Wednesday, June 16, 2010

Lets Kawin Ramai-Ramai

at Wednesday, June 16, 2010
Reactions: 
Hai uollsss…ape kabar ??

Aku sangat malas nak update, tapi disebabkan banyak sangat request, mengalahkan tempahan baju raya, aku gigih ni update story hidup aku..

Bulan 6 ni kan cuti sekolah, jadi ramai la pasangan-pasangan amik kesempatan untuk langsung…sana sini papan tanda orang kawin melekat kat traffic light..

Aku rase lampu traffic light pun dari awal-awal ade 3 warne, dah jadi lampu hari raya … disebabkan kilauan bunge mangga…

Aku ni bile tengah lapar, nampak pulak papan tande org kawin….wah !!! mule la nafsu setan aku ni datang nak sental nasi minyak..

Orang kate, nasi minyak dekat kenduri kawin ni lain uollss auranye..memang meletopss !!!

Aku x tau la ape caterer tu dah bubuh, memang gian uollss !!! Aku ni pantang klo nampak khemah orang kawin, memang cepat aje nak singgah…

Memang ringan aje menjadikan diriku ini taster 'nasi minyak pengantin'..bukan ape , kenelah survey kan caterer mana yang sedap…untuk majlis aku jugak nti..AHAKSS!!!!! *
padahal dah kebulur

Salah satu pasangan yang langsung ialah housemate aku sendiri..

Disebabkan kawan aku yang sorang lagi jadi pengapit, kitorang bergerak la awal, majlis hari sabtu, hari jumaat kitorang dah terpacak kat rumah pengantin..amik berkat


Subuh-subuh aku bangun pagi make up, baju pulak seminggu sebelum majlis aku dah gosok, semangat kan !!!!! Pagi-pagi lagi aku dah tepek bedak 5 inci dekat muke…

Yela, kenala naik kan seri muke sebelum majlis..harus ke pergi tempat orang kawin, muke macam spender basah ??? Aku excited ni, sebab dalam mase 4 tahun, ni la wedding pertama yang aku attend…hebat kan !!!

Yela, bile umur dah 23, tapi masih single, memang bala !!! Harus ke aku mandi bunge ????hurmm…..good idea.
Orang kata, dekat kenduri orang kawin, ramai jantan meletopsss….dan memang dah terbukti ok….suke suke suke !!!


Weolls bertolak pagi jumaat…dan en ADY yang telah ku tauliahkan menjadi pilot kapal terbang aku yang cun-cun aku park depan umah…siap panas enjin lagi….siapakah ADY ????

Oh oh…x boleh bagitau kat sini , haruslah aku dikejar oleh RATU JERAWAT nanti….ahaks!!!!! ada ke semalam die picit jerawat batu die tu, apelagi, memancut-mancut la darah…die xla buat depan-depan aku...

Tapi care die cerite tu, gaya nak berkempen okeyyyy…care die express kan care darah tu bersembur, macam jerawat die tu diketuk pakai batu,,biasalah, kawan cik buyung klo bercerita, memang emo cikit….


Kitorang sampai rumah pengantin pukul 1 tengahari, tepat-tepat orang nak pergi sembahyang jumaat….bile dah sampai tu, xkan nk duduk termenung ala-ala RATU CENDANA pulak kan..

Apa lagi, tolong-tolong la ape yang patut..sedar x sedar, dah pukul 3….akad nikah dekat masjid, jadi kitorang pun iring pengantin..
Aku ni x pernah tengok orang nikah, jadi belaja-belaja la ape yang patut…sampai-sampai aje, ade seseorang telah menyapa pengantin…





CIK SHIDA KE ???? SAYA CAMERAMAN YANG AKAN AMIK GAMBAR…

Bile aku tgok je cameraman tu……




YA ALLAH !!!!!!!!!!



KACAK GILE KO JANTAN !!!!!!!!!! Terus aku pitam kat situ..nasib baik RATU JERAWAT sempat tahan aku dari terjelepuk kat lantai masjid …
Aku x kire tempat uollss…nampak jantan kacak, terus sawan aku ni datang….

Time dalam masjid ni la jantan ni nak tunjuk muke,,aku nak apply mandrem pun xboleh sebab mandrem aku dah kene blok kat luar masjid..HAISH !!!!! rugi rugi….


Aku dengan member amik port betul-betul belakang pengantin,,wah !! Bagai puteri iringan la kononye..motip ??????
Aku nak semue gambar pengantin ade gmbar aku…MUAHAHAHAHAHA !!!


Mahal ok nak tangkap gambr secara professional ni, aku free-free je dapat….lain kali uolls buat la macam aku...sure album pengantin penuh gambar puaka korang…
Make sure nak duduk belakang pengantin, duduk tu jangan terkangkang pulak..klo kene crop nanti, korang jugak yang sentap..bengap sangat duduk terkangkang..

Padan la dengn muko ekau tu !
Tepat pukul 3, tok kadi pun sampai..masam je bile masuk masjid…gerun aku…garang okeyyy mase mule-mule, tapi lama-lama boleh siap buat lawak bagai

Yang aku perasan, tok kadi ni suke buat aksi ganas tau..dah la aku straight duduk depan die..bile die nak betulkan duduk sebab lenguh……mengucap panjang aku…



TINGGI GILE KAIN JUBAH DIE TERANGKAT !!!!!!

Astagfirllah…astaghfirllah..astaghfirllah…
I malu uollss….i kan anak dare sunti lagi


kak Adda & abang keyo



pelamin


ratu jerawat pun nak enterprem !!


ceeewahhhh !!! eh eh


2 mak dare + 1 anak dare



p/s:
signboard ni aku jumpe dekat area umah aku..wah !!!!!! terkejut uollss..

Sebijik dengan nama pasangn aku yang aku nak gantung spender die dekat tengah bandar tu...ni bukan edit ok..real tau !!!! feeling-feeling dulu....





10 comments:

nadiah said...

aduhh aduhh. terburai burai perot i mmbca citer u ni.

err siapakah RATU JERAWAT itu? ayuni atau sazila?

and EN ADY? rsnya i tahu sapa. adakah dia jiran sblah. kuikuikui

iha said...

sudh tentu la ayuni..ahakss!!!pasal en ady tu, tnye ratu jerwat..klo kite bocor rahsie,,nti die serng kak nad umah kite ni

Anonymous said...

hohohoho.....pengsan tetiap kali jumpa laki kacak...hm, no wonder la still single. asyik pengsan n sawan jer...bile nk dapat takel! :)

iha said...

siapakah tanpa nama di atas ni..huhu..minggu depan jumpe mak esah la...sure semue generasi kejar i tau..ahaks!!!!

Anonymous said...

nad..encik ady bkn owg sblah umah la..itu ila punye,bkn saye punye..huhu=p..
xbek tau fa ni ckp i ratu jerawat..de satu jek tau..huks

sazila said...

hai...apa ni...apa ni...syokkkk ny begosip2...nak kna saman kerrrrrr????

Anonymous said...

picture last tu mcm pernah nampak jer kt FB :)

best ar baca blog lahanat nie.....bahasa sungguh indah n kalakar! keep it up Gurl!

iha said...

gambr last tu pernah wat profile pic kat fb la..huhuhu..tq sebb follow blog sy..akn updte lg bnyk later

Anonymous said...

fa kau mmg lawak. keep on writing baybehhhh

Anonymous said...

woooiiii....bebeh2...bkn aku dowhhh...tu nnt aku spy sapo yg guno bahaso tuh

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review