Wednesday, October 27, 2010

Laluan Kuburan

at Wednesday, October 27, 2010
Reactions: 
Maghrib tadi si gendut ngendeng-ngendeng kat aku..

Atin: Kak Iya, jom pergi beli ice blended..Jom laaa.. * Pada yang tak tahu, adik aku panggil aku Kak Iya

Aku: Haa, jom..tapi Akak Iya takde duit, Atin mintak kat ibu 3 hinggit...


Atin: Ok....

Aku: Bape hinggit?


Atin: 3 Hinggiiiitttttt..


Aku: Eh eh, mintak ibu sepuluh la..cakap yang Atin yang nak duit tau...


Atin: Ok...


Laju-laju dia lari kat mak aku...

Atin: IBU, AKAK IYA NAK 10 HINGGITTT...!!!!


Binawe punya budak..guna nama aku..CISSS!!!! Jaga ko kejap lagi, aku balas balik....


Memang saje buat aku murka cendawan bulat ni..

JAGA KOOOO


Dalam hati aku, dah plan dah nak pedajalkan si gendut ni masa beli air feveret dia..hehehe..

Tau la apa aku nak pada ko nanti wahai si gendut


Aku start je motor, terpaksa la angkut dia sekali


Then aku dah terpikir, nak ikut jalan mana ek ???
Actually ada dua jalan uollss, satu lalu ikut jalan besar, satu lagi lalu ikut jalan pintas..

Dan sepanjang laluan jalan pintas tu adalah
KUBURAN...

Hehehehehe.. Inilah masanya.. Jangan aku pulak yang terkena sudah..

Jadi uollss mesti tahu kan aku ikut jalan mana ???


Ye, aku ikut jalan kubur..wooooooo~~


Aku tak pernah lagi ikut jalan tu waktu malam..

Mak aku pun tak berani..
Adik aku ada cakap, jalan tu keras sikit.. Aku yang mempunyai keberanian yang sangat tipis ni tak pikir panjang..

JOM IKUT JALAN KUBUR...
Aku start motor, Atin bonceng kat belakang..

Aku: Atin, peluk kuat-kuat tau...

Belok je kiri masuk jalan kuburan tu, omak aihhhhh.. GELAP GILERRRR...

Satu bende pun aku tak nampak.. Kereta dan motor lain pun tak ada yang lalu...


Bila masuk je jalan kubur..masing-masing senyap.. Amik mood seram koooo.. Hahahaha Ghiloooo

Sebab tak berapa nak nampak, aku pasang lampu besar... Bila sampai je betul-betul depan kubur, aku tak nampak bende lain dah..putiiiihhhhhh je.... Uiiii seram mak...


Aku idok ler bodoh bebenor nak pandang arah kubur..Orang tua-tua kata..Jangan pandang kiri dan kanan..pandang depan dan terus jalan...

Si gendut pulak tadi punya riuh, senyap terus..tak bersuara langsung... Ikut kan kepala aku ni, nak aje aku tinggal dia situ, biar meroyan sensorang panggil bapak aku.. hahahaha.. kijam siot....!!!


Eh tapi aku tak rasa seram sejuk pun lalu situ, relaks je... Tapi jantung ni macam kene goncang koooo... Sempat jugak la aku subhanallah subhanallah beberapa kerat, tu pun tunggang langgang.. Nak baca ayat kursi, tetiba aku boleh lupa intro nye.. Takut punya pasal


Lepas je beli ice blended, aku tanya la si gendut tu..

Aku: Atin kenapa senyap je atas motor tad ???


Atin: Kak Iya jahat laaaa... Tad Atin tutup muka la masa lalu depan kubur..Tak berani nak tengok... Tapi Atin tengok Kak Iya ok je... Tak takut pun..??


Aku: Dah tu kalau Kak Iya tutup muka, mesti motor tu dah lama terbabas langgar nisan tau !!


Ngeng sungguh soklan adik aku tu...



0 comments:

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review