Keluar je word 'abang hensem', kemain muncung lagi, boleh buat gantung orang...

Moh kita buat kerja berfaedah sikit yob.. Apakah itu...???

Ni dia..... Kotak undian...!!! Hehehehe... Macam majlis MPP pulak blog aku kan. Belasah...!!



Saje gedik sembelit nak tengok, ok ke tak layout yang baru ni, senang loading atau tak.. Jadi, sila jawab ye. Kalau rajin, tiada paksaan.. Kotak undian berada di sini:


<----------------------------

Selepas mengundi, sila tekan NEXT...

Wednesday, March 23, 2011

Sedap Sedap Sedap..!!

at Wednesday, March 23, 2011
Reactions: 
0 comments

Malam ni feeling omputih makan kek untuk dinner..

Kak peah ko sanggup menapak ke Giant semata-mata memenuhkan impian tekak naga saktinya makan Secret Resepi.. Sorang-sorang pulak tu.... Belasah..! Janji tembolok ku terisi..

Kalau sebulan tak makan kek ni, tak rasa artis sangat kan... Kalau hari-hari macam ni, aku bukan gadai bulu je, rumah yang omak den wasiatkan pun boleh tergadai... Muahahaha...

Merata-rata kot jumpa SR ni area KL dan Selangor, sama naik macam kedai mamak bawah office aku tu ha...




Melayan kek ni, sampai kuyu-kuyu mata... bukan letak dadah pun sampai boleh khayal.. Kepada yang meminati new york cheese kek ni, tahu la tahap mana dia punya kuyu tu.. Layan beb layan... Macam kene suntik... hahaha..

Mana tak naik 2 kilo bulan ni T______T (Ada tali tak..?? Eh kalau pakai pisau, cepat sikit jalan)



Gambar syok sendiri wajib ada.. hehehe.. Untuk tatapan insan tersayang katanya.. Bukan boleh kalau ditinggal seminit dia tu, kurus-kurus pipi nangis-nangis cari aku... ekekeke.. Kan by kan..???



Makan Sorang-Sorang

at Wednesday, March 23, 2011
Reactions: 
0 comments


Sangat nampak macam looser okeh makan sorang-sorang. But that's not the point. Yang penting kenyangg....




Menu saya untuk sesi makan sorang-sorang kali ni ialah TOMYAM DAGING... Dap dap dap...




Nampak sangat gelis ada hijau-hijau tu??? Kembang tekak dah ni...

T
ak makan rugi pulak 6 hinggit aku.. Belasah je labu...




Tapi selepas merasa sesudu.. Walaweeeiiii sedaap siot, sampai menjilat hinguss... Hahaha... 




Lagi best makan sorang-sorang, xyah pandang kiri kanan... Sekejapan, licin...

Sengaja menghabiskan duit makan mahal-mahal...


Jangan anggap ku dah gaji, aku gadai bulu nak makan tom yam... Tsk tsk..







P/s: by, nak pijam duit...! Syg by dunia akhirat.. Ekekekeke




Testing testing...!

at Wednesday, March 23, 2011
Reactions: 
0 comments

Sedang cuba update blog pakai phone... 

Huhu...sudah maju cik peah sekarang ye.. 

Tawakal je ni, kalau tak jadi memang aku hempuk... 




Macam Atuk-Atuk

at Wednesday, March 23, 2011
Reactions: 
0 comments
Macam Atuk-Atuk by fariha13

Serapan aku pagi tadi...

Roti bom dan air kopi. Macam atuk-atuk pergi ngeteh ok...!



Ngeteh tu ape???



Bahasa orang jawa yang bermaksud lepak-lepak minum kopi..

Macam tu la perumpamaannya.



Selalunye minum teo, tetibe tertengok orang meja sebelah minum air.. Cissss..meliur-liur walopun hanya air kopi..



Bajet xnak kasi ngantuk dalam office, makin tersembam ade lah.....


Tuesday, March 22, 2011

Karen Je Muka AKu

at Tuesday, March 22, 2011
Reactions: 
0 comments
Letrik takde hokeh...!!!

Berpanas, bergolap, dan hanya nampak batang gigi ko, ko dan ko... Ok sangat senang nak cari aku dalam gelap, sah sah gigi aku besar macam keyboard pianao segala.. tsk tsk tsk...

Dari jauh boleh nampak, 'Ha, tu kak Peah datang, kemain silau lagi gigi die kan...!' Hahaha

Tengah-tengah mandi, badan penuh sabun, pluppppp...!!! Gelap golita.. Aku ingat housmate aku nak buat lawak doraemon ke apa, sekali satu perumahan ko blackout.. Ni mesti ada yang tengah mabuk todi 5 sen langgar tiang letrik...!

Nasib baik aku dapat raba-raba nak capai tuala... Kotnya tengah raba-raba, tuala terjatuh, then basah, pastu dapat idea bangang petala tujuh suggest aku keluar bogel bolat dari bilik air dengan harapan housemate tak nampak...

Sekali tetiba lampu menyala. Haaaahhhh....!! Segala kurap-kurap, lopak-lopak nampak... harus bebudak ni tak makan kat rumah seminggu... ekekeke

Gila kencang imaginasi aku.. Well aku pernah buat ye, kes tak bawa tuala, tutup dengan baju, yang depan jetutup, yang belakang, sila imejin... wakakaka

Punyala bangang, padahal boleh je pakai baju tu, tapi dasar badk sumatera yang pemalas kannn...

Situasi sekarang, masih menanti abang TNB betulkan kotak letrik, sambil dengar jiran atas menyanyi macam pondan Lorong Haji Taib.

Sunday, March 20, 2011

Atas Permintaan Yang Tersayang

at Sunday, March 20, 2011
Reactions: 
0 comments
Aku kan awek mithali gitu, boipren sudah tanye-tanye, takde cerite baru dalam blog, dok merengek-rengek bawah ketiak aku ni ha.... (hahahaha, ok itu tipu)..

Tak tahu nak cerite bende alah ape.. tapi sejak akhir-akhir ni, ketagihan aku dah datang balik la.. Untuk yang baru-baru baca blog aku ni kan, untuk perhatian uolls, aku ade ketagihan pada lelaki kacak... ekekekeke...

Dah nafsu aku ini, akan cube untuk aku lempiaskan pada insan bernama Fahrin Ahmad... Ekekekeke sekali lagi...

Fahrin Ahmad ok...! Tak agak-agak demand aku tu.. Sampaikan aku berdoa, kalau dapat cuit sikit pun muscle die, nak buat kenduri doa selamat sebulan... baru cuit kan, kalau dapat peluk... Fulaammmaaakkk...!!! Botak kepala pun aku sanggup tau... Hahahaha...

Sebelum ni aku sudah boleh melupakan Fahrin Ahmad itu, tapi sejak seminggu ni, teringattttt medang... Mimpi Fahrin, makan Fahrin, mandi pun Fahrin Fahrin Fahrin... Tang mandi gatal sikit... Sampai kan, kat profil sebelah kiri ni pun, aku ngaku feeling sendiri nama boipren Fahrin... Adoillaaaaa...

Lagi sebulan, asyik Fahrin memanjang, kene libas aku dengan boipren sendiri... hahaha.. Lepas je aku buat entry ni, mesti ada orang tu berbulu je baca... Hehehehehe... Eh, tapi dia memang berbulu pun.. wakakakaka...!!!

Saturday, March 19, 2011

Alamak..! Termalu Sudaaaa

at Saturday, March 19, 2011
Reactions: 
0 comments
Kejadian paling bangang yang aku telah alami selama 3 hari bekerja... Berlaku semalam

Bila pikir-pikir balik, memang terbaik la dia punye malu, nak tutup muka pakai guni pun, belum tentu cukup..

Perkara ni berlaku dalam pejabat. Pagi-pagi lagi officemate aku dah buat pesanan sayang buat aku..ekekeke

"Fa, hari ni semua kol, awak angkat ok"

Bila dengar semua kol aku kene jawab, reaksi aku adelah excited mak enon la.. Sekurangnya aku dah diberi kepercayaan oleh syarikat yang hanya ada dua pekerja itu (ekekeke) untuk mengangkat telefon...

Mula-mula aku ingat, hek eleh, sonang je yob...! Kalau nak suh den angkat kapal terbang pun den boleh poeeii.. Dengan driver-driver den angkat ha..!

Ceh berlagak kan, angkat talifon, adik aku yang suka hisap jari tu pun boleh buat...

Bila dah seharian duduk kat office, aku terpikir-pikir, apa ke halnya hari ni takde bunyi telifon pun..?? Aku yang badak pekak ke, memang betul-betul takde..??

Lama kelamaan, tangan aku dah mengelupur nak jawab talifon, dalam hati dah sumpah seranah, talipon la bingai..! Aku nak praktis ni... Ekekekeke...


Tunggu punya tunggu, tetiba...





KRRING KRINGG KRINGGGG...!!!!


Akhirnyaaaaa...... Legaaaaa, lepas satu beban... hahaha. Call tak masuk pun dikire beban perasaan okeh..!

Aku pandang je telefon, first time pegang kan, rasa nak kasi perasmian pecah kelapa je.. hik hik hik...

Tangan sudah gatal untuk mengangkat.. Bila tengok yang lain tiada respon untuk mengangkat, aku pun....





HELLOOOOOO..... FARIHA SPEAKING...~~~


Memang lemak mendayu-dayu macam biskut oreo celup susu la kiranya suara tu... Tapi...


Aku terkejut...


Sebab...


Walaupun aku dah angkat telefon...




TELEFON MASIH BERDERING.....!!!!

Aku pelik, telefon ada satu line je, takde nak pakai 2 3 line nye.. Padahal bunyi serius gila dekat.. Sebelah lobang hidung Kak Peah je...

Aku amati deringan tu. Hurmmmm... Bunyi macam datang dari arah kanan aku, dan sangggaaatttt dekat...!

Aku pandang sebelah kanan..

Rupa-rupanya










MESIN FAKS..!!!!!




*&^$&*@#..!!!!


Kalau hanya aku sorang je yang dengar tak pe tau, ni dengan officemate aku yang hensem yang aku baru kenal 2 hari... Tsk Tsk Tsk... Malu kot..!!!

Nak cover balik, aku pun ayat la..


"Er, ehem ehem..! Faizal, bunyi apa tu ye..?? "

"Oooo Mesin Faks...~"



Cisss..!!!

(padahal dah tahu.. ekekekeke)


Friday, March 18, 2011

Plan Yang Tak Menjadi

at Friday, March 18, 2011
Reactions: 
2 comments
Huarggghhhhh...!!!!! Naik gorilla badan Kak peah ko ni bila dibagitahu field trip ke Rompin tak jadi...

Tau tak bertapa peluh nye ketiak aku ni mengusung beg baju selama 30 minit merentas segala onak dan duri..???

Tau tak bertapa beratnya beg aku ni, macam ade berkati-kati taik manusia dalam ni, kalau emas tak pelah. TAU TAK..???

Tau tak semalaman aku tak tidur sebab excited mak enon nak pergi jalan-jalan..??? Gaduh dengan boipren pun, masih boleh sengih sebab nak jalan...! Tahu tak..????

Tau tak aku bangun awal 10 minit hari ni, semata-mata excited.. 10 MINIT YE..????? Tau tak 10 minit tu sempat aku mimpi kawen dengan FAHRIN AHMAD dan sempat mimpi beranak-pinak..?????

Tau tak, aku sanggup mengetepikan sarapan roti capati mapley kedai bawah sebab tak selera makan gara-gara nak tunggu pergi Rompin..????

Tau tak betapa gigih aku tonyoh foundation kat muka ni pagi tadi, dengan harapan kejelitaan aku kekal sampai ke malam...???



Kesimpulannya....




KO TAHU TAK...?????????!!!!!!


Eh..!! Mahu Ke Mana..???

at Friday, March 18, 2011
Reactions: 
0 comments

Dengan Beg baju yang setoet ini, tapi segala benda boleh masuk, baju besar baju kecik, seluar besar, seluar kecik... ekekeke...



Oh..!!! Almari pun sudah hampir kosong.. Kemana Kak Peah Mahu pergi...???

Relek Relek....

Aku bukan pergi mana pun...

Cume nak pergi obersi je....


Destinasi : Thailand kap kun kap


Bukan apa pun uollsss... Cume...



FAHRIN AHMAD ajak Kak Peah ko ni kawin lari...

wakakakakaka...!!!

(Baik aku blah sebelum kene tibai...hahahaha)


Thursday, March 17, 2011

Sebelum & Selepas Aku Jadi Awek mu

at Thursday, March 17, 2011
Reactions: 
0 comments
Sebelum....

'Awak, kita bahagia macam pasangan lain, kita la pasangan paling sempurna dalam donia ni.. bla bla bla'

'Awak, saya tak kisah tau awak merajuk banyak mana pun, saya suka..!'

'Kalau awak merajuk, mestilah saya mengalah, saya tak kan merungut pun, saya pujuk awak ek'

'Walaupun awak cakap awak tak sayang saya dalam bergurau, saya akan terima, asalkan awak bahagia je dengan saya'

'Saya akan sentiasa bahagiakan awak, takkan buat awak sakit hati, dan akan jaga perasaan awak...'



Selepas.....


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
NAN ADOOOOOOO...!!!



Sape-sape yang ade abang kerje engineer, number phone plzzzzz...! (tak kisah kalau muka macam kerusi bus stop pun)

p/s: Mood menyinga... Tunggulah aku habis merajuk ni sampai minggu depan...!!



Wajah Baru

at Thursday, March 17, 2011
Reactions: 
0 comments
Disebabkan sudah banyak komen menghina mengatakan belog aku yang serabot serabai macam bulu dada bhai jual roti, maka dengan gigih aku cari template sesimple mungkin...!

Simple ok, warna putih. Yang dulu macam-macam warna aku ubah.. Yang dulu tu kan macam yenna sikit, atas hijau, bawah pink, pastu hijau balik... Siap dengan kerawang-kerawang lagi...Hazabbbbb...!

Kali ni kite pakai tema birdie-birdie sikit ye... Aku kan comel gitu, macam burung pipit tu.. puweeek puweeekk bunyinya, kih kih kih.. Padahal wajah yang sebenar, macam gorilla daaaa die punya besar...

Adakah senang nak mengloading blog aku..??? Harusla kan senang, sekali tekan, ketepappppp semue bende terus muncul. Dah tak payah nak ngadu mak enon bagitahu tak boleh nak baca la, wireless meletup bile bukak blog aku la, line terputus seluruh dunia la... Pelempang kang...!!

Tapi yang ni masih dalam construction lagi.. aku biasalah, kalau takde kerawang-kerawang, bukan belog cik Buyung la tu... Tu mesti belog cik Labu.. ekekeke...

Walopun macam taman bunga sikit dia punya design, tapi nila yang paling terbaik yang aku jumpa, yang lain hazabbb mak kiah dia punya serabut...

Ada yang setompok BESAOOO dia punya gambor bunga, binatang ek ok ek ok tu pun ada. kalau aku guna yang tu kan, mengucap lapanploh kali pun, belum tentu aku terpikir nak tukar... ekekeke...

Sunday, March 13, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

at Sunday, March 13, 2011
Reactions: 
0 comments

Best ke..? Best ke..?? Best ke...???

Untuk yang kedekut piang nak keluarkan duit tengok wayang, macam aku, mesti akan tertanya-tanya, berbaloi tak cerita ni...??

Well, aku kasi rating 4 bintang... Fuhh memang terbaik lah.. Hero dalam cerita ini, harus la jejaka kacak yang pehanya bak ayam kehepsi itu, Stephen Rahman Hughes. Filem terbitan KRU yang memakan belanja juta-juta la jugak..

Aku suka heronya je...hehehehe... Hero yang ku anggap lengannya seperti kepak ayam kehepsi, sangat mengujakan setiap wanita di dalam panggung..! Kalau datang dengan balak, harus feeling peluk tangan Stephen dalam tu...

Kalau pegang tangan, boleh feeling la kan, cube kalau pegang perut..??? Memang out.. Hahaha.. Stephen ade 6 pax , balak ko ade satu, tu pun macam tak membantu feeling pegang perut Stephen.. Wakakakaka

Siapa yang belum menjejak kaki melihat filem ini, sangat la rugi ok... Aku dah tengok, dan macam nak lagi lagi dan LAGI sampai GILA.... Mahu tak gila tengok hero sekacak tu.. Well dunia memang selalu tak adil, kasi la can aku pergi tengok wayang dengan Stephen ke, bolehla Stephen syok sendiri, tengok filem sendiri, dan feeling sendiri..

Walaupun ending nya, buat aku rasa nak menampar Yusry KRU, tapi, what to do kan, kalau nak happy ending, baik ko buat cerita cinderella yang memang betul Happily Ever After...

Keluar je dari wayang, kesat-kesat air liur, terus pandang pakwe balik... hehehehe.. merembes wa cakap lu, nak kesat pun sayang tau, tanda cinta pandang pertama la pada Stephen... Kalau dah meleleh air liur tu, dapat bayangkan je la ek, die punya masel-masel yang standard topping pizza hut..! (MENYELERAKAN...SLURRRPPPPP)



Saturday, March 12, 2011

Soalan Normal Dari Awek

at Saturday, March 12, 2011
Reactions: 
2 comments
Last last. sendiri tanya, sendiri sentap, sendiri angin, sendiri migrain, sendiri jadi naga...

Orang lelaki, sila la kasi perumpamaan yang romantik sikit bila awek tanya, 'SAYANG BANYAK MANA...???'
Jawabla sayang banyak bak lautan terbentang ke, bak udara yang dihembus ke..

Kalau dapat awek yang bam bam bom macam aku ni, cakapla sayang bak makanan yang aku telan sejak azali ke, baru boleh lawan dengan sejuta lautan kan dia punya banyak..


Ni jawab 'SAYANG BANYAK-BANYAK...?'... Bai jual karpet pun boleh cakap macam tu bila cube-cube nak goda aku beli carpet dia
(Ceaaa, poorah Cik Peah, apek yang buta tu pun tak hingin goda kau )

Zaman sekarang, terlalu mudah nak bercinta, terlalu mudah jugak untuk hancur cinta itu, tak macam orang dulu-dulu kan, nak bercinta, rintangan batang kelapa pun sanggup di redah, menyeberang sungai dalam jumpa awek, itu pasal sampai ke akhir hayat boleh kekal...

Lelaki sekarang, hampehhhhhh..

Tetiba bercerita pasal lelaki hampeh.. Mesti sindrom butang 'andartu meletop' aku ni dah on... ekekekeke




Friday, March 11, 2011

Kak Peah Sudah Dapat Kerja

at Friday, March 11, 2011
Reactions: 
12 comments

Yeay...!!!! Akhirnya, inteview yang dah kali ke berapa ntah, baru lulus. Kalau tidak, asyik fail memanjang.. ekekeke.. Aku ni kan bengap taraf badak sumatera, interview interview fail..!! Kenapa entah kali ni boleh lulus...

Ni mesti berkat baju kemeja ketat, baju bukak dada yang aku pakai tu, ekekeke.. Selama ni, aku pakai baju kurung, fail! Interview kedua, baju kurung juga, fail..! Interview ketiga, baju ketat, success..!!! Nampak sangat kan.. Hahahaha

oh ye, mesti ramai dah tertanya, kerja apa yang aku dapat ka, for sure bukan GRO, walaupun aku datang interview agak seksi, aku akan menjadi pelatih dulu selama 3 bulan, untuk jadi environmental officer...

Syarikat yang aku nak kerja ni, syarikat kecil aje, syarikat consultant yang melibatkan subjek EIA (Environment Impac Assesment). Subjek yang aku dapat C itu..! Subjek yang membuatkan aku melepak di bandar, dan subjek yang bosan. Bunuh diri lapanpoloh kali pun aku sanggup daripada kena amik subjek tu...

Tapi bila interview, muka budget dapat A kan... ekekekeke... Palsu betul senyuman aku, nak kerja punya pasal.. Sebelum ni, keji sampai lubang kubur, sekarang aku puji melambung sampai langit subjek tu...

Bak kata trainer aku masa BeST program dulu, ' Get the job first, lepas tu boleh maki'... hehehe... Yang word melayu tu aku reke-reke sendiri...

Eleh, betul kan, korang pun sama, masa interview, muka bos yang macam rumah pangsa takde bumbung pun, korang boleh kata macam kondo high class dia punya hensem..

Bila aku dapat kerja tu, mak aku punya gelabah tak hengat tak mahu aku pergi KL, kalau boleh nak duduk bawah ketiak dia.. Adoiiii... Tapi aku kan anak perempuan yang maha molat, dan maha degil, tetap aku nak pergi..

Masalah sekarang ialah nak cari rumah sewa area Petaling Jaya, fuhhhh mencabar minda betul die punya susah... Ingat rumah sewa tu boleh datang dari langit, gedebuk jatuh depan office..??? Disebabkan aku seorang saja, maka aku sedang gigih nak cari bilik sewa je...

Mak aku suruh duduk rumah awek adik aku kat Cheras.. Ko gila, tiap hari kene berulang alik dari Cheras ke Petaling Jaya setiap hari...???? Samada aku akan sadaqallahalazim pada hari kedua, takpun aku akan mereput dekat hospital nu

Thursday, March 10, 2011

Membebel Kerana Makan Sikit

at Thursday, March 10, 2011
Reactions: 
2 comments

Makan ciput salah, makan banyak kene jeling, tak makan dikata buang tebiat..! Itulah makcik hang tuah yang memang bertuah kerana membelanja anak perempuan molat dia belanja makan meribaun tengahari tadi..

Selepas berperang di dalam kedai kain untuk beli kain baju raya, menujula kami anak beranak yang bam bam ke meribaun.. Macam tau je kan anak naga dia ni tengah lapar tak hengat...


Sampai kat kaunter, nampak gambar nasi lemak... fullammmaaakk...!!! Baru gambar je kan, baunya dah boleh sampai ke kaunter, 'Beli la aku, beli la aku... Aku janji tak gemukkan kau'...

Ceh propa..! aku takkan terpedaya dengan nasi lemak itu... Sampai je depan kaunter,

'Bagi set burger chicken satu (untuk mak aku), dan set NASI LEMAK satu..!!'


Ekekekeke...


Makan punya makan, tak pandang kiri kanan, bom meletup kat luar pun, aku tak hadap, ngap ngap ngap, habis separuh... Lepas tu terasa mual, dah tak lalu makan, padahal bende alah ni, dulu, sekali hadap je, selesai tanggungjawab...

Mak aku tengok nasi yang tak habis tu, die mula bukak kaunter syarahan pok pek pok pek


Rugi betul bawak ko ni gi makan, makan suh habiskan pun tak nak. Susah betul, membazir tau tak. Kalau tahu tadi beli je la seketul dua, tak payahla membazir beli nasi. Mengada je lebih.. Bla bla bla


Pedih tul mendengar... Menjawab la aku kan kalau dah dibebel, menjawab tu perlu..!


Kalau makan banyak, nanti kata anak macam mak badak sumatera la, gajah kembung air la, nanti baju kawin tak muat, mujur anak ibu ni orang dah menjaja bercerita kurus melawa tau... Kalau tak, bertanya la orang keliling, Anak ko mengandung berapa bulan..???

Apa Kejadahnya Kau Usha Nenen Aku ?

at Thursday, March 10, 2011
Reactions: 
4 comments
Aku sudah serik menaiki bas ekspres transnasional dari KL ke BATU PAHAT jam 5 petang..!!

Jika anda adalah pemontot tetap di BATU PAHAT, dan mengada-ngada nak naik bas dari KL, kalau bukan hari cuti, sila lupakan.

Kalau tak, mendapat la kes seperti aku, nenen diushar oleh driver bas.. GRRRRRR...!!!

Pakcik yang tak sedar diri, keranda kata mari, kondo kata pergi ini, sudah berani dan memandai-mandai mengambil kesempatan ketika hanya aku seorang sahaja penumpang di dalam bas..

Dinasihatkan, jangan melayan sangat driver-driver ni, kalau di ajak duduk kat depan je, sila gam punggung tu, tidak usah memandai dengan senyum meleret pergi ke depan, nak terehek-ehek dengan pakcik tu...



Alkisahnya,

Aku dari KL sebab ada interview, dan bas adalah jam 5 petang, jadi disebabkan tak ramai orang, aku gamble je la amik tiket tu, walopun aku dah paham perangai driver tu yang terlebih peramah..

Sampai dekat R&R Kampung Bemban, driver tu pun kata..


Sapa yang nak ke Muar, sila naik bas sebelah, bas ni akan terus ke Batu Pahat


Aku tengok, sorang-sorang penumpang turun, yang hanya tinggal aku sorang..!

Dalam hati aku, idokler memikir yang bukan-bukan. Takde maknanya pakcik tu nak culik aku buat bini dia. Buat perabis petrol bas je, bagai membawa lari 100 tong gas. Dia pun start la enjin bas, dan tegur aku...


Eh, awak, dudukla depan sini, kat belakang tu ada hantu, mari la duduk depan...


Aku memang cuba tolak, tapi dia memaksa-maksa. aku pun mengalah. Mungkin nanti senang nak bagi aku turun dari bas agaknya.. Aku pun angkat beg, terus duduk depan. Lepas tu, dia pun mula la pok pek pok pek.. Aku ?? Menguap..! hahahaha... Giler kurang ajar tau. Tapi memang aku menguap, serius bosan giler cerita die nak mampus...


Tak lama lepas tu, dia bunyi lagi...


Eh, awak duduk depan kat sini boleh tak, sakit la kepala saya nak toleh-toleh ke belakang..


Kat sebaris tempat driver tu, selalunya akan ada tempat duduk untuk co-driver, aku punya bebal dan bengapnya duduk situ.. Ngekor je. Lepas tu dia mula bersuara...

DB - Driver Bongok
CB - Cik Bebal (memang pun..!)


Driver Bongok:Saya nak tanya ni, tapi jangan marah la bla bla bla... awak dah kawin..??
CB:Err belum lagi
Driver Bongok:Ooooo..dah ada boyfriend..???
CB:Dah
Driver Bongok:Orang mana..??
CB:Perlis...
Driver Bongok:Jauhnya.. hehehehe.. Saya nak cakap sikit boleh tak..?? Bukan apa la, ni antara kita-kita je la ye. Harap awak tak marah la, kalau saya kata ni


Aku dah mula pikir dia nak kata apa, sebab masa tu xde orang dalam bas, jadi orang bebal tetiba boleh berpikir apa yang nak dicakap oleh driver bebal itu...


CB:Cakap aje la, apa dia??
Driver Bongok:Takdelah, masa mula-mula saya tengok awak ni, masa pertama kali, macam awak dah kawen. Mintak maap la ye, tapi awak punya badan, payudara awak, bontot awak, punggung awak, semua macam orang dah kawen...


AKU??????


Sudah tumbuh tanduk, ekor, taring, asap-asap dimulut...


What the fuck you uncle...!!! Dalam hati aku, pakcik ni, x cukup bersunat satu kali... Muka aku dah merah padam, tak tahu nak buat apa... Reaksi aku, ketawa dalam sentap...!! Ketawa pontianak..!! Ketawa penyedap jiwa...!!! Lepas tu, dia sambung lagi....


Driver Bongok:Saya ni dik, nak diikutkan memang jahat, jahat sangat..Saya ni, memang dah banyak 'main' dengan perempuan-perempuan masa muda-muda. Tak kira la sape pun, kalau rasa saya suke, saya akan 'main'. Tapi kalau abg 'main' (tetibe jadi abg), abg mest bertanggungjawab, tapi yang penting jangan buat hal, Abg dah banyak kali bertunang, bla bla bla bla...


Time ni aku dah menguap balik... Wakakakaka... Tapi lepas tu dia tanya lagi


Driver Bongok:Awak ade pengalaman macam saya..?? kalau ada, cerita la, kita-kita je...


Bongok tak bongok, bebal tak bebal la ko ni kan pakcik...!!!

Siap tanya aku lagi...


Driver Bongok:Awak takde lagu-lagu best ke dalam henset tu. Mari la bluetooth ke saya... Video video 'best' takde??? (serius die tekankan ayat 'best' tu)... Ala, video-video blue ke, jomla kongsi-kongsi...

Tak cukup dengan tu, siap dia buruk-burukkan bini dia yang tak pandai melayan waktu malam...


Driver Bongok:Abang ni dik, bukan nak cakap apa la, kalau la abang dapat perempuan yang pandai melayan abang, abang balik rumah tu semata-mata untuk tidor je. Nak pandang bini pun buat apa kan, bukan dia nak melayan kita pun, dah puas dapat dengan orang lain..

Aku tak tahula apa dosa aku malam tadi, dapat berjumpa dengan pakcik yang perangai macam 100 ekor babi ni. Aku serik weiii..



Wednesday, March 2, 2011

Terminal Bandar Tasik Selatan

at Wednesday, March 02, 2011
Reactions: 
0 comments
Dengan rasminya, semua bas di Terminal Bukit Jalil, dah berpindah ke Terminal Bandar Tasik Selatan yang baru tu bermula 1 March..



Oh ye, terminal ni khas untuk yang nak balik ke arah selatan ye, contoh macam Melaka, Negeri Sembilan, dan Johor. Kalau ade yang nak balik ke Timur atau Utara, tapi gatal nak merasa terminal baru, sila shuh shuh..!!! Anda berada di landasan yang salah ye.. Hahaha..




Sebelum ni terminal Bukit Jalil tu la yang paling buruk kan, kalau ribut datang ke, dilangar dek garuda ke, dengan sekelip mata je, terus tinggal tapak je kawasan tu.. Very tak kukuh tau..


Aku ingat lambat lagi bas bas ni akan berpindah ke Terminal Bandar Tasik Selatan, sebab minggu lepas masih ada lagi, tetiba abang kaunter tu kata, 'Kat sini dah takde bas dik, semua dah pindah...'


Ko kan, bile aku dah angkut semua baju 2 3 beg yang macam batu ni, baru nak bagitahu, bas semua dah pindah, nasib baik abang belakang tu hensem, tak jadi marah, senyum je.. siap mintak maaf lagi.. wakakakaka.. Gadis melayu sangat, padahal dalam hati, "Wat de fish..!" Hehehehe


Terus aku zassss ke Terminal Bandar Tasik Selatan, dekat je dengan Bukit Jalil tu. Besar ok, sesat barat jadinya, nak masuk lorong mana pun, terkial-kial dalam kereta.. Mulut kak peah ko ni, memang tahu komplen je, "Ha sini sini, masuk sini, belok kanan, eh eh, belok kiri, u-turn u-turn...." Hehehe, tension je driver kan..


Masuk je ke terminal, mulut aku ter waaa waaa, terlalu pengak (jakun) sangat kan masuk terminal yang macam airport. Kalah LCCT kooo...mata aku yang macam perempuan kabret ni, bercahaya penuh keimanan, ekekekeke, gara-gara, semuanya nampak baru dan berkilat..



Siap ada lobi pelepasan ok, dan siapa yang nak naik bas sahaja yang boleh lalu lobi perlepasan ni, tunjuk tiket, dan boleh turun eskalator, jadi kalau nak nangis-nangis dan drama-drama dengan yang tersayang, boleh buat depan guard tu..


Sebab, yang tak naik bas, tak boleh lalu lobi perlepasan ni. Sapa yang bawak beg banyak macam aku, merasalah ko senget bahu angkat sorang-sorang di situ...


Kat dalam ni semua kemudahan dah tersedia depan mata, ATM bersepah, kedai makan pun bersepah-sepah, siap ada Kenny Rogers tau, KFC je takde..tsk tsk... Ai suka KFC ye.. Food court, 7E, semua adalah..





Kawasan lobi pelepasan. Setiap syarikat bas akan ade lobi pelepasan sendiri. Jadi yang untuk kali pertama tu, silalah tanya dikaunter, lobi pelepasan mana yang anda patut pergi. Kalau ko beli tiket Transnasional, tapi tunggu kat lobi KKKL, sampai Perdana Menteri bertukar untuk kali ke soploh pun, belum tentu lagi bas ko sampai..



Inilah beg beg saya... Percaya tak aku yang mengangkat sorang beg beg ni...Sila percaya ye.. Mula-mula adik aku yang tolong angkatkan, bile sampai depan lobi pelepasan je, adik aku tak boleh nak turun, jadi guard tu suruh amik troli. Kelas koooo.... Feeling macam nak naik MAS .. Padahal bas ekspress je.. ekekekeke.


Kesimpulannya, saya amat suka dan berpuas hati dengan Terminal Bandar Tasik Selatan.. kalau boleh nak jumpa jodoh kat sinila... (tetiba)... ekekeke..



 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review