Tuesday, October 12, 2010

Kalau Gemuk Tak Boleh Pakai Belt ?

at Tuesday, October 12, 2010
Reactions: 

Siapa kata ? Siapa kata ? Siapa kata ?

Meh sini aku kepak-kepak muka koo..Layak okeh...


Ingat yang cikeding-cikeding je ke yang cantik..


Badan tembam macam aku klo pakai belt, bukan aje dikatakan cantik, plus COMEELLL lag


Tak kira la kalau ada yang nak kata macam Blue Hyppo ke, bini shrek ke atau badak berendam..PEDULIKKK


Walaupun ada mata-mata menjengkelkan, atau ekpresi muka orang mintak lempang yang melihat gaya manusia gemuk memakai belt, anggap sahaja mereka itu manusia tak ada adab yang patut dibaling selipar jamban..


Dan jika ada kata-kata sinis seperti 'Gemuk-gemuk pun ada hati pkai tali pinggang, dahla nampak lemak segala bagai '


Maka, dengarla nasihat ku ini,
ko lumur je muka diorang dengan taik nyah

Ramai ok makhluk mamalia perangai macam tu, mengkondem setiap pemakaian orang yang bertubuh gempal..


Untuk entry kali ni, aku saje nak jaja ka uollss belt pertama dalam hidup aku..

Sebelum ini sangatla menjeles tengok orang lain pakai


Masa tengah gemuk dulu-dulu, memang teringin bebeno la hati ni nak pakai..


Tapi nak buek camno, tiap kali nak cangkuk belt tu..aduhaii


Serupa pakaikan tali pinggang pada hyppo..


Sebelum cangkuk tu sampai ke tempat yang sepatutnya, muka ko dah biru-biru dek tahan nafas



See..sangat nice kan ? kan? kan?

Matik la ko cik buyung, meroyan puji diri sendiri


Perempuan gemuk pun boleh pkai belt, dengan syarat harusla turun kan berat badan


Ko tak jeles ke tengok perempuan lain, kalau shopping semua baju boleh muat, boleh masuk, takde rase sengkak-sengkak dekat perut mahupun dekat nasi lemak 50 sen diorang itu ??


Aku pernah merasa semua itu..


Mana taknya, setiap kali ada event dinner, nak cari baju cantik-cantik, semue saiz XS, M dan L..Bile jumpe saiz XL pun, tang nasi lemak kompom sangkut..paling keji pun x boleh kancing butang..


Yang paling hina, belum sempat ko bayar untuk baju tersebut, butang dah tertanggal lebih awal..



Tapi kan, aku tak boleh pakai belt yang getah tu, sebab belt tu sungguh-sungguh akan cerut perut ko..

Jadi sebelum kancing belt tu tercabut dan terlondeh kat tengah-tengah shopping complex, baik aku amik belt yang selamat kan..


Sebab aku nak sangat membeli belt ialah baju aku semue bila tang perut, dah longgar-longgar..
*ecececeeeaa

Jadi bila ditiup dek angin..GEDEBURRRRRRR..memangla rasa sejuk je nyah...tapi, tatap tak cekci..


Harga ??? RM 13.90..murah kan??

Itupun aku dah amik kat kawasan yang paling banyak SALE tau...


Ada satu lagi belt tu harga RM 39.00


uiii mahal nak mampus, gadai bulu hidung pun belum tentu cukup aku nak membayornya



Sangat syioookkkk bila pakai belt..

Kepada mentor diet ku, cik nadira...bila lagi nak kasi update badan terbaru..


Kasi terangkat sikit mata budak-budak ni menengoknya





4 comments:

~CiK NadiRa~ said...

waahh..since when aku jd mentor ko nihh..terharu den..kombang koncup ha idongnyaa...

bdn terbaru??tunggu e-day aku nt..aku upload picca terbaru..ngeh2

FaRiHa said...

ira, jgn lupa update kat blog tau..pastu kasi caption baik punyaaaa...

ekau tetap mentor den sampai den capai cito2 den nak jdi model..

hahahaha

~CiK NadiRa~ said...

iyo laahh..mentor ape kebenda dah terbabas raya aritu..kekekekek..ini start sambung diet balik..weee~

FaRiHa said...

alo..terbabas 2 kilo je kan..ape la sgt 2 kilo tu..tula mkn x beringat..aku raya makin senang turun, puasa x turun langsung..hampeh je

Post a Comment

 

BeLoG CiK BuYuNg Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review