Tuesday, September 10, 2013

Islam kaa...Hindu kaaa...Buddha kaa... Kristian kaaa...

at Tuesday, September 10, 2013
Reactions: 
hai uolss...

aku rasa macam dah lama tak menjoyah dekat sini...

last time aku menjoyah, kene smash sekali dengan pembaca.. hak hak hak...

iolss sangat bz, lagi lagi nak layan komen orang gatal buah yang dok komen entry bra aku dulu...

yang peliknya, tahu pulak nama ahkak ni.. 

siap tulis gini  "besar lagi tetek fariha tu".. kong ajo sangat tau.. ke kurang sepak..???

tergerak aku nak tulis kat sini, sebab iollss sangat takut nak tulis di FB, kang kene sepak bertingkek-tingkek...

jadi kita low profile.. underground katanya... (phuiiiii)

last night aku ada terbaca satu status dari member (yang tak pernah pun bertegur sapa, add pun sebab member kamcing kata dia ni sangat annoying).. boleh???? hahahaha... add semata-mata nak tengok betapa annoying nya si empunya badan...

kalau sebut pasal status kat FB ni... macam macam peel yang kita boleh tengok. kalau peel aku, jenis yang menggeletis dengan bf sendiri.. (hahahaha) 

Tak pernah rasa nak jentik orang lain pun, melainkan ko annoying, yesss,, memang aku suka jentik,.

kita ni kalau nak tulis apa-apa, lagi lagi bab agama, tolonglah jangan sampai ko JENTIK AGAMA orang lain...

misal kata, ada orang jentik telur ko, marah tak???? macam tu jugak kalau ko jentik agama orang tu...

siap terang terangan lagi berkata, JANGAN MAKAN SINI, DUIT KORANG BUAT BINA KUIL (disingkatkan guna bahasa Cik Kiah)

agak agak orang yang beragama tersebut apa rasa...??? Kalau orang agama lain cakap macam tu pada orang Islam, apa ko rasa..?? Marah tak..??

Ibarat macam salesman la. Salesman yang bagus, kalau nak jual barang, diorang takkan bercakap keburukan produk lain, sebab itu adalah last choice for them jika diorang rasa barang diorang tak ada unique quality a.k.a cikaiiii.. 

So please my dearest friend (tercabut gigi ahkak tulis gini)
 
tambahan lagi, dalam list member bukan hanya satu agama je. Agama lain pun ada. Macam mana ko duk pung pang pung pang hormati bangsa lain, macam tu jugak ko kene belaja hormat agama orang. Jangan nak harap orang hormat agama kau seorang. Sebab tu, orang tua tua berkata, cakap siang, pandang-pandang, silap cakap kene terajang (eh...!)

aku tak kata pun benda tu salah.. aku faham ko nak berdakwah. Berdakwah la cara mana pun, janji jangan timbulkan pergaduhan. pernah dengar "GROUP MESSAGE"..????

Pernah ke idok.... sedeyhhhh betul hidup kalau tak pernah dengar.. 

Setakat ni aku hanya dengar orang beragama lain menghina Islam di saman. Jangan sampai keluar muka depan "GRADUAN ISLAM DISAMAN KERANA MENGHINA AGAMA LAIN"


0 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review