Friday, May 28, 2010

Berjimba di Kuantan

at Friday, May 28, 2010
Reactions: 
Hai uolls !!!! Kisah kitorang di Gambang tak habis macam tu aje tau..so, we all decide tido rumah kak nad… gile ko nak balik ke Terengganu lepas berkali-kali tersangkut dalam terowong air tu..OH TIDAK !!!

Sebelum ke rumah kak nad, we oll dinner dulu..

Since kak nurul tau jalan, kitorang ikut aje..sambil-sambil ushar kedai-kedai makan, sempat ni aku puji kedai makan kat kuantan…wah !!!!!

Ni kedai ke keranda berhias..macam istana diorang ni decorate kedai..masing-masing xnak kalah ni..klo kedai ni ade bende ni, kedai tu mesti ade..Klo xde, laju-laju cari kat tempat lain..Klo boleh nak lebih lagi..

Pusing punye pusing, kitorang singgah dekat sebuah kedai ni..we oll decide nak makan seafood..kitorang pun oderla ikut sedap je..

Dah namanye muntah ke darah, haruslah order macam esok nak kiamat kan..Masing-masing gedik nak itu, nak ini. Nasib la kan sensorang x cerewet, klo tak kat situ jugak aku lempang..ngeh ngeh..(cakap yo, tapi tak buat pun). Sementara makanan sampai, snap sana, snap sini, flash camera tu dah macam artis yang datang..Customer yang datang pun boleh keliru.."eh, ada artis datang ke ? Jom amik gambar jugak"..Ecece, budget fofular la kan..Lebih kurang setengah jam tunggu, maka sampai la ape yang kami pesan.

Ada kejadian sentap time ni bile ade sorang brader hantar lauk yang kitorang pesan, dengan selamba badak die sound




'NAK LETAK MANA NI DIK ??? TAK MUAT DAH NI'



Oittt abang…perlukah anda bertanye soklan yang mampu buat kasut ku melayang ke muka mu ???? hei !!! tengokla berapa perut yang nak diisi ni… haruslah x muat ..

7 perut tau…jangan main-main..abang suke tengok perut kitorang ke kasut kitorang ??? ade 14 biji kasut ni bang… MEMANG BEST OH KLO NAIK KE MUKA !!!!!

Masing-masing makan macam phirana, dalam mulut tak habis lagi, dah nak capai lauk lain, walopun lauk tu dihujung dunia, sanggup bangun angkat pinggan ke muka sendiri..Tangan kanan suap nasi, tangan kiri dah standby lauk yang lain...KEJI OH masing-masing kalau makan

Lepas makan, mate kitorang ni macam manje-manja je nak tido..Penyakit kat perut dah naik ke mata. Aku x boleh tido ok...harus menjadi kelindan pade kak long..nak jad adik ipar, kene korban cikit..hak hak!!

Then kitorang gerak ke rumah kak nad… masuk je lorong umah kak nad, TIBE-TIBE……



CALDINA UOLLLSSSSSSS !!!!!!!!!!



Tiba-tiba aku nak pengsan ..semput jangan cerite…sape la tuan empunye kereta ni…wah !!!!!

Sebaris rumah kak nad ni…Kak nad, awas !! Esok jugak kite duduk sini…aku borak-borak la pasal rumah yang ade kerete caldina tu

Aku: kak, rumah sape yang ade kerete caldina tu ? Gelap je rumahnye

K. nad: owh, orang tu kerje engineer minyak kat pelabuhan, single lagi fa..

Terus PITAMMMMMMMM ...Esok paginye kitorang lewat gile bangun...kol 10.30 baru kitorg manje-manje nak bukak mata…bangun-bngun kak nad tengah memasak..Basa-basi la kat dapur kan mana tau nak tolong apa-apa, pastu kak nad cakap, 'Eh, x payah datang dapur la..Tak payah tolong.Malulah orang tengok kita masak..' Eh eh baguslah kak nad ni, macam tau tau je kami ni malas kan..Ni nak datang hari-hari ni..hahaha

Sebelum balik ke Terengganu sempat kitorang singgah di EAST COST MALL..terus makan tengahari di sana...entah ape name restoran tu, lupe…yang penting abang yang sambut kitorg dekat pintu masuk tu memang kacak habis..

Tinggi-tinggi, tegap-tegap gitu...muke aku dah tahap 'lapar' ke lain mase tu ahaks !!!...tap .....



sekali BANGLA ok!!!! apa lag..CABUTTTTTT LA !!!!!! Cettt..aku tertipu..Mati-mati aku ingat Pan Asian..Rupenye Pan Bangladean...



MEJA HARUSLAH MERIAH



yang aku tengah sedut tu, desert..ala-ala cendol rasenye..tapi mmg meletops



kak nad nampak je kecik, tapi selere makan, nauzubillah...



kak sue makan tomyam..memang meletops juga..masing-masing dok hirup kuah tomyam die sampai kering



kak sya & kak ila, bergambor x hingat ni

promote nampak....suke gambar angkat-angkat pinggan

1 comments:

buyuiazliana said...

cik fa namanya adalah johnny's..eh bukan bangla tu tp restoren tu....

kakak diva yg chantek....welcome to blogsphere...gigih hokeh 2 hari update cerita...igt haku x nampak bape haribulan....tabah hokehh sehari 4-5 entry....

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review