Saturday, September 25, 2010

Layanan 1st Class Cik Bunga

at Saturday, September 25, 2010
Reactions: 

Bukan aku ok yang gilakan bunga-bunga ni...terlalu woman la uollss tanam bunge..x sesuwei untuk aku...Cik Buyung dan pokok bunga memang xde chemistry. Klo aku bela pun, pokok tu pun xde kepercayaan penuh yang aku boleh handle hidup diorang di dalam pasu. Dan sah sah la, klo ari ni aku pergi beli sepasu pokok, esoknya akan rebah ke lantai. Orang lain tanam pokok, keluar bunga..Tap klo aku, jangan kan bunga, ranting pokok pun belum tentu lagi akan tumbuh. Klo uolls nak tahu, dulu masa nak pindah dari umah lama, ke rumah yang sekrang ni, kene sewa sampai 2 lori sebb 1 lori je khas untk pasu bunga..

Barang-barang lain x bleh pun naik selori dengan bunga-bunga ni..Klo lori dah x muat kan, sanggup ni mummy aku derma perabot ke orang, dari dermakan pasu bunga yang hidup segan mati x mahu tu. Yang penting pasu bunga dia ada space yang selesa. Kelazz kan ko ni cik bunga..kadang-kadang klo dalam kereta pun, takhta aku pun dirampasnya..Bersempit la aku dan cik bunga tersebut..cish!!! Lagi 1, klo perabot atau bende lain yang calar ke xpe uolsss, klo pasu yang calar, menjerit uolss makcik Hang Tuah tu..



Tiap-tiap hari la dok pesan:

POKOK BUNGA IBU DAH DISIRAM BELUM???

JANGAN LUPA SIRAM POKOK BUNGA IBU...

HUJAN X SANA?? KLO X HUJAN, KERINGLA POKOK AKU...

Talipon hanya semata-mata bertanya hal cik bunga dan cik hujan...




Jangan ingat ni pasu bunga kepunyaan cik jiran ye..dan jangan ingt hanya 1 line je tau..double line hokeh..uollss tgok la rumah jiran yang lain-lain..kosong je kan?? yang tumbuh pun, cume rumput sejemput..jadi klo ada orang nk dtg umah, cari umah aku yang mana, aku cakap je 'Ala, klo kau nampak rumah yang kiri kanan depan belakang berlonggok pasu bunga tu, rumah aku la tu, rumah orang lain xde nye..1 and only'

Siap dipesan lag, pokok yang ni air kene banyak, yang ni jangan disiram, yang ni pulak, jangan sampai banjir pulak ko curah air...adehhhh...kadang-kadang aku main boh je..Klo tengah mood aku nak berangan jadi tuan puteri ke, memang banjir la uolss..hohoho


Klo makcik tu tengah bz berfacebook kan, aku pun perli-perli la, 'matila pokok bunga kat luar tu'.. Mana x nya, sebelum mak aku berjinak-jinak dengan dunia FB ni, siang malam la habis ke bunga..BUNGA BUNGA BUNGA..x sempat masuk ke rumah, tuju ke bunga dulu..diibaratkan klo sayangnya makcik tu ke bunga seperti kalau dalam kuali xde lauk xpe, asalkan jangan dalam pasu xde baja..Mak aku balik rumah ni seminggu sekali je, jad bile sampai-sampai je, bende pertama yang disentuh ialah bunga..Rela ni mencangkung depan pasu dok gembur-gembur tanah..Dah macam Hang Kebun ropenye..

Pokok bunga yang ni, sudah diberi amaran awal-awal jangan disiram, lebam katanya,,lebam tang mana pun aku x tahu la..Sekarang ni makcik hang tuah tengah berlumbe-lumbe dengn apek sebaris umah aku ni..nak tengok pokok bunge sape paling gah sekali..Apek tu punye bunge kire mengancam jugak la, letak pasu pun over sampai ke seberang jalan. Apa yang apek tu ade, mak aku mesti ada. Klo xde, dengn sepntas kilat, ko kelip mata 5 kali je, bende tu akan ade depan mata ko..maklumlah, masing-masing xnk kalah

Celah mana yang xde bunga. Tepi pintu, depan pintu, sebelah pagar..yang parah nya, seberang jalan pun makcik Hang Tuah take over..yang kat gmbar atas ni, korang jangan ingat ada 1 line je tau..berlapis-lapis tu..ade lag kat bahagian belakang-belakang..Klo boleh, pokok kelapa tu pun nak ditebang dan tanam dalam pasu. Biasalah, nak nampak mcm tanam sendiri kan

3 comments:

miszcoolrelax said...

bestnye mak k0 suke bunga.. ^^

FaRiHa said...

best ko kata???hari-hari aku la yang mneyiramnye..

miszcoolrelax said...

haha.. pe slhnye berbakti pd tanah.. ;D heee~~~

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review