Tuesday, July 20, 2010

Senak Perut Aku Weh

at Tuesday, July 20, 2010
Reactions: 
Assalamualaikum uolsss !!!...

Oh sangat boring ok x bekerja dok mengangkang saje di umah..

Ok la kan dari pade profession kerje mengangkang tepi jalan…lagi bagus mengangkang di umah..yer tak ??

Ok lah, stop dengan kes kangkang-mengangkang ni..aku sedang diserang ulcer kat mulut ni.. klo dalam longat Terengganu, 'nnepuh mulut'… ye ke x ni ??...

Bukan kecik-kecik punye ulcer.. macam butir taik kambing yang digelek..besar yang amat… oloh la pedih dok tahan mulut ni..sikit-sikit pegang bibir, seharian dok pegang bibir saje.. klo makan jangan cerite la.. klo xde bunyi odododododooooooohhhhh….. memang x sah !!

Orang tua kate, klo nak baik, kumur air garam dalam mulut… bodoh la sape wat gitu wehhhh… tambah sakit ade la, bukan sakit je, tambah besor saiz ulcer ni..dari saiz butir taik kambing, jadi butir taik lembu…sebab aku dah buat..

Memang aku nak menyumpah-nyumpah la sape bagi idea bodoh ni… walaupun uollss gonyoh garam tu sampi habis garam kat market pun, belum tentu boleh baiknyeee…klo uolss sedut air laut kat LAUT MATI pun, xkan hilang punye lah

Disebabkan hari ni Cik Buyung is 'free like a bird !!!!', jadi aku telah meng-ushar blog-blog yang lahanat untuk dibaca....baca bunye baca, aku terjumpe satu blog seorang pilot.. pilot hokeh !!!..

Memang banyakla entry die yang buat aku terkencing-kencing beberapa kali..sampai x sempat-sempat ke bilik air..

Entry die memang tahap mak nenek aku leh gelak guling-guling ni.. kalau cik buyung dah gelak, memag runtuh flat tempat aku berteduh ni.. bodoh la blog ni.. time aku tengah sakit mulut, die boleh pulak buat crite yang bukan-bukan..

Klo aku xde nnepuh mulut ni, lame dah aku dok mengilai sorang.. silap-silap esok hari ade gak orang flat ni pergi panggil TOK BOMOH, MAK ESAH nak pergi buang langsuir…

Ade 1 entry die yang membuat aku kentot dengan meriah nye…

Die bercerite pasal kisah sangap die menonton televisyen di hotel di France, so, ape lagi, die meluahkan la perasaan dan geram, kenapa semue cerite di translatekan kepada bahasa Negara tersebut.. 1 hapak x paham.. termasuk la cerite kegemaran die iaitu SPONGEBOB SQUAREPANT…boleh ???

Aku terkejut okeh mase die cakap ini favourite cartoon show die...actually die berasal dari Kelantan, then die pun ade berangan-berangan la klo la Kelantan itu bakal menjadi Negara yang maju 1 hari nanti, die sanggup ni nak invest bagi favourite cita die ni tukar ke longat Kelantan.. yang buat aku tergelak nye uollss, sempat lagi tu die translate rangkap lagu spongebob kepada versi die sendiri…




Ready dok budok-budokkkkk

Ho laa, keptenn !

Gaaapo diiiooooo ?

HO LAA, KEPTEN !

ooooooooo......

Podio dok dalae buohlanah bowoh laut ?

Spongebob Sluar Kkotok !


Sene meresap bewarno kuninggg

Spongebob Sluar Kkotok !


Kalu demo suko bendo laut hok ngarut

Spongebob Sluar Kkotok !


Pah mari la pakat nnopat supo ikae

Spongebob Sluar Kkotok !

Ready ?


Spongebob Sluar Kkotok,
Spongebob Sluar Kkotok,
Spongebob Sluar Kkotok,
Spongebobbbbbb Sluar Kkotokkkkkk !!!


Kepada anak-anak hekan cik buyung kat luar sana yang x paham tu, meh mak hayam sekolahkan korang.....

Ready tak budak-budakkkkk ?

ye laa, kaptenn !

Apeee diieeeeea?

YE LAA, KAPTEN !

ooooooooo......


Ape die duduk dalam buah nenas bawah laut ?

Spongebob Sluar Kotak !


Senang meresap bewarna kuningggg

Spongebob Sluar kotak !


Kalu kamu suke bende laut yang mengarut

Spongebob Sluar kotak !


Jad mari la sama-sama lompat serupe ikan

Spongebob Sluar kotak !



Ready ?


Spongebob Sluar kotak,

Spongebob Sluar kotak,

Spongebob Sluar kotak,

Spongebobbbbbb Sluar kotakkkkkk !!!


Terror x aku translate ????? selain bakat mengangkang, aku ade bakat translate- transelate longat kelantan, dan ade bakat sekolahkan orang…

Oh ye, ni aku nak sekolahkan Mr A yang mulut tu terlalu jujur sangat klo berkata-kata..aku rase dulu die tak belaja lagi matapelajaran, HOW TO RESPECT A WOMAN'S FEELING… aku rase nak kekah-kekah je otak die tu… Pok Dogol Wokyoh sungguh la iye .. aku nak tnye ni…


NOK-NOK SEKALIAN....AKU NI X CUKUP MATURED KAH ??????


Maaf la ye klo soklan ni mampu buat korag muntah ataupun meroyan ke ape…tapi soklan ni paling koya or poyo yg pernah Cik Buyung utarakan..

Tapi
ADA AKU KISAH ?????? Jawab je la k…..




5 comments:

Anonymous said...

nyah,,,tetibe aku feeling nk carik bf orang kelantan plak....kelaka plus comey sgt la aku rase....aku suka sgt nyah...hahahaha...pasni aku nk carik bf klako tahap cipan...buleh buat lawak selalu kat umah ;))

nadiah.wan said...

err mature la jugak. hehe!

eh mana link blog tu. nak bc jugak!

jejaka anggun said...

apa link blog pilot tuh? cam klaka jer....

iha said...

ade...tap Ja leh pehe ke klo iye ngoyak kelate??hahaha..100% in kelantan..ketokurokuning.blogspot

alamaya said...

mekkkkkkk.....

huhhhh aku tgh pns niiiii.... dr awal aku bc pilot aku dah agak sape.... tu blogger faveret mak la nokkkk... huhhhh jgn kebAS tau.... mak ingat setiap citer die tau.... huhhhh dingin ni dingin...


p/s:ngah hot tetibe jd mak lak..hahahah

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review