Tuesday, June 29, 2010

Lets Salam Tok Kadi Uols

at Tuesday, June 29, 2010
Reactions: 
7 comments
Hai uools !!!!...kat bawah ade beberapa gambar lagi sempena kawin kak Adda...

Enjoy !!! saje aje nak aku upload, nak tunjuk bertapa santeknye diva-diva yang belum naik pelamin..amik berkat uollsss...oh !!! i'm too desperate to get married...

Lepas ni giliran RATU JERAWAT.....lepas tu RATU KETAYAP.....aku ?????? sedih !!! malam ni jugak aku jumpe mak esah mandi bunge..mane tau putera ku datang naik caldina ke ????huh !!! harus aku pengsan kat situ.....

Yang penting, kene ala-ala FAHRIN AHMAD..senang uollss nak dukung aku masuk bilik...wah !!! berangan la banyak-banyak nyah..berat bertan-tan ade hati nak di dukung tu..
bile aku upload gambar ni, mesti nyah-nyah kat pejabat tu bising ....banyak yang aku upload ade gambar diva-diva tuh....

Tudung x iron la, gigi x rate la,,jerawat naik la, mata stim la,, muke cacat separuh la..ADA AKU KISAH ????? budak-budak ni buat aku migrain je tengah-tengah bulan....ade kang manusia yang aku uli buat fishball...huh !! x kuasa mak nak layan...

Diorang ni dah pandai kekwat uollss !!! untung aku nk glam kan diorg tau...blog I kan fofulor gtuwwwww....
kredit to RATU JERAWAT punye camera yg mampu bertahan setengah jam...hangin betul time nih !!! aku dah bersiap macam minah indon die boleh cakap


Fa, Bateri ade 1 bar je......

ratu jerawat sengaja pedajalkan aku....x mungkin x mungkin !!!! no camera, no diva !! itu prinsip aku...masuk je bilik, aku terus smackdown RATU JERAWAT.... HAYARK !!!!!!!!! DUSH DUSH !!!

sempat juga tu weolls pikirkan tema majlis kitorg nanti,,then RATU KETAYAP bagi suggestion yang sangat bernas...


FA, mu buat tema ala jawa la...oh ye buat kat hotel tauu..


gile kekwat diva-diva ni suruh aku buat dekat hotel..aku pun jawab la...




x, aku buat kat reban ayam nenek aku...dtg tau !!!! lauk telur ayam kampung dengan pulut kuning...korang kan hantu raya...kire kenduri la tu..hahahahaha


korang ni mata duitan tau....lagi-lagi anak pak mail tu, pantang dapat tau jantan tu kerje pilot, mule la sawan die datang...kalah CIK BUYUNG !!!




tengokla Ratu Jerawat beria-ia pegang payung..Cik Kapit la katakan..


ape entah yang dibualkan RJ dengan pengantin..gosip la tuuu


nampak x pengepit pengantin lelaki, sebelum ni dikhabarkan ade engineer yang akan ganti tempt abang ni, tapi last minit x jadi..sedih uolsss


adik pengantin perempuan tengah bersilat, ayie namanye..comel..tapi standard anak hekan la uollss, x kuasa mak


lagiiii..


dan lagiiiii...


comel kan??? favourite color kak Ada ni..


bergerak ke pelamin...


time ni masing-masing menggelepor nak bergambor..ingat diva la tu..fir dan kak ila


di atas pelamin...


ape ke hal nye RJ tu..monyok je..penat tau aku make up kan..jerit-jerit aku dalam bilik suruh die dok diam


time ni kak ada cerite die tengah marah pengntin lelaki sebab x ikut plan yang dah dirancang..x pasal-pasal


mood dah ok !!!



aku & Ratu Ketayap..obviously i'am really gorgeous !!!


oh rantai yang aku baru beli kat Giant..santek tu..berbaloi aku beli..feeling mak dara kejap



family kak ada...


oh !!!! aku cantik...berseri-seri in pink gtu...


masing-masing feeling flower girl..amik berkat uollss,,,bujang semue ni


aku beriya-iya amik gambar sampai bateri habis


klo korang perasan kan, yang tudung hijau, RJ, klo amik gambr mesti nk senget-senget kepala..cari angle baikk punyeeee



Sekian sahaja laporan cik buyung di rumah kak Ada....byee








Sunday, June 27, 2010

Aku ialah Pengusaha Anggur

at Sunday, June 27, 2010
Reactions: 
3 comments
HAWAU u uollsss !!!!!


Ada sihat ka adik maniiiiiis, abang maniiisss ????


Harap abang maniiiss sihat..ammaaakkk…feeling-feeling bangla sikit …nak balik kampong ni kan, xnak la terkena kejutan budaya bile di hurung-hurung abg-abg bangla ketiak busyukk…huhuhu


Rindu pulak rase nak bau…hurm…sejak terkena penangan ketiak abang donut tu, dah jadi habit asyik nak bau ketiak sendirik…ahaks !!!



Oh ye, dalam masa beberapa hari aku akan bertitle cik buyung penganggur..no money, no make up, no shopping, no jobs !!!!


Oh…feeling artis sekejap…sangat terkilan !


Selama ni cik buyung dan make up ibarat 'lotong dan tempat bergayut'…xde tempat bergayut, bukanlah lotong namanye kan..macam itula aku …klo x bekerja, sape nak taja make up I …x santek la nanti….


Aku bile x make up, semue orang boleh tau aku punye nama fariha,,bile make up.. 'aku lah DIVA bernama Angelina Jolie'..ha gtu la besar kesannye ..


Bile dikire-kire, tok tek tok tek (bunyi kira-kira sampua) tinggal 2 hari je aku kerje..ikut hati aku, nak belah je ...baju dah siap bungkus ni..


Tap I kan pekerje yg berkhemah + jujur + kuat tidur (kuat tidur sebab buat kerje bos sampai malam-malam ok!!!!)…jadi aku stay sampai hujung bulan…


Rase xnak berhenti kerje je..tapi xkan aku nak buat muke cekodok bilis kan, nak stay kat situ, bile kontrak dah habis..pandai-pandai la kemas barang…anyway uolls, banyak yang aku rindu kat tempat kerje aku tu…



BENDE PERTAMA YANG AKU AKAN RINDU IALAH ??????????


1. NASI LEMAK & TEH AIS KAK YAH




x menangis uollss tengok sarapan pagi yang meriah ni...

Bende ni la yang aku muntah kedarah waktu pagi-pagi sampai aku jadi belon bentuk DORAEMON..memang sedp ah !!!


Cubelah, mesti korang akan gian bende ni tiap-tiap hari…


Klo dah nampak kesan-kesan positif seperti badan berbentuk 'donut terlebih serbuk penaik…' TANHIAH !!!!


Anda Berjaya menyamakan badan korang macam aku…( dulu memang aku donat yang teroverdose serbuk penaik,,now aku kuih keria ok..slim and sweet…kihkihkih)..


Kepada pompuan-pempuan yang rase body korang macam batang kayu, jentik sikit dah tersungkur, cubela ye resepi turun temurun aku tu..nasi lemak + teh ais


2. WAKTU LUNCH


Ni aktiviti wajib aku dengan diva-diva lain bile hari bekerja..time ni la kan boleh open table mengumpat !!


Walaupun kitorg selalu mengumpat guna telefon office, X cukup ok !!!.


Tak boleh nampak expression muke masing-masing…(lagi-lagi muke MISS B, RATU JERAWAT, dan DIVA KETAYAP yg kerut-kerut macam cekodok sejuk bile kak ila blurrrr !!!)


Aku akan merindui expression itu…x jumpe kat mana-mana ok..made in Terengganu gtuwww…hahahahaha….


3. FERRARI MISS B..

sporty habis !!!! rela aku berkampung depan rumah miss B klo ini kereta die


Ferrari miss b ni ade sejarah …dulu kereta ni adalah sebuah perodua kancil…lama-lama jadi Ferrari !!!!


Nak tahu rahsianye ??? buatla macam ape yang I dan diva-diva lain buat uollss.


Korang tau la kan kereta kancil, ujung-ujung pun boleh masuk 4 orang kan..tapi kitorang ni memang perasan cantik dan slim, memang sumbat 6 orang sekali gus bile pergi lunch..


Aku memang tabik dengan kerete ni..gigih tau !!! Mesti uolls boleh teka kan, seat aku dekat mana ?? mestilah I duduk sebelah miss B (driver), disebabkan aku la paling debab sekali…


Klo aku duduk belakang, boleh jamin tempat untuk 3 orang hanya muat bumper aku sorang je…bumper yang lagi 3 tu duduk ujung-ujung je la..tolak sikit je, mesti dah boleh cium tanah..hahahahaha.


p/s: to miss B..credit to weolls sebab Berjaya me 'sport' kan kereta anda..perasan x kereta anda semakin cecah tanah dan perlu dipam hari-hari ???? kihkihkih


4. EN. BOSS


Aku selalu panggil die en boss yang sexy…(sexy ke ????????)…boss I mestilah sesexy pekerjenye kan….


Boss I sangat pemurah ok..walopun xdelah nak belanja makan, tapi klo bagi elaun, kalah boss-boss lain…yang penting diva-diva lain harus cemburu bile gaji dan elaun I, dapat sangat cepat…


Tunggu derian jatuh pun x secepat ni…


LAST THING YANG AKU AKAN RINDU ??????


DIVA DIVA SEAFDEC !!!!


(Kene bagi space banyak cikit pade diorang ni, masing-masing nak enterfrem glamour ni..lalu lalu !!!)..diorang ni banyak bagi support tentang cita-cita i ..


Cita-cita aku kan nak kawin abang petronas..huh...love u oll bebeh !!!




Miss B, Ratu nyirorokidul (sebab sokmo ke laut), kak sue, kak nad, my furtue kakak ipar, ratu ketayap




RATU JERAWAT (Yuni!! marilah sini,bakpe dok jauh ngat tu..merajuk keee ??? oh, Die tengah busy pancut air tu)


Saturday, June 19, 2010

Ketiak

at Saturday, June 19, 2010
Reactions: 
4 comments
HAI UOLLSS !!!!!


Tengah buat ape tu ?? ha, mesti tengah merendek kan malam-malam bute ni..i tau uollss, sampai je hari jumaat, korang menggelepor nak keluar kan…anak dare yang duk rumah pade hari-hari minggu ni, hanye ade 2 kemungkinan je..


Sama ada bf diorang jauh ataupun memang xde bf…macam aku ni ha… x laku ok, xde sape ajak date….lone ranger gituwww…. Bile gemuk-gemuk x laku, dah slim lagi x laku uollss !! Setakat yang pandang-pandang tu ala-ala bapak orang, patut ke aku balas ??? ieuwwwww !!! NOT MY TASTE.



Tajuk entry aku kali ni pasal ketiak …banyak-banyak bende ketiak jugak yang aku pilih tu..ok la kan daripade aku pilih topic 'lobang hidong besau'…x ke haru…



KENAPA AKU PILIH KETIAK?????????



Sebab selain kaki dan mulut, ketiak la antara anggota badan yang mengeluarkan bau yang paling neraka !!!! Klo orang pempuan ni memang cukup jaga hal ketiak..biarla x bawa coli, asalkan jangan x bawa deodorant..


Yela, klo badan meletop, bau ketiak macam bau tikus mati celah kangkang,,,memang azab baunye…



Ketiak i mulus ok..no 'kulat-kulat'...


Lain pulak cerite dengan orang lelaki ….sebab aku baru aje terkene penangan ketiak bacin 2 minggu lepas..dua malam aku menangis x sudah !!!


Macam ni ceritenye….


Dua minggu lepas, kan aku pergi majlis kawin kak adda dengan RATU JERAWAT dan kak ila, kitorang balik ke Terengganu naik bas Transnasional..so penumpang lain naik la ikot bontot kitorang ni..(mesti ikut bontot RATU JERAWAT, sebab bontot die besao…HAHAHAHAHA !!!)


Seat depan aku mula-mula kosong, lepas aje kitorang duduk dekat seat masing-masing , ade sorang brother ala-ala donut big apple naik…die amik port depan seat aku..sebelah die ade sorang minah duduk…


Bile die duduk tu, aku dah dapat rase ..tapi aku xnak la terus buat kesimpulan mamat tu busuk, yela baru bau sekali…kot kot la bau ketiak aku kan..aku check la bau aku sendiri..



bau belah kiri, bau belah kanan…hurmmm…..wangi…



SAH !!!!!!! BAU JANTAN PUAKA NI !!!!!


Mamat ni yang punye ketiak rupenye…COP COP COP !!!aku xdelah cium bau ketiak die macam aku check bau ketiak aku ok..!!!!! jangan buat gile nyah, nak bau ketiak orang bagai dalam public bas…..


Tak pasal-pasal abg-abg hensem kat belakang tu ingat aku nak mandrem abang donut tu…ieuwwwww !!!! Aku x tau la kan klo die perasan yang bau ketiak die tu tahap bau reban ayam nenek aku... tapi die selambe badak angkat-angkat tangan die tu adjust aircond dekat atas kepala die…





BODOH TAU !!!!!

Bile die angkat tangan die uolsss……. Aku dah menggelepor kat seat belakang macam ikan kene tuba… weolls dalam bas tu ibarat ikan, dah mamat tu ibarat tube …
Bak kate orang Terengganu



BUSUK KOHONG BAU TIOK IYE !!!!!!



Bile die nak angkat je tangan die, aku memang dah get ready dengan alat bantuan pernafasan …memang kronik uollss !!!! Kire tahap darurat la ni


Ha…gitu la ropenye..aku ingat aku sorang je bau..aku pandang la RATU JERAWAT kat seat sebelah,,die dah sengih-sengih..wah…!!!! celaka tau..mentang-mentang aku yang paling dekat dengan brother tu…bile aku tanye kak ila, 'BAU X ?'..macam biasalah, jawapan die..'xde pun'…


Aku agak dah, hanya aku dan RATU JERAWAT yang boleh kongsi feeling bau jamban itu, kak ila memang selalu x masuk forum..MUAHAHAHAHAAHHA !!!!


Aku paling kesian dengn minah yang duduk sebelah brother donut tu…aku memang simpati uollss…bayangkan la, 2 jam terpaksa duduk bersama
Sampai je kat Kemaman, brother tu turun…tibe-tibe……





ABANG KACAK NAIK UOLLSSSSS !!!!!!!!


Yang ni memang kacak tahap heaven ,,dengan pose ala-ala model, die jalan cari seat…aku yang dari tadi duk terkangkang, memang automatik aku kepit..! sekali die duduk depan aku, sebelah minah malang tadi..wah !!!! kali ni aku pulak yang menangis, minah tu yg bergirang….. (TT.TT)


Aku sanggup campak kakak sebelah aku kat luar semata-mata nak bagi abang kacak tu duduk ….kihkihkih….yang ni aku rela bau ketiak die..ahaks !!!!! ( sure wangi)


Wednesday, June 16, 2010

Lets Kawin Ramai-Ramai

at Wednesday, June 16, 2010
Reactions: 
10 comments
Hai uollsss…ape kabar ??

Aku sangat malas nak update, tapi disebabkan banyak sangat request, mengalahkan tempahan baju raya, aku gigih ni update story hidup aku..

Bulan 6 ni kan cuti sekolah, jadi ramai la pasangan-pasangan amik kesempatan untuk langsung…sana sini papan tanda orang kawin melekat kat traffic light..

Aku rase lampu traffic light pun dari awal-awal ade 3 warne, dah jadi lampu hari raya … disebabkan kilauan bunge mangga…

Aku ni bile tengah lapar, nampak pulak papan tande org kawin….wah !!! mule la nafsu setan aku ni datang nak sental nasi minyak..

Orang kate, nasi minyak dekat kenduri kawin ni lain uollss auranye..memang meletopss !!!

Aku x tau la ape caterer tu dah bubuh, memang gian uollss !!! Aku ni pantang klo nampak khemah orang kawin, memang cepat aje nak singgah…

Memang ringan aje menjadikan diriku ini taster 'nasi minyak pengantin'..bukan ape , kenelah survey kan caterer mana yang sedap…untuk majlis aku jugak nti..AHAKSS!!!!! *
padahal dah kebulur

Salah satu pasangan yang langsung ialah housemate aku sendiri..

Disebabkan kawan aku yang sorang lagi jadi pengapit, kitorang bergerak la awal, majlis hari sabtu, hari jumaat kitorang dah terpacak kat rumah pengantin..amik berkat


Subuh-subuh aku bangun pagi make up, baju pulak seminggu sebelum majlis aku dah gosok, semangat kan !!!!! Pagi-pagi lagi aku dah tepek bedak 5 inci dekat muke…

Yela, kenala naik kan seri muke sebelum majlis..harus ke pergi tempat orang kawin, muke macam spender basah ??? Aku excited ni, sebab dalam mase 4 tahun, ni la wedding pertama yang aku attend…hebat kan !!!

Yela, bile umur dah 23, tapi masih single, memang bala !!! Harus ke aku mandi bunge ????hurmm…..good idea.
Orang kata, dekat kenduri orang kawin, ramai jantan meletopsss….dan memang dah terbukti ok….suke suke suke !!!


Weolls bertolak pagi jumaat…dan en ADY yang telah ku tauliahkan menjadi pilot kapal terbang aku yang cun-cun aku park depan umah…siap panas enjin lagi….siapakah ADY ????

Oh oh…x boleh bagitau kat sini , haruslah aku dikejar oleh RATU JERAWAT nanti….ahaks!!!!! ada ke semalam die picit jerawat batu die tu, apelagi, memancut-mancut la darah…die xla buat depan-depan aku...

Tapi care die cerite tu, gaya nak berkempen okeyyyy…care die express kan care darah tu bersembur, macam jerawat die tu diketuk pakai batu,,biasalah, kawan cik buyung klo bercerita, memang emo cikit….


Kitorang sampai rumah pengantin pukul 1 tengahari, tepat-tepat orang nak pergi sembahyang jumaat….bile dah sampai tu, xkan nk duduk termenung ala-ala RATU CENDANA pulak kan..

Apa lagi, tolong-tolong la ape yang patut..sedar x sedar, dah pukul 3….akad nikah dekat masjid, jadi kitorang pun iring pengantin..
Aku ni x pernah tengok orang nikah, jadi belaja-belaja la ape yang patut…sampai-sampai aje, ade seseorang telah menyapa pengantin…





CIK SHIDA KE ???? SAYA CAMERAMAN YANG AKAN AMIK GAMBAR…

Bile aku tgok je cameraman tu……




YA ALLAH !!!!!!!!!!



KACAK GILE KO JANTAN !!!!!!!!!! Terus aku pitam kat situ..nasib baik RATU JERAWAT sempat tahan aku dari terjelepuk kat lantai masjid …
Aku x kire tempat uollss…nampak jantan kacak, terus sawan aku ni datang….

Time dalam masjid ni la jantan ni nak tunjuk muke,,aku nak apply mandrem pun xboleh sebab mandrem aku dah kene blok kat luar masjid..HAISH !!!!! rugi rugi….


Aku dengan member amik port betul-betul belakang pengantin,,wah !! Bagai puteri iringan la kononye..motip ??????
Aku nak semue gambar pengantin ade gmbar aku…MUAHAHAHAHAHA !!!


Mahal ok nak tangkap gambr secara professional ni, aku free-free je dapat….lain kali uolls buat la macam aku...sure album pengantin penuh gambar puaka korang…
Make sure nak duduk belakang pengantin, duduk tu jangan terkangkang pulak..klo kene crop nanti, korang jugak yang sentap..bengap sangat duduk terkangkang..

Padan la dengn muko ekau tu !
Tepat pukul 3, tok kadi pun sampai..masam je bile masuk masjid…gerun aku…garang okeyyy mase mule-mule, tapi lama-lama boleh siap buat lawak bagai

Yang aku perasan, tok kadi ni suke buat aksi ganas tau..dah la aku straight duduk depan die..bile die nak betulkan duduk sebab lenguh……mengucap panjang aku…



TINGGI GILE KAIN JUBAH DIE TERANGKAT !!!!!!

Astagfirllah…astaghfirllah..astaghfirllah…
I malu uollss….i kan anak dare sunti lagi


kak Adda & abang keyo



pelamin


ratu jerawat pun nak enterprem !!


ceeewahhhh !!! eh eh


2 mak dare + 1 anak dare



p/s:
signboard ni aku jumpe dekat area umah aku..wah !!!!!! terkejut uollss..

Sebijik dengan nama pasangn aku yang aku nak gantung spender die dekat tengah bandar tu...ni bukan edit ok..real tau !!!! feeling-feeling dulu....





Sunday, June 13, 2010

Aku & Collagen

at Sunday, June 13, 2010
Reactions: 
1 comments
Heloo uolls !!!!!!!!!!! Wah sangat ceria ye korg bile hari ahad..aku kat sini haruslah muke macam tempoyak basi sebab dah kene kerje..sangat malas .pagi-pagi x boleh bangun ok…

Sedap siot tidor terlentang, macam dalam heaven je..lagi-lagi hujan…wah...kelaut aku punye mimpi ..paham-paham je la ye isi kandungn mimpi aku…

X perlu aku huraikn,,silap-silap kene band blog aku ni nyaaaaahhhh !!!! Jangan buat gile.

Aku x sihat ni…

Aku pun x tau la ape penyakit yang dah melekat kat bibir aku ni,,gatal-gatal… Sapelah mulut kurap yang dah gomol bibir aku ni..sampai tebal bibir aku … habis menggelupas bibir sexy aku ni..

Sangat huduh sekarang… dulu aku bangga ok ade bibir yang sangat sexy dan lip lap lip lap meriah ni, tapi sekarang dah sama taraf macam bangunan yang cat dah tertanggal-tanggal.. bercapok !!!!

Tambah dengan gatal, memang aku nak garu je pakai garpu…


Dulu uollss, bibir ni boleh muncung seksi bile nak mancing abang seksi, sekarang, herot ok bibir aku, nak tunjuk pun malu..


mungil gitu !!! version Angelina Jolie


moooooooooooouuahhh !!!

Tadi aku pergi klinik dekat dengn pejabat aku, sebab x tahan dengan gatal. takotla kan kene jangkitan anjing kurapssss ke, aku pergi la merempit ke klinik..
Masuk-masuk je, dengan lenggang mak esah, aku terus ke kaunter….


Aku: doctor ada ?

Lady kaunter: doctor kol 3.30 masuk. Boleh tunggu ?


Aku: ok, saya tunggu…


Lady kaunter: giliran akak no 5



Wah!! Macam pejabat pos pulak..nasib no 5, klo belas-belas, memang aku angkat kaki..

Aku pun duduk dekat kerusi depan kaunter tu, sambil tangan aku gatal dok garu-garu bibir aku ni..org lain datang klinik, garu badan, garu kepala, aku garu bibir...!!!!! x ke ala-ala lotong time tu,dengan bibir terjuih…sebijik siot !!!!!


Tunggu punye tunggu, duduk feeling-feeling ratu afrika, name aku pun di panggil..


Doctor: ade masalah ape ye cik


Aku: Dr, bibir saya ni gatal-gatal, menggelupas, kadang-kadang pedih..

Doktor: allergic agaknye ni kot (smbil pegang bibir aku)..pakai lipstick x ? Jenama ape ?

Aku: silky girl Dr.

Doctor: silky girl ????? X pernah dengar pun…


Wah !!!!!! Doctor ni dah biasa pkai brand cap ayam aku rase, sampai silky girl pun x tahu..pertama kali aku dengar..harusla orang yang promote silky girl tu nangis ok...ade jugak species manusia x tau jenama silky girl..

Aku rase doctor ni rumah die dalam tasik kot..xde coverage…kesian siot !!!

Ok sambung balik


Doctor: hurmmm, saya tengok bibir awak menggelupas, pastu macam bengkak-bengak.

Aku: tak doktor, bibir saya memang tebal macam ni,x bengkak pun



(time tu aku sentap habis !!! punyela Natural beauty aku punye bibir, die kate bengkak)

Paling aku bengang dengn ayat doctor tu


OOOOO, MEMANG MACAM NI KE…SAYA INGAT AWAK SUNTIK COLLAGEN…..



macam bibir lepas kene bekam je



Pengsan uolllsss !!!!!! Terus gelap pandangan mata aku

AAAAAAAAAA !!!!!!! Adakah seburuk itu bibir aku? ????? LETS PERANG !!!!


Nyah, aku tau la bibir ko senipis kulit epal, bibir aku setebal tayar lori…perlu ke ko kate aku suntik kolagen ????? PERLU KE ???? Bibir aku ni la yang buat jantan gile kat aku tau !!!! huh….

Dengan pose kekwat, aku terus lenggang mak esah amik ubat….


Thursday, June 10, 2010

Aku hampir nak gila

at Thursday, June 10, 2010
Reactions: 
4 comments
Hai uollsss !!!!!! Dah mencekik ke belum ????


Aku baru je lepas muntah kedarah…disebabkan aku stress, ari ni aku Berjaya menghabiskan keropok lekor 2 hinggit


Ok…selalu aku amik 2 ketul je uolls…nk jaga badan la katakan…
Maklumlah, perut aku ni macam jantan sikit ... makan banyak cikit je, mesti tanpa segan silu perut ni maju ke depan….


Tak seksi uolllss ade perut bunccc……bayangkan la aku ni selalu merempit kat bandar Terengganu tu, bile angin-angin menampar-nampar muke aku ni bile bawe laju-laju, haruslah aku feeling berada di LItAr SEPANG…


Bezenye ... jantan-jantan yang merempit kat sana, slim-slim tau…flat je…time aku merempit ???????


YA AllAh !!!!! pERuT SEBESAR BUMI !!!!


Banyak bonggol-bonggol pulak tu…bukan bonggol otot, bonggol lemak-lemak tegar !!!

Balik pade tajuk entry aku, kenapa aku rase hampir jadi penduduk tetap hospital gile ???
Hari ni uollss aku memang feeling karier woman habis…buat report bagai…x pernh-pernah aku rajin....selalu aku curi tulang kat surau bawah…apa lagi, tido la...



Mampus klo bos aku bace blog ni…xpe bos,,lagi 2 minggu bos xkan nampak muke cun perut kempis saya ni..tap sejak bos aku ni nak pindah, semue report aku yang buat, dah feeling engineer uollss !!!!


Tapi gaji aku yang ala-ala ngam-ngam beli spender 3 helai je,, memang buat aku sadis..!!!!!!



Dekat tempat kerje aku ni, ade la beberapa budak praktikal..biasala waktu-waktu cuti sem 2 bulan ni kan…diorang ni memang pandai berpure-pure ...


Ibarat ade 2 muke la…sebelah muke macam gadis 'ayat-ayat cinta' , sebelah lagi muke macam kompang kene palu…mase mule-mule masuk tempat kerje aku, wah!!!!


Pemalu habis..nak cakap pun,,,punyelah atuq betul-betul, suara kepit habis..GADIS MELAYU gitu…nak ketawa pun, bunyi 'kikikiki' je..berbanding dengan aku yang ketawa 'kahkahkah' ni kan…


Tapi sejak akhir-akhir ni uollsss, baru la nampak perangai diorang ni yang sebenar…xde lagi dah uolls muke gadis melayu, dah nampak bahagian muke diorang yang macam kompang dipalu tu…


Lagi-lagi tang mulut diorang tu…pok pek pok pek mcm p#*&^% ayam! !!!! geram uollsss !!!! Dah la aku dengn diva-diva yang lain duduk bilik yang sama dengan budak-budak praktikal tu…..



Hari ni dengan x semena-mena, diorang dah on suis menyalak aku ni …kisahnye, pagi-pagi lagi budak-budak ni dah memekak nak tengok result exam masing-masing…


Diorg punye bising macam baru lepas kene rogol dengn jantan…aku ingat bab-bab mulut bising, mummy aku juara,,,tapi ni dh dikire pemecah rekod mummy ku



padahal result korang cukup-cukup mkn je kan ??????? 0.0000001 lagi boleh fail…perggghhhhhh !!!!! Sengal !!



Yang pelik nya, diorang ni bile bersembang, bergelak,,,mak aihhh !!! Suara macam backhoe bergerak…x pun macam kenderaan turap jalan tu… NGENG NGENG NGENG !!!! lagu tu la bunyi nye



SETARAF BACKHOE !!!!


Patutla hari ni monyet-monyet belakang pejabat aku memberontak…



Monyet pun boleh rase terancam dengn suara korang tu … haruslah korang sentap..ni muke maacm x bersalah gelak macam setan…macam ni uollss bunyinye..



KAH KAH KAH !!!!!!!!! NGAH NGAH NGAH !!!!!!! NYAHAHAHAHAHAHA !!!!!!


Berterabur taik telinge aku tau !!!!!! Setan kan gelak korang...uolls rase klo aku kentut kat lubang hidung diorang, diorang senyap tak ????


Kentut aku pun leh tahan puaka pe…Ke diorang gelak tahap b*b*….puaka kan ????




Hei perempuan kompang, Nyah gelak pun lagi sopan dari korang tau….bukan main gelak besar ye korang,,padahal mase atas bot mase tu bukan main senyap lagi,,oohh aku lupe, mase tu korang x keluar suare, sebab korang sibuk keluarkan muntah korang gara-gara mabuk laut kan…perabih boreh je bawak korg ni



aku x tahan uollssss…..gegendang telinga aku x mampu mendengar bunyi berfrequency tinggi ..oh oh oh…CIK BUYUNG SUDAH NAIK GILEEEEEEEE…….


Apalagi, LETS PASANG RADIO KUAT-KUAT!!!!!!!!



sama siotttt bonggol kartun ni ngn aku!!!


p/s: uolls klo nak komen, sertakan nama ok...aku x cam la...sejak-sejak kene sawan babi kat office ni, name kawan-kawan pun aku boleh lost...syndrome pekak tuli agaknya


Tuesday, June 8, 2010

Pecah Tekak Vs Pecah Lemak

at Tuesday, June 08, 2010
Reactions: 
15 comments
KABARE UOLLSSSS !!!!!!


Wah!!! Tibe-tibe aku feeling nak jadi anak jawa sejati …ye lah , aku kan x lama lagi balik ke tanah jawa, haruslah aku dibuang negeri klo aku dah balik kampung pun, keluar lagi 'mu, ork, guane'…


Jangan main-main dengan orang jawe..aku ni di kira dah murtad jawe tau !!!!
Silap-silap anak-anak jawe johor perambat aku dengn sabit kontot….


Aku x mampu lari uollsss selagi 'bumper lori' aku ni x transform jadi 'bumper caldina'..korang tau kan maksud 'bumper' tu…jangan buat-buat bengap !!! Xnak la ckp direct kan…


Yelah, pompuan yang ber bumper lori ni diburu !!!!!! Ahaks! !!!!... tapi statement ni betul ok…..tapi aku special case, sebab xde sape buru aku…sEntAP !!!


Balik pade cerite kite…


Hari ahad lepas aku dengn kawan-kawan aku pergi karoke ….kitorang book bilik, x main la kan masuk karok jamban-jamban ni… dahla kecik uollssss, muat-muat badan aku je…tibe-tibe aku feeling seorang shrek yang tengah nak melabur dalam jamban


Padahal ari-ari sebelum mandi, aku feeling wondergirl….


Wah!!!! menyanyi 1 lagu dulu baru jirus…hikhikhikhik..klo dah nyanyi dlaam bilik air tu, haruslah ade aksi kan…jangn bayang la aksi-aksi berani mati aku tu…


Semestinye menyeramkan..ahaks!!!!!! katak yang dalam tu tengok aku pun dah macam ikn kene tuba …x payah la aku crite beb…hal bilik jamban aku ni !!!!!!!!..


Kitorang karok atas maidin...murah la gak kan, rm 28 je sejam..tapi aku nak complain la…..




LETAK LA MUKE PELARIS DEKAT KAUNTER TU. NI X, KO LETAK MUKE TOLAK REZEKI, PEMBAWA BALA KAT SITU…..X SELERA !!!!!!



Disebabkan muke jantan tu pun ala-ala sofa x berganti selama 1 abad, aku amik sejam je..


Bile buke je bilik tu, apa lagi



LETS MELALAK UOLLSSS !!!!!!!!!



Berebut tau nak capai microphone


WAH !!!! DULU MASE KO BELAJAR, PERNAH KO REBUT NOTA LECTURE MACAM KO REBUT MIC TU ????????????? Sampai kuning-kuning lecture note tu dibiarkan..last-last ade jugak orang nak amik…bukan amik nak di bace, tapi amik untuk dibuang !!!!!!


Sedih uollls!!! Ibarat kisah 'aku sekeping lecture note'….



We oll pilih lagu baik-baik je ok..yang sopan-sopan je, lagu yang klo kitorang nyanyi, orang sebelah pun x dengar … yang lunak merdu, irama yang softtttttttttttt……… layannnnnnnnnnn


pose dulu nyah !!!


gile sopan kan lagu-lagu aku



Pandai aku kencing kan ??? padahal dalam tu aku layan LADY GAGA !!!!!...paling havoc, aku layan STACY beb….wah, memang happening habis…


macam ni la gaya aku ... cume aksi aku ni boleh buat bayi yang suci meraung..


Tapi aku dengar, karoke maidin tu tengah under construction ... Gara-gara lantai retak mase aku joget lagu 'aku stacy'…..hahahaha !!!!Jangan main-main tau...sekali aku karok, boleh blackout 1 maidin mall…..


Tapi aku rase klo kawan aku yang sorang ni nyanyi,,,,boleh GEMPA BUMI tau!!!!


ni la nyah pegempa bumi tu uollss!!!

Korg bayangkanla, rangkap pertama suare die ala-ala hon lori, rangkap kedue suare terus transform jadi ning baizura..


Rangkap ketige aku x tau la suara ape die buat,,,sebab aku dah koma dengar peralihan suare die tu…..!!!!! mmg pengsan !!!!...


Aku rase, bilik karok tu boleh buat treatment untuk orang pekak tuli kat luar sana…free gitu…cume tanggung bayaran bilik karok je la kan.



amik gambar guna handphone nyah kat atas tadi..geram aku !! suruh bawe camera, x bawa


feeling siot !!!!!

Tengah sedap-sedap kitorang feeling-feeling beruk kat dalam, tibe-tibe ade orang bilik sebelah pancung stim kitorang ni…. BAIK PUNYE LAYAN DANGDUT !!!!!!!!.....yang hine nye uolls, muke 'mat pit', bile masuk karok, jad 'mat lek'


Mule-mule MAT REMPIT, ujung-ujung ko jad MAT GELEK……. IEUWWWWWWWW !!!!!!!!



p/s: semue dah boleh komen blog aku...tapi isu-isu sensitif seperti hal berat badan, gemuk, gajah, jangan tulis arrrrrrr..ade karang aku jadi HULK nti

Monday, June 7, 2010

Mak Seram Noks

at Monday, June 07, 2010
Reactions: 
1 comments


Hai uolls !!!!! Wah !! Hari ni mesti ramai yang dah start pulun kerje kat pejabat kan… macam mane hari minggu korang ????

Hari minggu aku tentulah membosankan tanpa jantan-jantan meletopsssssss…mesti ramai pompuan-pompuan kat luar sana pergi menggesel-gesel dengan jantan korang kan ?????

Wow…jeles aku….biasalah uolls…hari minggu kan, hari yang paling sedap melempiaskan nafsu buas korang kan…


Make sure ok, sebelum pergi menyerah diri pade jantan-jantan tu, mintak izin mak nk kluar….jangan main redah je keluar ok…klo mak korang sporting, aku tau mak uolss mesti x kisah kan, tapi, aku berani kerat jari la, berapa ramai je yang terus terang..

Haish!! ape nak jadi…anak dare zaman sekarag x macam anak dare zaman dulu…cube mase zaman-zaman aku…

Nk pergi dating pun kene bincang dari hati ke hati dengn mummy, pakai baju kurung lagi…….



Wah !!!! Koya nye statement ko nok…padahal ko la paling setan sekali kan !!!!


Jangan ikut ok ..tu perangai aku mase zaman nabi…biasala, tengah virgin lagi ok….muke pun innocent lagi…(sekarag pun virgin lagi ape !!!!).

Sekarang aku dah light-light je…tapi sejak hormone aku ni x stabil, nampak jantan kacak, terus transfrorm jad MAK AYAM …huh..PANAS !!!!!



BACK TO STORY……

Aku nak story kat uolls pengalaman seram sejuk aku beberapa hari lepas kat Bandar kuala Terengganu….ni bukan pengalaman hantu ye

Ko gile tengah-tengah bandar yang terang benderang nampak hantu….kat funfair pulak tu….bodoh tau !!!!!


Cerite nye begini, malam tu, aku saje saje la kan jalan-jalan kat bandar Terengganu,,then aku stop la dekat funfair jalan shah bandar tu…

Meriah gitu tempatnye..permainan bukan yang cikai-cikai ok…..
Semue permainan nye mampu buat aku putus nyawe !!!!!!

Kenapalah permainan kat funfair ni, x boleh ke buat yang selamat-selamat cikit…sikit-sikit nak lambung, sikit-sikit lambung !!!!!!

Klo la aku naik permainan yang boleh terbalikkan badan tu, haruslah ade bende yang jatuh kat bwh…bkn kasut uolls !!!!

Tapi muntah aku..hahaha !!!!!!.aku just sekadar tengok dekat luar ….memerhati gelagat orang tengah menjerit meroyan dalam alat lambung-lambung tu...



Klo funfair macam ni, meroyan aku ari-ari nak pergi


Lepas aku bosan, aku pun menuju la ke Ferrari x berbumbung yang cun-cun aku park luar funfair…wah !!!! Terkejut aku uollsss !!!!

Bile malam baru aku perasan debu kat motor aku setebal foundation muke aku…pemalas punye pempuan !!!!


Aku start je enjin….tibe-tibe………











WOOOOOOOOOOOOOOOOO~~~ WOOOOOOOOOOOOOOO~~~




(MEREMANG UOLLLLLSSS !!!!!!!) terkejut jangan cerite la....kembang-kembang lobang hidung aku ni..

KEMBANG SANGT NI !!!!!! (over tau)


Dalam hati aku, siapalah Pontianak bersuara jantan tengah mengilai ni….tengah-tengah funfair pulak tu !!!! X gile namanya... Terangkat motor aku…….
Nak mengilai pun x tengok port Pontianak sekarag ni….yang paling x tahan suare tu mengalahkn hon lori…selalu kite dengar ala-ala ning baizura kan



klo mengilai suare Ning, i x pengsan


Aku ushar-ushar la sekeliling….pastu aku nampak sekumpulan orang tengah kerumun…gaya macam tengah ade pertunjukan 'SATAY PANAS' !!!!

Ceramah agama pun orang x kerumun seramai tu …memang biadap tau !!!..
Rupe-rupenya diorang tengah pegang seorang lelaki ni keluar dari kerete...aku tengok jantan tu menggelupur semacam aje…sambil mengeluarkan suara kat atas tadi… ala, yag wooooo~ wooooo~ tadi tu..

Dengan muka busybody nye aku pun berhenti la kat situ….x berani la kan aku nak tolong walopun jantan tu kacak,,,sekali die libas,,,,AKU YANG GOL !!!!!...aku tanye la pakcik guard yang jaga kat situ,


KENAPA TU PAKCIK ???????????

Pakcik tu dengan muke hero menjawab,

SAWAN DIK….

Aku ni memang jakun sikit …x pernah tengok orang sawan-sawan ni…pertama kali…
Bile tengok jantan tu menggulupur, meremang bulu-bulu badan aku ni…klo x keluar bunyi tu xpe lagi, ni cube klo laki korang kene sawan tengah-tengah malam..

Tak ke terkencing-kencing korang dibuatnye…CHOI !!!!! Mintak simpang la….aku rase mamat tu kene sawan dalam kerete..nasib x jadi accident…klo x, tengah-tengah sawan tu, inallilah….






Sunday, June 6, 2010

Lets Shopping Uols

at Sunday, June 06, 2010
Reactions: 
2 comments



Disebabkan hari ni my date program x jadi...dengan hati membare ni aku pergi mengukur jalan Terengganu buat kali ke berapa entah…jalan sorang-sorang… sedih kan hidup aku ni….


Hanye 1 bende aje yang boleh buat aku hilang marah… LETS SHOPPING !!!!!!
(shopping pun sorg2.. :(


Minggu depan kak Ada kawin, jadi aku dengan ayuni decide nak pakai seluar la..


Tak kan aku nak bantai baju-baju ketat aku tu pergi nikah orang…haruslah aku dihalau pak imam keluar dari masjid….



First aku cari area pasar payang…ingat nak cari kebaya nyonya yang boleh pakai dengn seluar, wah !!!! Kebaya gtu…


Tapi x jumpe… yang ade kebaya biasa harge RM 230 hinggit !!!!!!!! Terangkat tudung aku !!! Ni baju ke down payment kerete ??????



Kedai die dahla kecik je,,,lagi besar reban ayam aku, tapi harge melampau-lampau …terus aku belah… xde mood bile tengok harge bju ratus-ratus…ingat laki aku engineer ke…


Ape lagi BLAH la uollss…aku try la cari kat KAMDAR…sebab aku pernah pergi situ dulu..boleh tahan la.banyak gak pilihan..


Akhirnye, aku dapatla 1 baju untuk pergi nikah kak ada…MELETOPSSS uolsss!!!! Warne purple lagi…bile aku pakai mesti comel je ala-ala buah anggur dalam iklan ribena tu…ahaks!!!! Haruskah aku pakai tudung hijau ?????????


Jangan buat gile…Aku tidak akan sebengap itu okeeeyyyy…




harge pun ok la,,, 42 hinggit plus ada manik-manik sekali…sekali pandang macam baju yg mak aku selalu pkai la…nasib ade cutting tau...


Cube klo straight je, haruslah badan aku nampak macam tiang gol...


Tak glam la kan..korang bayangkan la, bile dah macam tiang gol, duduk pulak sebaris dengn makcik-makcik mase akad nikah tu, akan ade ke jantan-jantan muke masjid sedar kehadirn anak dare meletop di kalangn makcik-makcik tu ?????


Silap-silap makcik-makcik tu lagi anak dare dari aku ok….memang nangis !!!!



Lepas dapat baju, mestila nak ushar-ushar accessories sekali kan…aku cube cari rantai silver yang simple....ade jumpe...tapi mahal gilosss…


Ni, klo aku pakai baju ni depan mak aku, haruslah die rantai kan aku dengan rantai emas die yang boleh buat tambat kapal tu….


Takmo aku !!!!! dahlah loket nye lagi besar dari ibu jari aku ni ha….rela aku x keluar rumah…pade mak aku lawo, pade aku,,macam ANAK LEMBU !!!!!!!


Biasela, taste makcik-makcik mane sama taste anak dare kan…anak dare kertu always want to look younger..wah…!!!! MUDE KE ??????



Sebelum nak ke majlis kak Ada, sempat tau die pesan pade aku



Fa, ade kawan akak kerje engineer datang juge…


APA LAG>>>> LETS PASANG BADAN UOLLSSSS !!!!!!


badan besar, kaki kecik..macam aku je..!!!!!!





 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review