Friday, September 17, 2010

Tandas Cantik

at Friday, September 17, 2010
Reactions: 
Aku nak ingatkan pada korang yang entry kali ni memang menggelikan..so, sape-sape yang rase x boleh tahan dengan hal-hal yang meloyakan, sila klik butang pangkah di penjuru kanan bahagian atas ye..

Aku warning awal-awal ni, kang ade plak yang teringat sampai bawa ke mimpi..

Kisahnya bermula pada hari raya kedua..semue sedara mara aku datang umah atok aku la. nak beraya.jad dah alang-alang diorang datang tu, diorang ajak la pergi beraya ke kampung..

tiap-tiap tahun memang akan ade tradisi beraya ke kampung ni..ha time ni ko konvoi la 4 5 buah kereta serang rumah orang..klo yang rumah kayu tu, nasib la ye dok..roboh pun roboh la..tatap serang...kali ni weoll konvoi 4 buah kereta..memang sendat la jadnya, kereta semua full, dan aku berpeluang naik honda city uolllssss !!!! seat belakang x bukak plastik lag ok...

Mase diorang bagi cadangan nak ke kampung tu, aku tengah makan ketupat, kuah kacang, dan ayam masak kicap..memang terangkat..dengar je nak pergi beraya, aku ape lag, berdesup habiskan makan, iron baju, make up..siap..

Time ni aku x terasa lag apa-apa yang x kena...tap tibe-tibe keadaan berubah bile aku beraya kat umah yang pertama...rumah yang pertama ni, xdelah mewah mana..umah kayu la...standard rumah kampung

Tengah-tengah borak tu, tibe-tibe... krrrrrrrrr krrrrrr.....

Ah sudah...dan aku tau, itu signal menandakan yang...' cik buyung, ko harus ke tandas sekarang..!!'

Oh tidak.....!!! not now wahai si perut...bersabarla...

Dalam hati aku berkata, 'tunggu ye cik perut, next rumah...apa-apa hal, kene cari tandas yang cantik'

Rase memulas tu kejap datang, kejap lega, bile datang balik tu, terkerut-kerut la muka, terkepit-kepit la kaki...aku bukan ape, takot terkentut je, kang bila aku mengebom nanti, sekelip mata sedara mara aku berterabur ke tingkap...

Kira gigih ni aku tahan semata-mata dengan harapan next rumah, tandas nya cantik...

15 minit kemudian....

'ha, dah jom jom..gerak-gerak..ada banyak rumah lag ni...!!!' huh legaaaaaaaa...apa lagi, aku orang pertama yang terpacak kat pintu gara-gara nak terkentut...hoi..kentut orang nak berak ni, bukan sembarangan bau tau, sekali bau, seminggu teringat-ingat...

dan dan aku sampai umah yang kedua untuk beraya, memang keadaan x boleh menampung lag...sememangnya udah overload..kene 'flush' ni...tap bila sampai rumah yang kedua..alamak.....!!!!

Tandas kat luar la pulak...x syioknyeeeeeee....aku x suka tandas rumah kampung yang kat luar ni, sebab kan, aku punye imagination yang merapu....kat bilik air yang macm ni, selalu akan ada kolah besar untuk simpan air tau..kat situla korang boleh berenadam sakan dan boleh cedok air pakai gayung buat mandi...dulu waktu kecik-kecik aku selalu terbayang yang kat dalam kolah bosar tu akan ade buaya kecik yang tengah berenang-renang...sampai sekarang aku boleh rasakan...

Jad kesimpulannya aku x suka berak dalam ketakutan...tap kali ni dah darurat..terpaksa jugak...aku pun meluru la ke tandas yang kat luar umah tu..ade 2 pintu, satu pintu tu aku boleh dengar orang mandi, jad aku x tolak la pintu, sebb mase aku dtg, aku ade nmpk ade sorang lelaki ni masuk, karang aku tolak kang...x pasal-pasal pulak...tap rasa hati memang nak tolak.. hehehehehe...

Jad dalam hati aku 'klo yang ni bilik air, mesti yang tu tandas...'..aku berkobar-kobar nak tolak pintu yang kedua....

Sekali tolak..2 kali tolak..3 kali tolak...



ALAMAK!!!!! WOI AKU X BOLEH TAHAN NI...!!!!! MAMAT NI PUN SATU, TIME AKU NAK BERAK, TIME TU JUGAK DIA NAK MANDI!!!!

Disebabkan tandas tu x boleh dibuka, aku pun dengan terkepit-kepitnya, masuk rumah, x salam pun, terus ke dapur..kat dapur punya la ramai orang...dengan muka x malu nya..aku tanya..

'makcik, tandas kat mana???'

'tandas kat luar tu ha...pergi je lalu kat sini

'ada tandas lain x?? tad dh pergi, ada orang plak kat dalam..x tahan dah ni makcik!!'

'eh eh masuk sini cepat, kang terlepas pulak...tap tandas ni pintu nya xde kunci, sendal dengan baldi'

Asal boleh buang la makcik oi....aku pun masuk la..macam biasa, akan ada kolah besao, dan aku teragak-agak nak amik air dalam tu..tap...

'eh mana jambannya ??'

boleh pulak jamban ni main sorok-sorok tengah darurat gini..cari punye cari, akhirnya....treng teng teng...!!!!

Jumpa jugak dengan ko wahai en jamban....aku terharu....tap...

Mana flushnya?? mana paip air nya??? xkan nak berak togel macam ni ???? macam mana nak basuh ni?? ditambah dengan lumut-lumut dan cendawan-cendawan meliar...arghhhhh tension tension !!!

'x pe cik fariha, yang penting, keluarkan 'modal' dulu, pastu kite bekerjasama membasmi 'kekotoran' ini....'

Terpaksa la aku ulang alik dari kolah besao ke tandas amik air..ada la jugak 4 5 kali ulang alik..nak berak pun sampai termengah-mengah..

Selesai je urusan didalam 'tandas mewah' itu, aku pun pergi ruang tamu..dah la hati aku sakit, ditambah pulak perli-perlian sedara-mara...

'Amacam??? dah dapat ke tandas cantik? Ha ha ha ha ha....'

MACAM HARAM!!!!!

aku rela berak berduet dengan encik katak... TT___TT.. adik aku sanggup tahan berak 3 hari semata-mata nak berak kat rumah sendiri..sekali berak, gedeburrrrrrrrrr......hambek!!

Sampai sumbat jamban aku...





0 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review