Friday, March 11, 2011

Kak Peah Sudah Dapat Kerja

at Friday, March 11, 2011
Reactions: 

Yeay...!!!! Akhirnya, inteview yang dah kali ke berapa ntah, baru lulus. Kalau tidak, asyik fail memanjang.. ekekeke.. Aku ni kan bengap taraf badak sumatera, interview interview fail..!! Kenapa entah kali ni boleh lulus...

Ni mesti berkat baju kemeja ketat, baju bukak dada yang aku pakai tu, ekekeke.. Selama ni, aku pakai baju kurung, fail! Interview kedua, baju kurung juga, fail..! Interview ketiga, baju ketat, success..!!! Nampak sangat kan.. Hahahaha

oh ye, mesti ramai dah tertanya, kerja apa yang aku dapat ka, for sure bukan GRO, walaupun aku datang interview agak seksi, aku akan menjadi pelatih dulu selama 3 bulan, untuk jadi environmental officer...

Syarikat yang aku nak kerja ni, syarikat kecil aje, syarikat consultant yang melibatkan subjek EIA (Environment Impac Assesment). Subjek yang aku dapat C itu..! Subjek yang membuatkan aku melepak di bandar, dan subjek yang bosan. Bunuh diri lapanpoloh kali pun aku sanggup daripada kena amik subjek tu...

Tapi bila interview, muka budget dapat A kan... ekekekeke... Palsu betul senyuman aku, nak kerja punya pasal.. Sebelum ni, keji sampai lubang kubur, sekarang aku puji melambung sampai langit subjek tu...

Bak kata trainer aku masa BeST program dulu, ' Get the job first, lepas tu boleh maki'... hehehe... Yang word melayu tu aku reke-reke sendiri...

Eleh, betul kan, korang pun sama, masa interview, muka bos yang macam rumah pangsa takde bumbung pun, korang boleh kata macam kondo high class dia punya hensem..

Bila aku dapat kerja tu, mak aku punya gelabah tak hengat tak mahu aku pergi KL, kalau boleh nak duduk bawah ketiak dia.. Adoiiii... Tapi aku kan anak perempuan yang maha molat, dan maha degil, tetap aku nak pergi..

Masalah sekarang ialah nak cari rumah sewa area Petaling Jaya, fuhhhh mencabar minda betul die punya susah... Ingat rumah sewa tu boleh datang dari langit, gedebuk jatuh depan office..??? Disebabkan aku seorang saja, maka aku sedang gigih nak cari bilik sewa je...

Mak aku suruh duduk rumah awek adik aku kat Cheras.. Ko gila, tiap hari kene berulang alik dari Cheras ke Petaling Jaya setiap hari...???? Samada aku akan sadaqallahalazim pada hari kedua, takpun aku akan mereput dekat hospital nu

12 comments:

Firdatul said...

faaaa... finally.. congrats dear.. happy for u. org kay el mu phni faaa...xsia2 blaja naik public transport.hihi

Fariha said...

mek, aku jd org keyell 3 bulan lepas lagi mek...huhuhu.. mu nok tahu aku belaja dr sape? cik mira gendut la..ekekeke...itupun kdg2 sesat barat..!!

Anonymous said...

INCIK FAFAU..HARUSLA KITA SKG JD ORG KEY ELL GTEW AWW..HE3..LE NGEDATE2 BERSAMA NNT BILA U GAJI..SANTEKK BANGAT

Anonymous said...

1st time baca blog ni..ntah camne leh appear kt screen.menarik la.patah kata,bahasa kesat yang agak terbuka dan diterima pakai,susunan jalan cerita best!! rasa cam baca novel remaja.remaja lagi ke?? huhu kidin je. blog Cik Buyung wat aku x tdo mlm dan kreativiti penulisan Cik buyung menemani aku pada mlm ini.jgn aku jadi bahan lak eh..bersyukur kerana bertambah lagi satu pengunjung blog Cik Buyung nih.gud job. a'salam

alamaya said...

faaa... cr tmpt tgl besh faaa... leh aku g jln2 kt mu..kihkihkih

Fariha said...

eh mu klo dtg KL, kabo r ke aku, leh duduk ngn aku, aku leh bawe jalan...hehehe

Fariha said...

Asiah: eh jgn lupe, ai punye tempat tak jauh mana ngn bangsar, boring2 leh dtg kelana jaya...kite ngedate KLCC ek... (KLCC lagik...huhuhu)

Anym: Thanks ye sebab sudi baca tulisan sy, mngkin ade yg kasar, tapi sekdar bahan perasan dlm blog ni...huhuhu

oyster lew said...

assalammualaikum!!!

Kalo nak cari bilik sewa!

Bolehlah guna

cari bilik
bilik sewa
room for rent

Fariha said...

oyster lew: sudah dapat...hehehehe

nadiah said...

fa, sungguh kurus anda skrg. bhgia ya. cantek!!! tahniah tahniah!!!

Fariha said...

hehehehe...malu kite tau... tgokla lepas 3 bulan kerje nnti, msti naik bam bam balik

Anonymous said...

berkat baju ketat ??
ahahah slamber.zaman skang ni x kisah sgt dah
honestly isteri i pn g keje pakai ketat2 and i dont mind

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review